reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Dziewczyny wszystko pięknie ale mnie martwi że ona nie siedzi. Usiądzie na chwile ale jak sie podpiera na ręce a tak to sie obala. Może tak lubi, może taka jej uroda ale jak do czerwca nie usiądzie to ja nawet nie chce myśleć co powie lekarka z oceny rozwoju.

MamaGabi a J. ewentualnie mógłby dać przepis na te skrzydełka?

reklama
Tygrynka tylko ja nie mogę za daleko. Twoje rejony odpadają. Zanim ja dojadę w dwie strony to 40 minut czasem nawet więcej. Tam zajęcia, przebranie to zejdzie mi 3h. Mi zalezy tylko na spinningu.
Co do parowar ja mam tefala za 200zł ma dwa pietra i jest czadowy. Co wiecej potrzeba. Zadnych bajerow nie musisz miec. My tam namiętnie to brokuł na parze albo ziemniaki. Ja czasem mielone dla siebie robię.

hmm trzeba by dojść do jakiegoś połowicznego kompromisu :-D i może Rikapa by dołączyła?? ja w sumie jeszcze zumbę bym chciała...
ja miałam upatrzony parowar philipsa trzypiętrowy ale stwierdziliśmy że kupimy jak się naprawdę wkręcimy żeby kuchni nie zawalać.. a bajery to np. pojemnik na przyprawy, niby nic wielkiego a cieszy:-D u nas brokuły z marchewka i kalafiorem rządzą:-D

wróciłam z wypadu w nocy i jestem padnięta, Zosia ma biegunkę i dlatego wcześniej musieliśmy wrócić-mama już nie dawała sobie rady;/

i znowu Cię długo nie będzie:-( ale baw się dobrze! i zdrówka dla Zosiaka!!

Tygrynka oj Mój to by sie chętnie przyssał do tych skrzydełek z grilla

oo jak lubi to te by uwielbiał - kubełek z Piotra i Pawła (wielki na 4 osoby albo i 6 a w promocji za 10zł był!!), naprawdę dobre!!

Tygrys czy ty jadalas albo robisz faszerowane skrzydelka???? moj maz takie robi ze palce lizac:)

a no chyba nie! poproszę o przepis! albo o zaproszenie na obiad:-D

Dziewczyny wszystko pięknie ale mnie martwi że ona nie siedzi. Usiądzie na chwile ale jak sie podpiera na ręce a tak to sie obala. Może tak lubi, może taka jej uroda ale jak do czerwca nie usiądzie to ja nawet nie chce myśleć co powie lekarka z oceny rozwoju.

ja nie wiem czy to już źle czy ma jeszcze czas, może poczytaj w necie na ten temat?

kurde miałam iść :-D

Skrzat9 kochana Anielka usiadzie wkoncu,teraz ma ciekawsze rzeczy do "roboty" niz siedzenie...spokojnie zacznie siedziec:-) Gaba sie nie potrafi do tej pory przekrecic z brzucha na plecy, teraz siada z takiej pozycji wiec wogoel se odpuscila te umiejetnosc...kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie... daj jej czas:-) i nie martw sie:-)

a z tymi skrzydelkami robisz tak:) trzeba wyciagnac kosc ta ruchoma,ale tak zeby nie "pokaleczyc" mieska,robisy farsz jaki chcesz...ja robie zawsze mieso mielone z pieczarkami i cebulka faszerujesz te dziure w skrzydelku i panierujesz na pikantnie i od piekarnika albo na grill i mniam palce lizac:)

Marciaa To następnym razem zapraszam na goloneczki a póki co zawsze mogę podesłać przepisik.;-)

Mój Marcel też uwielbia wszelkie kontakty, dlatego w każdym mamy zabezpieczenie i tylko wyjmujemy jak potrzebujemy a wtedy tego małego gnoma trzeba nieźle pilnować, dziś np. non stopa do piekarnika leciał i wierzcie mi że odciąganie po raz 100 i próba zajęcia czymś innym to mordęga.:crazy:

Zdrówka dla wszystkich choruszków.

Damianek nie siadał sam jak miał rok dopiero usiadł, dokładnie rok i 2 dni, ale tydzień wcześniej zaczęłam z Nim ćwiczyć, rehabilitantka mnie uczyła co i jak i po tygodniu usiadł i wstał. Ale miał wpisane opóźnienie ruchowe

MamaGabi przepis brzmi apetycznie na te skrzydełka, ale mnie się nigdy nie chce bawić w faszerowanie. Dzis na obiad mielismy skrzydelka z patelni, bo odwolywalam znajomych wczoraj przez ta jelitówkę Zet i cos bylo trzeba zrobic z nimi, a karkowka w gulaszu wyladowala:p Apropo polecam sernik z biała czekoladą ze stronki kwestia smaku no i mam przepis na karpatek..rozeszła sie pierwszego dnia na moich imieninach:p
Skrzat910 spokojnie Anielka i usiądzie. Jak mówią dziewczyny wszystkow w swoim czasie. Jedne zaczną chodzić mając 10 miesięcy a inne jak mają 15 albo i więcej:) A co to za ocena rozwoju? Moja lekarka nic o czymś takim nie mówiła, dopiero na szczepienie po 13 miesiącu mam przyjsc!

Pewnie macie racje ale lekarka z oceny rozwoju trzyma sie schematów i cholera wie co wymyśli.

Skrzat ocena rozwoju to taka przychodnia. Mała ponieważ jest wcześniakiem raz na jakiś czas musi sie pokazać czy wszystko przebiega prawidłowo. My chodzimy na Polną do takiej troche zakręconej lekarki.

MamaGabi
kurcze jak ja dawno nie luzowałam mięska. Trzeba będzie kupić z 10 skrzydeł testowych i se przypomnieć. Dobranoc!

reklama
Book Me a Cookie

zobaczcie to. kucharka ze mnie zadna alep opatrzec na same zdjecia uwielbiam.

Nikos siadał jak miał 7,5 miesiąca. 8 Jak sam wstawał w łózeczku. Jak zaś byłam w szpitalu to widziałam, ze trzymali się sztywno norm. Nikos np. zaczął unosic główke jak skonczył rowno 3 miesiace. A wyladowalismy w szpitalu 5 lipca to powiedziala ze daje mu tydzien jeszczen a podnoszenie glowki...i wyzwała go od lenia .........
Mysle o tym szczepieniu po 13 mies...i sie boje szczepic pierwszy raz.

Do góry