R
rikapa
Gość
moja prawie na nic nie była uczulona ale pamiętam że około 2 miesiąca po bebilonie ją wysypało i przeszłam na nutramigen śmierdzi jak cholerka ale małej wsio przeszło :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hehhe kochana ja to tez mam i niestety popełnili błąd bo wytłumacz mi skoro nie wolno białka to wolno kurczaka który zawiera białko? A ryż owszem ale na dużo opakowaniach niestety masz w składzie białko. No ale duzo lekarzy to olewa niestetyjulia.l a to mam ze strony o skazie...
Co jeść przy skazie a czego nie?
Co może jeść mama karmiąca niemowlaka ze skazą białkową:
- mięso drobiowe
- mięsko królicze
- ryż
- kasze
- ziemniaki
- makaron
- marchewkę
- kalafior
- brokuły
- brukselkę i kapustę w małych ilościach (uwaga wzdęcia)
- żółtko jaja (nie wolno białka)
- mleko sojowe (co do tego niektórzy maja wątpliwości)
- owoce (najlepiej zrezygnować z owoców cytrusowych, powodują uczulenie)
- .........
Gotowe dania, jakie ja sobie robiłam: krupnik, ziemniaki z udkiem z kurczaka, rosół (makaron im mniej jajeczny tym lepiej... - im tańszy tym lepiej bo koło jajek pewnie tylko leżał), marchewka uparowana na parze, badx ugotowana na wodzie. Wszytsko oczywiście delikatnie tylko posolone, bez konserwantów w postaci Wegety...
Czego nie jeść:
także kurczaczek tu jest
- białko jaja
- mięsa czerwone w dużych ilościach
- czekolada (powoduje uczulenia)
- orzechy (powodują uczulenia)
- miód (powoduje uczulenia)
- produkty mleczne i mlekopochodne
- grzyby
- cebula, czosnek (uwaga wzdęcia)
- groch
- kapusta
- ogórki, szczególnie kiszone i korniszonki
- pomidory
- ostrożnie z sałatą
no ok, odstawie chleb i zobaczymy...
Poziomeczka daj znac czy bedziesz w tym kinie jakby co bo jak nie to nie bede tego albumu tachac. mam nadzieje ze mala ci wykuruje sie.
Brzoskwinka no a ja mam teraz takich sasiadow i zawsze kurde wieczorem nie wiem jakeis przemeblowania robia czy jaki gwit bo kurde mi tu stukaja i pukaja i wala itp. a moja cierpliowsc sie konczy powoli
Dalczego nie? My mówimy o dzieciach alergicznych Twoje nie bedzie alergiczne i będziesz wcinać wszystkokurcze to ja po porodzie nic nie bedemogla jesc masakara to bedzie dla mnie kara
Ja też współczuję:-(współczuję.. życie z takimi sąsiadami to masakra..
heheh a bo małpka ciekawszaJa też współczuję:-(
A za Twoimi avatarkami to niezadąrzam![]()