reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

A ja chyba zrobie naleśniki z dżemem, albo bita śmietaną na obiad:tak:

No wsumie ubezpieczenie dziecka do 18-sti niby niepotrzebne, ale u specjalistów zawsze mi wołają druk zgłoszenia dziecka i ostatnia rmue

reklama
skrzat910 z rentą matki jest inaczej.
Zreszta ja za nastolatki jak szłam do lekarzy i dałam odcinek od renty to tez nic więcej niechcieli a teraz to biurokracja

Chyba naprawde trzymalyscie kciuki za mnie, bo zdalam prawo jazdy:D to juz 6 podejscie bylo ale to co:D szkoda tylko ze teraz 3 tygodnie na prawko musze czekac, ale lepiej czekac na ten plastik niz na nastepny egzamin:p

Tygrynka, nie wiedzialam o tym fitnesie! a wiesz cos wiecej moze?

Amandae to RMUA to jakas masakra jest! Ja musze jechac sobie zalatwic, bo jak sie cos stanie to na koncu bede miala problem ze szpitalem. A kurde zeby to zalatwic to na drugi koniec Poznania bede musiala sie telepac:/

Jestem Jestem. czytalam was ale nie mialam weny na pisanie. Jakis dół psychiczny mnie złapał, problemy o których juz pisalam i co niektóre z was są w temacie sie pogłębiają a na rozstrzygniecie narazie nie ma opcji.
Ale za to pogoda piekna wiec caly dzien siedzimy z Julka na dworze. Pieknie sobie buzinke opalila tak delikatnie oczywiscie

Witamnowa mamuske moja imienniczke.
Aniaa gratuluje zdanego prawka. podziwiam ze sie zdecydowalas na egzamin w takiej zaawansowanej ciazy to jednak jest stres ale pieknie sobie poradzilas!!!

Jula miala kilka nocy srednich niewiem czy nowe zeby ida czy co?!
Wczoraj bylysmy na szczepieniu wreszcie bo juz odwleczone mielismy prawie pol roku ale Lula była dzielna zaplakala przy wbiciu igly i zaraz spokoj pani jej nakleila plasterek to dumna jak paw co chciala ogladac nie pozwolila sobie spodni zalozyc:)

postaram sie juz pisac ale to pewnie wieczorkiem bo juz mnie ciagnie znow na ogrod maluda. przyszlysmy do domku na obiadek i zaraz znowu mala do zabaw ja na hamak :)

po majowce zapraszam mamuski do mnie :) co prawda piaskownicy nadal nie mamy bo ciagle cos ale jest koc zabawki trawka hamak i duzo slonka :) mozemy jakies grila zrobic .
Buziaczki

Aniaa23 gratuluje prawka! Troszkę Ci zazdroszczę.. podchodziłam w marcu po raz pierwszy ale mi się nie udało, i drugi raz przed porodem jednak tez już nie wyjdzie, mam nadzieję, ze szybko się pozbieram po porodzie i podchodzę aż do skutku :-) Długo Cię męczyli?

Kadrową to ja mam w Warszawie, mają do 15. dnia każdego miesiąca nam przysyłać, robią to na życzenie, ale za pośrednictwem kierowniczki ciężko czasem to wyegzekwować. Np. dziś mamy 28. a ja nadal go nie mam, a nie chce się stresować w szpitalu jak zacznę rodzić, wkurza mnie to :wściekła/y:

Dzięki Dziewczyny, zobaczymy jak to w moim zakładzie jest. fajnie gdybym miała taka rodzinna książeczkę, bo tak co miesiąc muszę się prosić o RMUA.
A tak to co miesiąc musisz podbijać więc na jedno wychodzi :-)
Chyba naprawde trzymalyscie kciuki za mnie, bo zdalam prawo jazdy:D to juz 6 podejscie bylo ale to co:D szkoda tylko ze teraz 3 tygodnie na prawko musze czekac, ale lepiej czekac na ten plastik niz na nastepny egzamin:p

Gratulacje:tak:

reklama
Julka myslę, że to już by łatwiej poszło kierowniczce pieczątkę przyłożyć (jeśli by była uprawniona), ona chyba tej kadrowej nie lubi, skoro ma takie opory żeby zadzwonić i poprosić, ale tez nie lubi jak to sie robi za jej plecami.. :-)

Do góry