reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Musze isc do roboty bo jak skonczy mi sie macierzynskie jakos pod koniec wrzesnia a potem nie mam co wracac do roboty (blee) a na pup jak pojde to prawdopodobnie nie dostane zasilku a tak bym chciala zostac z malym chociaz do roku (nie wspomneże fajnie by było jakbym z nim zostala do 3 lat) ale to marzenia ścietej glowy :-(
A że jestem z wykształcenia pedagogiem to wysylam do szkół a tam zaczyna sie praca od września wiec jak się uda to cza bedzie iść ale zawsze jakiś plus w tym bo zdobęde doświadczenie. Plus jest taki że mam z kim zostawić małego ale smutno mi będzie.

My z Bartkiem byliśmy dzisiaj w tesco i jest promocja na soczki bobovita (chyba) 4 szt za 8,49 ale dopiero od 5 mc i od 6 mc wiec dla mojego nie było :-(

reklama
Hejka;-)

Ja dziś pierwszy dzień w pracy po urlopie, mały tak się przyzwyczaił że mamunia przez 2 tyg. non stop z nim że jak dziś po południu odprowadził mnie do auta z tatusiem to był ryk że mama gdzieś jedzie bez niego:-( ale potem tatunio kupił mu wafla od loda to już był zadowolony, przekupnik mały:-D.
lilou Ja Ciebie chyba kojarzę. To Ty jesteś taka ładna, wysoka blondynka co jeździła z wózkiem i nałożonym na niego nosidełkiem a potem szłaś do komunii ze Stasiem na raczkach ale M i Oliwki nie zarejestrowałam niestety, ja stałam dokładnie tak jak Ty tylko po drugiej stronie ławek, w ciemnych spodniach i koszuli z długim rękawkiem oraz kolorowymi torebkami w ręce, krótkie, ciemne włosy, może zauważyłaś takową kobiecinę:-D Moi na początku zwiali na zewnątrz bo Marcelowi bardzo do gustu przypadły świeczki i za wszelką cenę chciał się do nich dostać:-D
an zaraz na odpowiednim wątku wstawię marchewkowca:tak: Ja też tak wcześnie wracałam do pracy ale też tak na 3, 4h po ok. 3 dni w tygodniu więc daliśmy radę. Z drugiej strony nie ukrywam że było to jakąś odskocznią od całodziennego wiszenia Marcelka na cycusiu:-D
Marciaa Gratki motylków. Teraz życzę ich jak najwięcej.:tak:
Natuska Oby auto przestało przeciekać. Niestety mimo niewątpliwych korzyści z takowej stłuczki z winy innego kierowcy czasem wychodzą też nie lada upierdliwe problemy. Coś o tym wiem.:baffled:
Skrzat My podczas naszego pobytu też zaliczyliśmy wizytę w Wągrowcu, co by trochę miasta poczuć:-D:-D Heheh z

Ostatnia edycja:
nadrobiłam ale zapomniałam co i jak :/ szykuję się nad morze, co chwilę się pakuję i powoli mam dość, przewidywania co będzie potrzebne... zwłaszcza że jedziemy na dwa tygodnie a nie będzie tam pralki... jakoś trzeba będzie sobie poradzić :) no nic, zmykam, trzymajcie się cieplutko!

Hej
an kurcze faktycznie szybko ale może spróbuj jak inne dziewczyny po kilka godzin i będzie dobrze...ja co prawda teraz sama nie wiem co mam robić nastawiłam się na pracę ale teraz raczej zainwestuje w sum'y zaoczne. i do tego 3 roku życia będę z Zosią chyba zobaczymy co mi życie zgotuje :-p
Srzat a jaki kolorek sobie robisz?no i jaką farbą?
mamagabi oj czyli jednak nie odpoczęłaś kochana?
tygrys zawsze możesz coś przeprać w rączkach:) no chyba że jesteś taka mega delikatna;p

ja coś zakatarzona jestem;/ ehhhh nie wiem miało być słonecznie dziś i co?? d... nie wiem co mam robić, może do zoo starego się z Zosią wybiorę? nie wiem pomyślę

hejka

an wspolczuje pracy :( ja na szczescie mam w tej kwestii dobrze i nie wracam na dlugi czas :)
tygrynka zazdroszcze wakacji

miało byc ładnie i co...?

spałam 11godzin i mi mało:-D

Hejka
Wczoraj wieczorem jak zawsze w poniedzialek Bartek tak mocno płakał (nie wiem co to było zmeczenie czy brzuch nie mam pojecia)
u nas nocka udana po 24 maly nakarmiony kaszka i spal do 6 potem zabralalam go do siebie i spal jeszcze 1 h

a mnie dzisiaj glowa boli i chyba mi sie na katar zbiera i mi duszno jest strasznie

W szkolnictwie to ja nie wiem czy sobie moge wybierac ile chce godzin pracowac

an82 a może mały płacze, bo jest głodny??? spróbuj mu dać wcześniej butle czy coś.
moja kuzynka urodziła 6tyg temu, chciała tak jak ksiązkowo, i lekrzae kazali dawać małemu co 3h jeść. młody tak się darł aż w końcu dała mu butle i dziecko spokojne jak nie wiem. nic juz nie płacze, karmione "na życzenie" szcześliwe.

reklama
hej laseczki.
u nas pogoda narazie fajna,slonce ale nie jest za goraco...ja juz od rana sloiki z tymi ogorkami orbilam, gaba cos w nocy spac nie mogla,nie wiem czemu...teraz spala z tatusiem 2 h troche lepszy humor ma... ogolnie to ma focha bo chce zeby ciagle za raczke z nai chodzic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zwariowac mozna....

guziczek,pakuj sie w auto i przyejdz do nas :)

ja zaraz zmykam z gaba na spacer a m sprzata auto... do potem:)

Do góry