reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

na-tuska ja taka przebojowa jak ty niejestem :zawstydzona/y::-)
zaczynam powaznie się zastanawiać nad przeprowadzką do teściów :-(

reklama
Julka... współczuję i przykro mi.... :-( nie wiem, teraz może trzeba szukać jakichś inny możliwości.... poniżej 0....masakra :szok: a babka nie podpowiedziała,gdzie możesz poprosic o pomoc jak oni nie mogą???

jarzebinka jakos damy rade :tak: jak zawsze i podpowiedziała poszukać :-D i za 2 tygodnie sie odezwie co wymysliliśmy :-D
Oj pamietna ubiegła zima, dzieci spały a ja pilnowałam coby niezamarzły :szok:

Pije piwko malinowe (oczywiście bezalkoholowe ;-)) - wiem ze nieodpowiednia godzina więc pije do lustra bo nikt się ze mną nienapije :-D

Natuska,lilou jakos idzie... powoli ale idzie,mala dzisiaj rano zjadla kaszke wiec troxhe spokojneijsza jestem,zoabczymy jak wieczor bedzie...nadal budzi sie w nocy ale zanim zacznie przesypiac to troche potrwa,ona z przyzwyczajenia sie budzi w nocy...

Natuska moja wina z tymi koszmarami co???:zawstydzona/y::-)

Kozaczino
no z malzem bez zmian,wykopie go chyab na kanape bo mnie denerwuje....dzisiaj w nocy prosze go przytul Gabe musze do wc, wychodizlam to ja przytulil przychodze on w druga strone odwrocony w sciane wlepiony a gaba na skraju lozka..no zesz..... a koldre mi zabiera nadal bo sowja sobie pod glowe wklada... a rano nei pamieta ze mi zabieral koldre...

Julka co za sk****ny...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: eh... wiesz co moja mama jak bylismy mali tzn w podstawowce, strala sie o pomoc z mopsu...mielsimy dochod 600 zl na 3 osoby...przyszli ozabcyzmy ze meiskamy katem u dizakdow i nic nie dali...dziady...powiedzieli ze sie nie nalezy nam.... i moja mama sama nas wychowywala wiec naprawde nie rozumiem ich kryterii.... idz kobieto do tv porusz ta sprawe....neich wam dadza t oco sie wam nalezy...pomozemy ci ozbaczysz.....

mamaGabi no własnie tego nierozumiem, w szkole jak miałam rente po rodzicach, dodatkowo dostawałam posiłki w szkole, obiady, sniadania, do tego opał, do tego na odzież i środki czystości, a byłam sama??????????????? O co chodzi? Jak jesteś sam, lub pijakiem to masz więcej niż jak masz rodzine??????????????????? I jak tu zakładac rodziny? Niekumam tego:wściekła/y:

Obaliłam piwko ide się za coś wziąć bo zwariuje od mysli :-D moze sałatke zrobie :-D

na-tuska kurcze to nieciekawie z tą biegunką :no:, może jakis wirus? skoro wczoraj goraczka a dzisiaj biegunka? oby smecta pomogła :tak:

Co do "wegetacji" ja tez tak twierdze ale Pani z MOP-u stwierdziła ze inni maja gorzej :sorry2:

Sałatka na połzrobiona i teraz mysle co robić dalej bo jakos wlecze mi się ten paskudny dzień:dry:

reklama
Julka Polski Komitet Pomocy Społecznej (PKPS) dowiedz sie cos tutaj wiem na 100% że pkps jest na wielkiej byś musiała obejrzec czy w twoim rejonie jest cos takiego oni czesto wydają ciuchy buty i jedzenie maki ryz makarony itp Możesz też zapisać dzieci do świetlicy socjoterapeutycznej (oczywiście też nie wiem jaka jest w twoim rejonie wiem że jest na kantaka ale to ja mówie o centrum miasta bo tu mieszkam. Zapisać można dzieci za darmo. W świetlicy dzieci dostaja poczęstunek i maja czas na odrabianie lekcji i zabawe z innymi dziecmi.

Ja moge sie zapytac mojego byłego nauczyciele ktory jest kieronikiem mops (dział metodyczny) co może tobie doradzić w twojej sytuacji.

Jak mi się cos przypomnij gdzie możesz uderzyć to ci napisze

Wielkopolski Zarząd Wojewódzki PKPS
ul. Krasińskiego 3/5
60-830 POZNAŃ
tel: (61) 848 19 00; 848 11 76

Ostatnia edycja:
Do góry