reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Skrzat nadal podtrzymuję moje zdanie :-)

im dłużej dziecko jeździ tyłem jest bezpieczniejsze , póki głowa nie wystaje ponad fotelik to dziecko jest bezpieczne :-) zaznaczam iż nie ma znaczenia czy nogi wystają czy nie :-) liczy sie tylko czy głowa wystaje :-)

na-tuska ty możesz mieć albo fotelik od 0-10 kg albo od 0-13 kg :-)

reklama
Zmykam do wyrka!
38.gif
Dobranoc.

Ahoj
Jesli alladyny sa na szczuple dupsko to odpada. :) Moj zadek do takich nie nalezy ;p
CO do fotelika ja przenioslam Lule do wiekszego w 7 miesiacu ale to dlatego ze ona w tym nosidle juz nie chciala jezdzic wyla, probowala wychodzic... a jak kupilismy ten do siedzienia to jak krolowa obserwuje wszystko i uwielbia jezdzic autem ;)

Jula spala od 16 do 19 a i tak po 20 poszla spac ;p dobra jest. sen ma chyba po tacie ktory to uwielbia, szkoda ze za to nie placa bo bysmy byli bogaci.

Hej dziewczyny
Widzę że się temat fotelików i krzesełek rowerowych zaczął.

mamaGabi85: jeśli chcesz dobry i bezpieczny fotelik do 400zł to polecam CHICCO KEY 1-X PLUS (9-18kg), na allegro z przesyłką spokojnie kupisz w tej cenie (wersja ISOFIX kosztuje koło 600zł - jest bezpieczniejsza, lepsze mocowanie, ale musi być auto przystosowane do fotelików ISOFIX). Ja kupowałem wersje nie ISOFIX niecałe 2 lata temu, wtedy był tańszy jeszcze. Moja Natalka dość wcześnie się na niego przesiadła (ważyła niecałe 9 kg) bo miała (i nadal ma) chorobę lokomocyjną, jeżdżąc tyłem do kierunku jazdy było jeszcze gorzej, bo nawet na krótkich trasach było jej niedobrze.

Skrzat: co do krzesełek (fotelików) na rower polecam HAMAX KISS, kosztuje koło 200zł na allegro, dobry porządnie wykonany i bezpieczny. Z kaskiem będziesz mała problem, nie ma takich małych. Kupiłem najmniejszy jaki znalazłem a i tak był za duży na Natalkę na początku mimo że pod spód zakładaliśmy jej czapeczkę.

reklama
Xsardas dzięki:) Ja myślę nad fotelikiem pewnie Romer Kinf g lub Maxi Cosi Tobi, ale nie wiem jak z tym isofixem, wiem ze mamy to w samochodzie:p Ale to jest zamiast pasów czy dodatkowo??? ech kobieta;P:-)

Do góry