reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
no ba! tylko z instrukcją co i jak! i jak wielka donica, bo mam ograniczony metraż balkonowy :p
o mamo to ja nie chcę Cię widzieć po Tadziu :p co ja mówię!! chcę!!! :D:D:D

DOBRANOC!!!

Witam się od rana:) Przy kawce!
Mała oczywiście zaczęła dzień od stania przy ławie i tak pewnie pół dnia będzie, bo zabawki są niefajne jak można sobie bez celu postać:)
Miłego dzionka!

Przed wyborem fotelika samochodowego przejrzyj testy bezpieczeństwa, najlepiej ADAC (najbardziej uznawane i obiektywne testy), ja się głównie tym kierowałem wybierając fotelik. Jeśli jest isofix to fotelik montuje się do mocowania isofix a nie pasami, oczywiście sam fotelik ma swoje pasy którymi zapina się dziecko :).

jesli fotelik jest na isofix to można go montować na 2 różne sposoby albo na isofix albo na pasy, fotelik posiadający mocowanie isofix zawsze posiada również mocowanie na zwykłe pasy samochodowe, a fotelik który jest tylko na pasy zostanie tylko na pasach isofixu nie idzie dokupić do takiego fotelika :-)

no to idę do pracy

hmmm dziwne z tym isofixem wolalabym zeby jak juz to i pasy i isofix ten fotelik 9-18kg trzymaly. Ale do fotelika wiekszego to bedzie fajne. Bo wtedy zwykle pasy trzymaja dziecko, a isofix fotelik, a tak to pasy musza trzymac i dziecko i fotelik...

W przypadku fotelików z grupy 9-18 kg, mają one swoje pasy, dziecko zapinasz pasami od fotelika, a nie od samochodu. Pasami samochodu zapinasz fotelik (jeśli nie jest isofix).
Inaczej sprawa wygląda w fotelikach dla starszych dzieci 15-36kg, te foteliki zazwyczaj nie mają swoich pasów, wtedy pasy samochodowe trzymają i dziecko i fotelik (jeśli fotelik jest przystosowany do isofix do dodatkowo fotelik trzyma ten system).
Ważne też jest by kupować foteliki w zależności od wieku dziecka z tych grup: 0-13, 9-18, 15-36, lepiej nie kupować uniwersalnych. czyli 0-18 i 9-36kg, są one o wiele mniej bezpieczne.

reklama
Witam sie z rana:-)
Mala juz urzeduje od 6.30 :-( ale o dziwo cos nie jestem spiaca-pierwszy raz od dawna sie wyspalam:-D albo to ta pogoda tak na mnie dziala.
Kurcze brak planow na dzis-ale bedzie mi sie dluzyc dzien:wściekła/y: moze ktos chetny jest na spacer?
Ide zrobic sobie kawke :-)

Do góry