reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam

z Filipem juz troche lepiej :) myslałamze wogole juz "wyzdrowiał" a tu przed chwila akcja wymiot ;/ ehhh no ale mu mleka dałam wiec wszytsko jasne :p B ma bateryjne zapalenie oczu :baffled: i do konca tygodnia na L4 ;/ chyba na łeb dostane ;/ to jak 2 dzieci w jednej osobie - facet :baffled::-D

Filonka ja moi wroca do normy to sie zdzwonimy :pP:p

reklama
Poziomka jak sie dowiem o ktorej moj m wkoncu bedzie w poznnaiu to przyajde od ciebie i wtedy go z pracy odbiore...ale to jeszcze napisze oki. tylk oty mi napisz o ktorej Werka ma drzemke i ile czasu? a i ty na Gluszynie mieskzasz prawda?

Natuska,eh... no mleko???? zdrowka dla Filipka i dla B.
Skrzat ja tez mam taki wlasnie basenik malutki trzykolorowy:) w carffur za 8 zl byl kiedys.
Drakenowa korzystaj tez z wakacji...wiem ze tesknisz ale synek wiecznie z Toba byc nie moze..a wakacje w innym otoczeni uswietnie mu zrobia.
Michasia,lilou dziek iza info:) szkoda ze zamkniete jezioro bo bymsie przeszla.
Dziewczyny gdzie wy jestescie wszystkei te co nie pisza? co sie dzieje?
Julka a ty gdzie? pisz...

mamagabi ja jestem :p

dziewczyny ja wime ze jest czas urlopów wyjazdów, i piekna pogoda aznie pozwala siadac do kompa ale dajcie znac choc raz dziennie ze wszytsko jest ok :)

No przecież jesteśmy:) Ja mimo wakacji się melduje:p Jednak mobilny net daje radę! Ajentka wyjechałam, mówiła że 2 tyg będzie bez neta!
Moja śpi..uczę ją zasypiać samą w łóżeczku, przedwczoraj 1,5h a dzisiaj tylko 30-40 minut:) hi hi, zobaczymy jakie będą efekty...i zastanawiam się, czy nie wymienić łóżeczka w domu na turystyczne, bo z Basika mega krążownik łóżkowy i ciągle śpi głową w szczebelkach i mam wrażenie, że ochraniacz nic nie daje, a tu przynjmniej ma miękko:)

Filona mialas opowiedz jak na wakacjach...
Skrzat ja mam to turystyczne lozeczko i jestem bardzo zadowolona. Gaba tez spi z glowa przy samym brzegu albo w takich pozycjach ze jakby spala w szczebelkowym lozeczku to by byla nieraz obtluczona...

a dzisiaj na chodniku sie wylozyla ale wstala i poszla dalej a ja ja potem biore i zauwazylam ze ma kolano obdarte a nawet nie pisnela....moj zuch:)

reklama
no właśnie dziewczyny!! (chyba że mnie też się tyczy to przywoływanie:zawstydzona/y::-p) z jednej strony fajnie, bo nie będę miała dużo do nadrabiania:-p a z drugiej to szkoda, bo bardzo to lubię!! a więc - wyłazić z krzaków!! bo po wakacjach, na jesieni nie będziemy Was chciały:-p taki straszak mały;-)

oj Tygrys,Tygrys...no nie wiem czy wybacze ci brak odiwedzin u mnie...ha ha ah:-) zartuje...spoko rozumiem wszystko.... moze w olsztynie uda nam sie spotkac...

Asia jak będziesz już na Mazurach to daj znać! chociaż nie wiem czy akurat nie ruszymy nad morze (bo nie pamiętam czy 2 czy 3 sierpnia), ale mam nadzieję, że nasza mazurska kawka wypali :tak:a jak nie to nadmorska:-D bo poznańska coś do skutku nie może dojść:confused: no ale mam nadzieję że w końcu nam się uda:tak: bo zaraz się z tego dowcip zrobi - kiedy Sebastian choruje albo marudzi? jak mama zaplanuje wyjazd do cioci Asi;-):-D

Tygryś głowa do góry w rocznicę wysyłajcie sonie miłosne eski a jak się spotkacie to dopiero będzie eksplozjia uczuć hihihi a z R. już lepiej choć przed wyjściem z domu zaliczył małe wymiotowanie :-( coś mu dolega ewidentnie :-( muszę go wysłąc na badania.
MamaGabi ja też będę nad morzem :-) spotkajmy się wszystkie w połowie drogi :-)

a kiedy i gdzie Ty będziesz bo jak zwykle zapominam?? aaa już chyba pamiętam - Darłowo dwa pierwsze tygodnie sierpnia tak?? właśnie sprawdziłam - 160km będzie nas dzieliło:dry: a jak z R? już lepiej? co to było? ciekawe jaką nockę mała Wam dzisiaj fundnie... oby dobrą ;-)

hej byłam u szczepienia z mała jakaś nieporadna pielęgniarka była, wkłuwała się strasznie długo, prysnęła ze strzykawki, nie wiem ile podała w końcu tej szczepionki, trochę poleciało na mnie, na okulary:angry: no masakra
tygrynka - ale za to jak się spotkacie bedzie ciekawie :) i znowu te krewetki :p my pierwszą rocznice mieliśmy dziwną, trafiłam na ratunkowy, dzień przed rocznicą wychodziłam ze szpitala,a w rocznice pojechaliśmy sobie nad jeziorko pospacerować ale nie przytomna byłam i wszystkie plany na pierwszą rocznicę przesunęliśmy na m-c później ...

masakra z tą szczepionką :no: a o krewetkach nic mi nie mów :-D ale to wtedy wina truskawkowego wina była:-p a czemu trafiłaś na ratunkowy wtedy??

....aaa i zazdroszczę wakacji....tych szczególnie u rodziców na wsi:)))))))))) bo chyba żadne morze czy góry nie są wstanie pobić wakacji u rodziców...i to jeszcze na wsi:))) życzę duuużo słoneczka i cudownych chwil :))
Krzyś od niedzieli został na wakacjach na tydzień u dziadków...kurcze tak tęsknie za nim .....:-(w domu jest tak jakoś zacicho...zaspokojno :(
aaa czy wiecie coś na temat becikowego...tego drugiego? Bo jeszcze się niestarałam a mam zamiar w tym tygodniu jechać do mopr....czy jest tylko ten jeden tysiąc...czy ten drugi też? bo coś słyszałam kiedyś że ten drugi mieli zlikwidować....

nie wiem czy to do mnie z tymi wakacjami było, bo ja jadę do miasteczka jakieś 30/40tys mieszkańców, ale faktycznie bliżej tam do wsi niż dużego miasta:-p zwłaszcza te lasy, jeziora dookoła.. od razu inne powietrze:tak: korzystaj póki synka nie ma w domu, zaraz wróci i będzie fajnie, głośno;-)a z tym becikowym to byś musiała zapytać, nie wiem czy mieli zlikwidować, ale słyszałam że nie każda gmina ma bo nie każdą stać.. ale próbuj! zawsze to dodatkowe pieniądze:tak:

No ja w Skokach od niedzieli:) Dzisiaj jeziorko z dziewczynkami zaliczyłyśmy:) Moi rodzice zostali z Baśką a my plusku plusku:) Ale od jutra ma się pogoda popsuć, no zobaczymy jak będzie!

nad którym jeziorkiem byliście? my byliśmy w poniadzełek nad Czarnym, podobno najczystsze w Wielkpolsce, faktycznie woda jak łza:tak: mąz i synek się kąpali, ja się nie zdecydowałam, myślałam że za zimno.. Seba wracał otulony moją bluzą niesiony przez tatę, 20min lasem i zasnął mu na rękach:-D trochę się bałam czy się nie przeziębi ale na szczęście nie.. my też mamy taki mały basenik, o średnicy 90cm :-D akurat na balkonie się miesci;-) i na plażę też planujemy wziąć:tak: a Wy znowu jedziecie nad morze? kiedy i gdzie?

z Filipem juz troche lepiej :) myslałamze wogole juz "wyzdrowiał" a tu przed chwila akcja wymiot ;/ ehhh no ale mu mleka dałam wiec wszytsko jasne :p B ma bateryjne zapalenie oczu :baffled: i do konca tygodnia na L4 ;/ chyba na łeb dostane ;/ to jak 2 dzieci w jednej osobie - facet :baffled::-D

zdrówka dla Filipka! i dla B też:tak: biedulko, dwójka chorych facetów to już masakra:-p

my poszliśmy na piechotę do plazy, kupiłam małemu fajne bodziaki w mothercare (fajne przeceny wielopaków są), a sobie w końcu strój dwuczęściowy.. nie do końca taki jak chciałam ale satysfakcjonujący ;-) mały padł spać w 15min:szok: napił sie wody, przytulił misia-zdzisia i zamknął oczka... uwielbiam to :-D

Do góry