reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Karola przykro mi że miałaś taką sytuację :( może postaraj sie jak najbardziej wyciszyć, uspokoić, poprawić jakoś humor bez tabletek? trzymaj się ciepło!
MamaGabi szkoda że i Ty kłótnię dzisiaj załapałaś :(
Skrzat910 moim zdaniem młoda po prostu odreagowuje szpital, przeciez dla niej to też był stres i strach... daj jej jakiś czas, a teraz dużo miłości i cierliwości! u Seby było to samo, po miesiącu wrócił do siebie...
Brzoskwinka my jedziemy autem, ale zastępczym seicento więc nie damy rady się zapakować :/ ale nie możesz podjechać do Debiny (tam ma być samochód z kierowcą), a M Was potem odbierze??
nie wiem czy czegoś nie pominęłam?
byłam dzisiaj w ksiegarni Miedzy slowami, na malym kursie makijażu i mini sesyjce zdjęciowej - fajnie czas spędziłam :))
a jutro mąż ma wolne więc dzisiaj sobie posiedziemy razem :)
dobrej nocki!

reklama
Hej!

Nocka oczywiście do pipy. Mimo że Mąż wstawał do Małej to i tak sie budziłam. Musze to skonsultować z lekarzem choćby dla własnego spokoju bo ja już nie wiem czy ją coś boli, czy ma jakiegoś stresa, czy zęby wychodzą a może to skutek uboczny któregoś z leków?:eek: Wczoraj czytaliśmy ulotki i w sumie nic mi nie wyjaśniły. Dziubek jak miała otwarty tak ma ale kataru nie ma żeby musiała buzią oddychać. Teraz popiła wody i śpi a ja sie ratuje kawą. Dziś pediatra dopiero od 13 więc trzeba czekać.

Karola wiem że łatwo sie mówi ale nie faszeruj sie prochami. Ja też mam problem z rodzicami a raczej z mamą bo tata to jeszcze w miare fajny jest. Za to ona bije wszystkich w konkurencji jak zasrać komuś życie. Zniszczyła życie mojemu bratu, ojca do zawału doprowadziła, na moją ciąże powiedziała urojona a od porodu zadzwoniła tylko raz. Ja sie nią już dawno przestałam przejmować, niech se robi co chce a dla moich dzieci nie żyje ale dam sobie łeb uciąć że jakbym w totka wygrała to zaraz zrobiłaby sie z niej mamusia jak marzenie byle tylko położyć łape na kasie. Pomyśl sobie tak jak ja że masz już własne życie i kochaną własną rodzine i dla niej żyjesz a rodzice albo sie opamiętają albo sie odetnij.

Tygryś miesiąc:szok:? Nie strasz że aż tyle mu zajeło dojście do siebie po szpitalu:baffled:

hej u mnie nocka masakra. czuje się mega połamana i bez sił.. nie wiem co się dzieje.. czy to jakieś przesilenie wiosenne czy co..

Tygrynka ja raczej nie pojadę na to spotkanie, bo fakt faktem M. by mnie odebrał, ale nie wyobrażam sobie z wózkiem na Luboń w taką pogodę zapieprzać.. poza tym dzisiaj Filipa Ilony na kilka godzin będę miała, więc nie wiem jak to czasowo wyjdzie. Choć nie powiem chętnie pojechałabym, ale nie busami... nie tym razem.. jeszcze jakby była pogoda.. ale wieje i oglądałam dzisiaj pogodę, to ma padać ;/

Karola
a ja wierzę w te rzucanie uroku etc.. moja siiostra jak byla mała to była ociotowana i śp. babcia ją odczarowywała.. coś z jajkiem i brzózką było i dziecko jakie odmienione ;-) te tabletki co Tobie polecałam, ja ja brałam nawet w ciąży, bo nie są szkodliwe, bo sa na bazie ziół, więc może na karmienie też można. zobaczę w ulotce i dam Ci znać! zdrówka dla Julki :*

mamaGabi nie przejmuj się szwagierką. nie ma co się stresować przez jakąś głupią

Karola a w tesco te bebiko to wszystkie po 10,99?? czy tylko 2?

hej Mamuśki!

Ale u mnie beznadziejna pogoda... :wściekła/y: jakby chciało za chwile mega lać!

Ale humorek mam cudowny, bo w nocy wrócił mój Mąż. Nic mi nie napisał, tylko przyjechał, wykąpał się i położył obok mnie :-D oczywiście początkowo myślałam że dostanę zawału, ale później było już tylko miło.... :tak::zawstydzona/y:

A rano obudziłam się z plamą siary!!! :szok: ale tylko z lewego cycka... To normalne?
Teraz już siedze w staniku i wkładkach...

A Wy w jakich stanikach spałyście? Normalnych czy może tych sportowych?
Bo ja się właśnie zastanawiam czy takiego nie kupić...

Serio wierzycie w takie "odciotowania" dziecka? Bo ja nie... :-p
A może Młoda ma okres buntu?!

A my mamy dziś 8miesięcznicę ślubu :rofl2:
poza tym jedziemy do Brata na imieniny... PATRYK :-) i mamy zasadę, że na imieniny kupujemy za 30 zł jakiś drobiazg... A ja nie mam pojęcia co mu kupić?!
Może jakieś pomysły?

Ja lecę na śniadanko- dziś chodzą za mną płatki z mlekiem ;-)

Miłego dnia ;-)

witam wszystkich :-)
zdrówka dla dzieciaczków :-( my już z Ritką troszkę lepiej mam nadzieję, że do weekendu będzie już dobrze bo od poniedziałku czeka mnie powrót do pracy.

Karolina jeśli chodzi o ociotowanie to ja też nie wierzyłam, póki mnie nie ociotowano :wściekła/y: i lekarze nie dawali sobie rady i jak tylko dziadek poradził mi czarcie żebro to wszystko ustąpiło :tak: a co do bactrimu to bądź ostrożna mi też lekarka zapisała ale ja małej nie podałam, poczytaj w necie opinie niestety nie są za dobre, w europie już dawno był wycofany bo powodował zniszczenia błony żoładka. Oto kilka opinii:

madzias .. z calym szacunkiem dla nieswiadomych i zadowolonych mam .. ja ci powiem krotko ..

..Bactrim jest lekiem ... ktory w innych krajach Europy ..pod nazwa Biseptol ..zostal wycofany z produkcji i sprzedazy ze wzgledu na
..skutki uboczne ..to znaczy ..\"zniszczenia glownie blony sluzowej zoladka\"..i inne ..

W Polsce ... lekarze faszeruja ludzi i o zgrozo ..dzieci ..nie zwracajac uwagi na to ze jedno lecza a .. inne narzady uszkadzaja ..Skutki uboczne ..sa tragiczne ...

Jesli zalozyl;as specjalny temat i zalezy ci na dziecku ..unikaj
Biseptolu /Bactrimu ....jak ognia ..
Niech lekarz ruszy mozgiem i da ..bezpieczniejszy lek ..ale ty musisz GO uswiadomic ze .. jestes oczytana i o Bactrimie ( biseptolu) ..sporo czytalas ..
Powtarzam .. dawno temu ..okolo 20 lat ..zostal wycofany z użytku w innych krajach.
Pozdrawiam

jest jeszcze wiele innych opinii ale ja teraz przy jelitówce dałam sobie radę z małą bez bactrimu i dziękuję za to Bogu. Ja wolę małej nie faszerować bo później są problemy , tak samo małej zapisano jak miała anginę antybiotyk i moja ciocia która jest laryngologiem powiedziała że nie mam go dawać i angina przeszła bez antybiotyku, tylko na leku przeciwbólowym i na ziółkach :-), może warto spróbować??

Alo:)
Witam się z rana, ja znów nie wyspana, pobudka o 4 i potem o 6, a mnie się tak nie chciało wstać i z taka marudzącą basia do 8 leżałam, ale nie wiem czy wstanie o 6 nie byłoby juz lepsze, ale jakoś nie mogłam! Teraz grandziara siedzi w kojcu (szok:szok:) od 15 minut i się bawi pudełkiem z IKEI, normalnie po 5 minutach w kojcu wyje, ale ona jeszcze w piżamce!
Skrzat910 powodzenia u pediatry, na pewno wszytko wróci do normy!
AgatkaT co do siary to ja praktycznie w ciązy mleka nie miałam i potem też walczyłam o karmienie ale się udało:) W ciąży miałam kupione bawełniane staniki z Triumphu bez fiszbin bo mi cycki rosły ciągle. A do karmienia polecam staniki kupione w Factory w Triumphie (ale nie Triumpha) za około 50 zł są super bo są z dobrej bawełny, nie wyciągają się, nie są cienkie więc polecam:D Ja mam biały i czarny! A na prezent najlepsza jest książka lub płyta;)
Rikapa zdrówka dla Was:)
Brzoskwinko no pałąk bym chciała zobaczyć czy rzeczywiście "czarny" ten granat:)
Mój kurde robi jutro AJRISZ PARTY w Blue Nocie a ja pewnie nie pójdę bo o 4 muszę w sobotę wstać by do tej Wawy jechać:( ech...no pomyślę jeszcze;P
Dzisiaj za to na kawkę o 18 na Starym z kuzynkami Zet się umówiłam:)
To miłego dzionka;)

Rikapa ciesze się że u was sie polepsza.

AgatkaT mi też leciała siara w ciąży. Nie duś cycusi bo uwolnisz oxydocyne i możesz pobudzić macice do porodu.

Skrzat ja mam nadzieje że wróci wszystko do normy i moja królewna zacznie sie uśmiechać zamiast płakać. Nie wiem co będzie dalej.:-(

Ja siedze, miał przyjsc teściu, ale został u cioci! więc siedzę sama, Basia juz marudzila a teraz na kocu, ciekawe jak dlugo bo trze oczka, pogoda syf na maksa:(
Ja dzis sernik pieke dla babci na imieniki:)
A na obiad pierogi gotowe;D

Karola te tabletki co ja mam, to niestety w czasie karmienia nie wolno brać..

no, ja czekam na telefon od Ilony kiedy Fila mi dostarczą..

pogoda faktycznie dupna, byłam tylko w sklepie na osiedlu i dzisiaj raczej wiecej nie wyjde.. masakra..

reklama
WItam wAS
Nocka była fajna JUla łądnie spal obudzila sie dwa razy na cycka i spała dalej
Ja po tej melisie zasnelam jak dziecko .
dzisiaj juz sie lepiej czuje psychicznie ale i tak mam gdzies w glowie te problemy...
Brzoskwinka niechce cie wprowadzac w blad bo ja patrzylam na bebiko 2 ale obok staly tez niebieski 3 a cena byla przyklejona jedna taka duza karta wiec chyba sa w tej samej cenie.
i dziekuje za info o tabletkach, sama juz sprawdzilam bo mialam w domu takie ziolowe uspokajajace ale nie mozna przy karmieniu ;/
zreszta rzeczywiscie nie ma co sie faszerowac tabsami
mam nadzieje ze melisa pomoze

Rikapa dzieki za te opinie ale jakos ufam temu specyfikowi bo nie raz pomógł mojemu młodszemu bratu więc jakoś nie mam zlych doswiadczen, ale wiadomo ilu ludzi tyle opini!
dzieki

Agatka to normalne choc u ciebie dosc szybko sie pojawilo u mnie lecialo gdzies od 33 tc. Ja spałam w takich sportowych bylo mi wygodniej
ja wogole jestem taka dziwaczna ze nie uzywam do teraz i nigdy nie uzywalam stanikow do karmienia ;/ od poczatku karmienia nosze zwykle staniki pol usztywniane takie z wklaka z gabki i sobie miseczke odsuwam i Jula pije...

Z tym ociotowaniem to niewiem ale nie chce mi sie wierzyc. moze dlatego ze nigdy nie mialam z tym do czynienia,

U nas nadal stan podgorączkowy i ten paskudny kaszel!
Niestety na to spotkanie Świadomej Mamy nie jade ;/ zreszta na Targi Motor Show na ktore mam zaproszenia chyba tez nie!!! szlag by to trafil. Jula zawsze zachoruje jak ja sobie cos zaplanuje...

Do góry