reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Ja wiem, że isofix to montowanie na jakieś zaczepy co są w siedzeniu, ale nie wiem jak to z fotelikami, Teraz tak patrzę na allegro ze jest jeszcze maxi cosi priori czym sie rozni od tobiego, bo taniej wychodzi a kusząco wygląda;)

edit. widzę, że priori nie ma zagłowka...hmmm

Ostatnia edycja:
Xsardas dzięki:) Ja myślę nad fotelikiem pewnie Romer Kinf g lub Maxi Cosi Tobi, ale nie wiem jak z tym isofixem, wiem ze mamy to w samochodzie:p Ale to jest zamiast pasów czy dodatkowo??? ech kobieta;P:-)

Przed wyborem fotelika samochodowego przejrzyj testy bezpieczeństwa, najlepiej ADAC (najbardziej uznawane i obiektywne testy), ja się głównie tym kierowałem wybierając fotelik. Jeśli jest isofix to fotelik montuje się do mocowania isofix a nie pasami, oczywiście sam fotelik ma swoje pasy którymi zapina się dziecko :).

co to ja chciałam...
mąż mi wrócił :D coś się nie dogadali i to co mieli zrobić dzisiaj zrobią jutro a dzisiaj do domu a za nockę normalnie zapłacone będzie :D:D:D
Natuska dawaj kabaczka :)))
Rikapa z tego co pamietam na 15 dzieci przypada 1 wychowawca, myślę że podobnie wyglądają marsze przedszkolaków z przedszkola zza mojego bloku - jedna pani na początku, druga na końcu. Panie na pewno sobie poradzą (chociaż oczywiście zdarzają się różne przypadki), dzieci się bardziej słuchają jak idą z innymi przedszkolakami. Moim zdaniem nic dobrego nie wyjdzie z tego, że nie puścisz Ritki, wszystkie dzieci pójdą, a ona nie? Przykro jej będzie, zwłaszcza, że potem na pewno będą zajęcia nawiązujące do wyjścia. Ponadto dlaczego muzeum miałoby być nieodpowiednie?? Przecież to rozwijająca wycieczka (pomijając że wycieczka z grupą jest przeżyciem samym w sobie), a to już nie jest dzidzia! Poza tym takie wyjścia są dostosowane do maluszków :)
kurde dobra, miałam wpaść na chwilę i się rozpisałam, koniec, dobranoc :p

edit: ja jeszcze polecam pójście do sklepu (nawet jak się kupuje przez internet) i przymierzenie do fotelika dziecka i fotelika do samochodu (np. czytałam na forach że w niektórych modelach roemer king lata :/), my przymierzaliśmy do maxi cosi i kinga i Seba o wiele lepiej siedział w kingu, jakoś wygodniej.. a że kupowaliśmy jesienią z wizją kurtek zimowych to już w ogóle king wygrał :D a w akpolu z ich kartą zniżkową (chyba 10%) zapłaciliśmy podobnie jak na allegro z przesyłką, może jakieś 20zł różnicy.. roemer king - polecam! :)

Ostatnia edycja:
hmmm dziwne z tym isofixem wolalabym zeby jak juz to i pasy i isofix ten fotelik 9-18kg trzymaly. Ale do fotelika wiekszego to bedzie fajne. Bo wtedy zwykle pasy trzymaja dziecko, a isofix fotelik, a tak to pasy musza trzymac i dziecko i fotelik...

widzisz, takie czasy przyszły, że nawet kochankowie się dokształcają... jakieś kursy, szkolenia, podyplomówki... do tego jeszcze pracują, bo przecież nie będę ich utrzymywać nie?? sama w sobie jestem nagrodą :-D

reklama
Do góry