reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam Witam i o zdrowie pytam
24.04.2011 r o 20:34 urodził sie Bartosz Jan waga uwaga usiądźcie bo padniecie z kszesła 4700g 60cm obwód główki 39cm Ułożenie odgięciowe płodu wiec główke miałam po prawej stronie a reszta po lewej po 15h męczarni na porodówce z wielkim bólem zrobili mi cesarke. Mały w skali AP 1 min miał 6 w 3 miał 6 a w 5 miał 10 zaksztusił sie zmułką bo za długo mnie trzymali w akcji porodowej i miałam juz przy przekłuwaniu pechęrza zielone wody. po 6 h obserwacji na neonatologii przywiezli mi go i od tamtej pory jesteśmy razem. Jestem strasznie obolała po tej CC ale dojde do siebie. Mały je jak smok w końcu jest wielki. Powoli pomaga mi z karmieniem piersią (pije herbatke ale to jeszcze troche pewnie potrwa zanim zaczne produkowac.
Pozdrawiam was gorąco potem wrzuce pare zdjęć jak znajde kabel od telefonu.

reklama
Hejka!

Od rana na nogach bo było trzeba śmignąć na badania. Ale już jestem w domku i to sama. Mąż wziął Małą do teściów. W sumie to ja mu kazałam bo już nie moge słuchać teściówki biadolenia że nie widzi wnuczki przez naszą wojne z teściem. Taki mój dobry gest w jej strone żeby nie było że zła synowa zabiera jej kontakty z Anielką.

Ogarne chatke, zrobie pranko i bede sie relaksować.

ale zazdroszczę tego relaksu ;-)

24.04.2011 r o 20:34 urodził sie Bartosz Jan waga uwaga usiądźcie bo padniecie z kszesła 4700g 60cm obwód główki 39cm Ułożenie odgięciowe płodu wiec główke miałam po prawej stronie a reszta po lewej po 15h męczarni na porodówce z wielkim bólem zrobili mi cesarke. Mały w skali AP 1 min miał 6 w 3 miał 6 a w 5 miał 10 zaksztusił sie zmułką bo za długo mnie trzymali w akcji porodowej i miałam juz przy przekłuwaniu pechęrza zielone wody. po 6 h obserwacji na neonatologii przywiezli mi go i od tamtej pory jesteśmy razem. Jestem strasznie obolała po tej CC ale dojde do siebie. Mały je jak smok w końcu jest wielki. Powoli pomaga mi z karmieniem piersią (pije herbatke ale to jeszcze troche pewnie potrwa zanim zaczne produkowac.
Gratulacje no waga rzeczywiście mnie powaliła z nóg moja była mniejsza bo 4360 i 62 cm -było co rodzić ;-)

A tak wogóle to witam mega padnięta mała dostała w nocy gorączki 39,5 więc cała nocka do niczego,ona spała a ja czuwałam,zasnęłam dopiero o 5 rano jak jej temperature zbiłam,więc wyglądam jak śmierć;-(

pozdrawiam i życze miłego dnia

o jak miło zostałam przywitana;-)
no wiec mieszkam na starołece ,tak jak pisałam wczesniej mam trójkę dzieci i to....... 3 dziewczynki wiki 11 lat,oliwia 7 lat i julka 7 mc ;-)
ta trzecia ksieżniczka miała być synem no ale jest wspaniała mamusi córeczką,ogólnie na punkcie julki mam "ała" rok z meżem sie o nia staraliśmy a ja tak bardzo pragnęłam,prowadze działalnosć gospodarcza co pozwala mi na siedzenie w domu.
ot to tak w skrócie ;-)
heheh ja tez na starołęce:tak:
Gratulacje:tak:

An gratuluje!!!!!!!!! masz juz swojego maluszka przy sobie:) duzy chlopaczek,mam nadzieje ze grzeczny bedzie:) buziaki dla ciebie i dla Bartusia:)

dostalam okres:-):-):-):-):-):-):-)

An82, gratuluję, synuś jak dąb! Po kim taki duży? ;-) Super, ze jesteście razem, aż Ci zazdroszczę;-)

MamaGabi gratuluję.. widzę że się cieszysz!:-D

Dziewczyny a wiecie jak to jest z ubezpieczeniem Malucha? Skoro ja jestem ubezpieczona w pracy to ona automatycznie też? Gdzie i jak muszę to zgłosić?

Dziewczyny a wiecie jak to jest z ubezpieczeniem Malucha? Skoro ja jestem ubezpieczona w pracy to ona automatycznie też? Gdzie i jak muszę to zgłosić?

Zgłaszasz w pracy u kadrowej że chcesz ubezpieczyć dziecko i Ona wydaje Tobie książeczke ubezpieczeniową rodzinną i zgłasza do ZUS-u, no i jakieś papiery musisz wypisać ale kadrowa Tobie je da i jak się nie myle to akt urodzenia dziecka ksero

Amandae dobrze Julka mowi, u kadrowej musisz pobrac druk do ubezpieczenia,albo zaniesc jej akt urodzenia dzidziusia ale musisz miec tez pesel dzidziusia. wiec jak zlozysz wniosek o pesel to jak juz go dostnaiesz to wtedy do kadrowej zlosic maluszka. my tak zroilismy:)

no ciesze sie z tego okresu,bo juz myslam ze Gaba bedzie miala rodzenstwo,ale na cale szczescie nie (jeszcze nie):-)
mala zasnela wiec i ja ide sie poloze na troche,dzisiaj obiadu nie robie,len mnie ogarnal:-):-):-) zreszta zle sie zaczynam czuc...

reklama
MamaGabi no to gratuluje okresu bo widze że niecierpliwie wyczekiwany był.

Amanadae mi nie potrzebne było żadne zgłaszanie Małej. Wystarczył dowód ubezpieczenia mnie lub Męża i pesel Młodej. Babka w szpitalu mówiła mi że dziecko automatycznie jest na ubezpieczeniu rodziców.

Do góry