reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej dziewczyny! :-)
Nie wiem od czego zacząć...
Kilka razy tu zaglądałam do Was bo jestem z Pozniania, ale jakoś nie moge się "wbić" w Wasz rytm. Wy tu juz macie nawet spore dzieciaczki, więc jakoś bliższe mi się stało forum Kwietnióweczek 2008 (11 kwietnia się rozdwajam:-)), choć chętnie bym i tu dołączyła :tak:
Narazie jestem na etapie wyczekiwania na TĄ CUDOWNĄ chwilę i strasznie się niecierpliwię ;-)
W sumie to jestem od kilku miesięcy w Poznianiu, a niedawno przeprowadzilam się na os. Kopernika i mam obawy żeby znaleść tu w pobliżu jakiegoś dobrego lekarza rodzinnego (pediatrę?) dla córeczki. Jakbyście się orientowały wogóle jaki tu są przychodnie NFZ oraz jakieś nazwiska lekarzy to byłabym bardzo wdzięczna za pomoc :tak:
Miło mi jak patrze że od czasu do czasu umawiacie się na jakieś spotkania, na Kwietniówkach mamy kilka brzuchatek z Poznania więc też fajnie by było się kiedyś wybrać na spacerek z kimś a nie samej :-)
No nic, pozdrawiam i bede zaglądać :tak:

reklama
Hej dziewczyny! :-)
Nie wiem od czego zacząć...
Kilka razy tu zaglądałam do Was bo jestem z Pozniania, ale jakoś nie moge się "wbić" w Wasz rytm. Wy tu juz macie nawet spore dzieciaczki, więc jakoś bliższe mi się stało forum Kwietnióweczek 2008 (11 kwietnia się rozdwajam:-)), choć chętnie bym i tu dołączyła :tak:
Narazie jestem na etapie wyczekiwania na TĄ CUDOWNĄ chwilę i strasznie się niecierpliwię ;-)

witam serdecznie :tak::-D ciężaróweczki też chetnie przyjmiemy do swojego grona więc zapraszam, :-D:tak: a jak sytuacja pozwoli to na spotkanko 5 kwietnia Zapraszam i Ciebie i pozostałe kwietnióweczki :happy: więc przekaż im prosze zaproszenie na to spotkanko i zaproś je na watek regionalny, będzie nam bardzo miło :tak::-) a co do lekarza, to niestety nie mój rejon, ja chodzę do przychodni PROMYK na Grunwaldzie :tak: ale myślę,że któraś z tamej okolicy podpowie Tobie co, gdzie i jak :happy:

a wogóle to mamy śliczną wiosnę - przyjemnego popołudnia :-);-):-):laugh2::-D

Poznańskie Mamy :-) Jeśli będziecie szukały miejsca na zorganizowanie spotkania - klub mamy i malucha maMMaija bezpłatnie udostępni Wam dużą salę do zabaw:-)

Proszę o kontakt mailowy - jeśli chcecie się spotkać w Poznaniu, w okolicach Ławicy:-)
Zapraszamy w gościnne progi maMMaija :-) Salę możecie obejrzeć na naszych stronach maMMaija Klub Mamy i Malucha Poznań Ławica

Przeszłam się na spacerek bo tak pięknie i podpytałam mamuśki z wózeczkami o przychodnie i pedriatrów, bylam w niej i już wszystko wiem :tak: i do polożnej też mam namiar :-) mam wszystko pod bokiem wiec fajnie :-) i tez widzialam na Newtona w pawilonach jakiś klub dla matek i dzieci i miałam zajrzeć ale oczywiście zapomniałam :-D:-D
5 kwietnia świetna data jak dla mnie na rodzenie :-p akurat w ten czas przyjezdza do mnie mama, której nie widzialm wieki :-):-):-) mysle ze jak dojde do siebie po porodzie baaardzo chetnie się spotkam, brakuje mi bardzo koleżanek :-p narazie bede do was czesciej zagladac, podpatrywac co u was i meldowac co u mnie :tak:

iwonkablaz zapraszamy, zapraszamy. Na pewno bedziesz potrzebowała troche czasu na organizacje, ale potem będzie ekstra :tak: Ja jestem mamą od 7 miesięcy a może dopiero tak od 3, 5 jest wszystko na cacy ;-)

Co do klubów malucha to ostatnio dużo ich powstało. Na ratajach tez jest (przynajmniej 2).

No i znowu piekna pogoda. :laugh2: Jest dopiero 8 a juz 6 stopni. Zaliczymy dzisiaj z Kubalą Malte :-)

Kubala napewno jak dojde do siebe to chetnie skorzystam z zaproszenia :tak: Ja to tu na grunwaldzie, a dokladneij na os. kopernika bede szukala jakiegos klubu, bo na rataje to raczej bedzie za daleko :sorry2: ale faktycznie teraz to tego coraz wiecej, same matki zakladaja rozne fajne kluby :-) cos napewno do roboty sie znajdzie :-)

a ja oczywiscie poszłam z małym na zakupy ( bo myślałam,że prognozy sie nie sprawdzą) - rano zobaczyłam pięgną pogodę, to i nawet folijke na wózek zostawiłam w domku, i zastanawiałam sie czy nie ubrać wiosennej kurtki ( całe szczęście że tego nie zrobiłam, bo zimowa jest z kapturem), i oczywiscie jednak prognozy się sprawdziły i jednak zaczęło padac, więc zmokliśmy niemiłosiernie - ale zakupy zdążyłam zrobić :tak::-D

miłego i suchego dnia Wam życzę :tak::-):laugh2:

reklama
Do góry