reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
hej dziewczyny, wpadam na chwileczkę.. dzisiaj zimny, mokry dzień, ale fajnie spędzony - działka, jarmark, koncert Ostrowskiej i Bednarka (bo Krawczyka i golden life sobie odpuściliśmy hehe), odwiedziny u kuzynki, i co najlepsze cały dzień wolny od małego bo tysiące chętnych do pomocy ;) teraz oglądamy Oszukać przeznaczenie chyba 3.. miłego dnia jutro!

dzien dobry...

my jeszcze w pizamach ale po snaidaniu juz... dzisiaj pospalismy do 7.15 w tym Gaba miala tylko jedna pobudke o 2 wypila troche mleczka i spala.

Natuska fajnie to brzmi "chlopak" mojej babci,ciagle sie chichram z tego:):-)
a rzeczywiscie sie biedulki natyraja przy tym remoncie.....:-(
Ania ja tak samo jak Natuska, Gaba jadla z cycusia tylko do 10 minut i koniec wypluwala cyca i spala... i tez mialam jazdy ze ja przygniotlam albo cos jak mi sie przysnelo a ona byla w lozeczku...

a dzisiaj Gaba obudzila tatusia lapiac go za ..... ha ha ha ha ha hah ah ha no i ma chlop nauczke ze trzeba spac w majtkach:) ahahahahahh:-)

Tygrynka fajnie tam masz...a u nas w takim Olsztynie nic sie neidzieje,nic kompletnie nic....masakra jakas.... akrat jak przyjedziemy to bedzie piknik Country w mragowie wiec moze pojedzxiemy.... bo olsztyn umiera...

witam w piękny słoneczny poranek :-) taka pogoda od razu napawa optymizmem :-)
Gabryś o 8 pojechał z dziadkiem do kościoła.. my w tym czasie wszamaliśmy śniadanie.. Marcel teraz ma jakieś swoje humorki i nie umie powiedzieć o co mu biega..
jutro M. kończy urlop wiec Marcyś znow będzie musiał nauczyć się być z ciocią :-D ale co mnie pociesza to to, ze jeszcze tylko tydzień do wypłaty :-D

my moze pójdziemy sobie połazić po lesie z dziećmi.. jak wexmiemy wózek to może na Marcelin dojdziemy sobie, ale znajac mojego M. to nie będzie mu się chciało :-(

mamagabi https://www.babyboom.pl/forum/poznan-f197/zdjecia-niemowlaka-52674/

Ja sie melduje bo nie wiem czy uda mi sie dzisiaj wleciec musimy do apteki po cos na ząbki dla malego potem chyba do leroy a potem z mama do jej pracy bo w pt mi sie przez ta pogode samej nie chcialo a jeszcze po drodze musze zrobic cv tesciowi bo w koncu idzie do roboty ufff spokoj swiety bedzie
pozdrowka

MamaGabi a to się Tatuś musiał zdziwić jak go Gaba dorwała:-D

An82 ale Bartuś to duży facet! Już ząbki? :szok:

Ania23 jak przebiegał poród?

My wyskoczyłyśmy po śniadanko (w chuście, a jakże), i żałowałam, bo ledwo doszłam do domu takie zakwasy mnie wzięły od brzuszków (cieniutko z kondycją..oj cieniutko..) a to mnie dodatkowo uciskało.. wrr...

Dzisiaj w planach mamy jakiś spacer dłuższy w końcu. Muszę dorwać zieleninę dla świnek bo przy tych deszczach zapomniały moje futrzaki jak wyglądają mlecze, koniczyna itd.

Amandae jak chcesz to przyjedź po mnie po młoda trawkę.. bo czeka nas pierwsze koszenie pomalu wiec mogłabym Ci naciąć :-D :-D :-D przynajmniej jakiś pożytek by był :-D

no ja już wiem że czeka Nas wizyta u tesciówki bo dzisiaj ma imieniny.. a jutro teściu (Krystyna i Krzysztof).. ouuu.. sweet :-/

Karolina nie wisi na cycku godzinke tylko kolo 20-30min. potem przestaje jesc i zaczyna sie nim bawic wiec odkladam ją do łożeczka i czekam az zasnie a to jakies kolejne 20-30 minut.

Amandae porod trwal 9,5h wiec nie bede opisywac bo klawiature zajade:-D:-p

reklama
Ania 9,5h to nie ma tragedii.. ja tyle rodziłam pierwszego.. licząc od pierwszego skurczu do wyjścia maluszka na świat :-) uważam że znośnie :-) ale i tak było mega nacięcie i kleszcze.. z drugim poszło mi w 3 godziny 10 minut :-D bez komplikacji :-)

dziwnie chmurzyć się zaczyna.. nie podoba mi się to.. a póki co siedzimyw domku.. Marcyś zasnął.. a po obiedzie jedziemy na imieniny..

Do góry