reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

U mnie w pracy jest tak, ze sie samemu do kadr po to RMUA jedzie. Pracuje na jednym koncu Poznania a kadry sa na drugim...

Z prawkiem lekko nie bylo, a to juz 6 moje podejscie. Ale 5 poprzednich to jeszcze zanim mojego meza w ogole poznalam, wiec dawno temu. Opisze Wam wszystko jak to bylo wieczorem, bo teraz uciekam.

reklama
Dziewczyny nie ma już tych ksiązczek ubezpieczeniowych białych. Znaczy ci co maja od dawna to moga je uzywac ale nowych juz nie wydaja. Do lekarza mozna isc na podstawie RMUA.
Amande mecz ich i dzwon non stop bo ci sie nalezy ten wydruk jak psu zupa
wiem co przechodzisz bo moja firma ma siedzibe w koninie a ja rowniez ciagle musialam sie prosic o to zeby mi to wyslali.

MamaGabi no to gratuluje okresu bo widze że niecierpliwie wyczekiwany był.

Amanadae mi nie potrzebne było żadne zgłaszanie Małej. Wystarczył dowód ubezpieczenia mnie lub Męża i pesel Młodej. Babka w szpitalu mówiła mi że dziecko automatycznie jest na ubezpieczeniu rodziców.
Mi też sie wydaje,ze jeżeli matka jest ubezpieczona to dziecko automatycznie przechodzi na ubezpieczenie matki ;-)

Chyba naprawde trzymalyscie kciuki za mnie, bo zdalam prawo jazdy:D to juz 6 podejscie bylo ale to co:D szkoda tylko ze teraz 3 tygodnie na prawko musze czekac, ale lepiej czekac na ten plastik niz na nastepny egzamin:p

Tygrynka, nie wiedzialam o tym fitnesie! a wiesz cos wiecej moze?
Gratuluje zdanego prawka ,ja sie jakoś nie mogę przełamać zeby iść sie zapisac ,ucze sie juz od miesiaca ale jakos odwagi brak,a nie ukrywam ze marze o tym aby być zmotoryzowana bo na tej mojej wsi wszedzie daleko ;-)

Jestem Jestem. czytalam was ale nie mialam weny na pisanie. Jakis dół psychiczny mnie złapał, problemy o których juz pisalam i co niektóre z was są w temacie sie pogłębiają a na rozstrzygniecie narazie nie ma opcji.
Ale za to pogoda piekna wiec caly dzien siedzimy z Julka na dworze. Pieknie sobie buzinke opalila tak delikatnie oczywiscie

Witamnowa mamuske moja imienniczke.
Aniaa gratuluje zdanego prawka. podziwiam ze sie zdecydowalas na egzamin w takiej zaawansowanej ciazy to jednak jest stres ale pieknie sobie poradzilas!!!

Jula miala kilka nocy srednich niewiem czy nowe zeby ida czy co?!
Wczoraj bylysmy na szczepieniu wreszcie bo juz odwleczone mielismy prawie pol roku ale Lula była dzielna zaplakala przy wbiciu igly i zaraz spokoj pani jej nakleila plasterek to dumna jak paw co chciala ogladac nie pozwolila sobie spodni zalozyc:)

postaram sie juz pisac ale to pewnie wieczorkiem bo juz mnie ciagnie znow na ogrod maluda. przyszlysmy do domku na obiadek i zaraz znowu mala do zabaw ja na hamak :)

po majowce zapraszam mamuski do mnie :) co prawda piaskownicy nadal nie mamy bo ciagle cos ale jest koc zabawki trawka hamak i duzo slonka :) mozemy jakies grila zrobic .
Buziaczki

nie dosc ze my imienniczki to nasze córeczki też ;-)

Aniu GRATULUJE!!!!!!! Super ze wkoncu sie udalo:)
Karola kochana trzymaj sie wie mze nie jest Ci łątwo ale masz nas przeciez, a my zawsze wesprzemy, pocieszymy:)
Amandae czuje sie zle,bo zawsze jak okres, to mnei boli wszystko i wogole...
Skrzat9 no wyczekiwany byl @ bo kurde troche mi sie spoznial.... ale juz jest i dobrze.... bo niechce zeby mala miala jakies rodzenstwo tak szybko

a my z mala pospalysmy i teraz mala ladnie bawi sie na podlodze, pfu,pfu pfu, zeby nie zapeszyc:-):-):-)
a obiadklu dziisaj nie mam,len mnie ogarnia,zamowie chyba dzisiaj tortille:-)
a zapomnaial jeszcze,z mala w pisakownicy bylismy i jej chyba tak dzieci brkauje bo sie tak chichrala do dzieci ze nie wiem...

no to do wieczorka:)

widze ze co niektóre mamusie wyspane ;-)
my właśnie jesteśmy po spóznionym obiadku teraz biore jule i idziemy na drzemkę tak do 18,musimy odespać nockę a mama w szczególności ;-)

Mi też sie wydaje,ze jeżeli matka jest ubezpieczona to dziecko automatycznie przechodzi na ubezpieczenie matki ;-)

)
Niestety nie bo dziecko musi byc zgłoszone do ubezpieczenia zdrowotnego do ZUS na druku ZUC ZCNA :tak:

w naszym przypadku ubezpieczenie dzieci jest pod M pomimo ze ja jestem zatrudniona, ale to M zgłaszał w firmie do ubezpieczenia zdrowotnego dzieci

To ja już moge sobie swobodnie poleżeć. Posprzątałam praktycznie całą chate. Zrobiłam też mały remanent w ciuchach.
Zrobie sobie coś dobrego do picia i czekam na moje skarby. Potem jedziemy do przyjacióły na jedzonko.

hej, ja wróciłam niedawno, pranie szybko włączałam małej, mam nadzieje że nocą wyschnie i jutro będę mogła zabrać ze sobą! Pakować mi się nie chce, a to na całe 1,5 tygodnia!
Poszłam w koncu z kumpelą z pracy na spacer, plac zabaw a potem u niej byłysmy. Basia grzeczniutka, dziecka nie było, utonęła w pokoju zabawek i była przeszczęśliwa! Ja wracając sobie spodenki kupiłam:D
Teraz czekam na zet i jakąś kolacyjkę by trzeba zrobić, Basia pomału ma marudera:/

An82 Gratulacje, niech się Bartuś chowa zdrowo i radośnie!!!!
Aniaaa83 gratki prawka, ja zdałam na 2 roku studiów i nie jeżdzę do dziś:p
Karola dziękujemy za zaproszenie :-)kolejne spotkanko się szykuje!

reklama
hej dziewczyny!
Dawno do Was nie zaglądałam...

Wpadłam poinformować, że u mnie ok. Nadal Antoś w środku, ale chyba nie długo, bo brzuch mi się obniżył... Coraz częściej mam skurcze... I ogólnie w te upały kiepsko się czuję :baffled: ale to pewnie nie tylko ja.
Ciśnienie mi strasznie się obniżyło, zawsze miałam książkowe, teraz 102/60/95.

Całymi dniami leniu****e... Wyprawkę już całą skompletowaliśmy! Więc teraz jestem w 99 % gotowa na przyjście Antosia na świat! ;-):tak:

Nie jestem nadrobić wszystkich Waszych postów... :-(;-)

pozdrawiam Każdą z osobna!!! :-)

Do góry