reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

a o jakich konkretnie fotkach mówicie bo mnie to zaciekawiło a chyba zgubiłam tego posta, a nie mam sił szukać ;p idę na łatwizne przyznaje się bez bicia ;p

reklama
An ja też 28 i też z grudnia :) mam nadzieje, że wszystko z ciążą i maleństwem będzie ok , trzymam mocno kciuki, by wszystko było o swoim czasie.

Mama Gabi - Asiu jasne , ze zrobię ! Ja mam nawet dwie niewykorzystane sesje w studio i jakbyś chciała to tam się umówimy. Mam nadzieję, że będę, mała nie gorączkuje, więc chyba choróbsko minęło zaobserwuje jeszcze jak jutro czy ma kaszelek.

no może masz rację, sama już nie wiem... na innym forum jak czytałam wątek o wprowadzaniu pokarmów stałych to wiele mam już daje jedzonko, są nawet takie co karmią 3 miesięczne dzieciaczki :| ale to już uważam, że stanowczo za szybko, ja się na serio gryzłam, dać nie dać, mąż mi powiedział, że on jest przeciwny i ma być na mleku, ale tak jak mówiłam, pogadaliśmy, poczytaliśmy i jakoś stwierdził, że spróbujemy czy będzie chciała, ogólnie uważam, że małą uczula moje mleko... :( i przy szczepieniu kolejnym na pewno to porusze
no dają oczywiście pod warunkiem że dziecko nie ma alergii. TWOJE mleko NIE UCZULA tylko może uczulać to co jesz i dostaje się do Twojego pokarmu.
ooo proszę andrewa88 dawała już w 3 i też było dobrze... ;p nie no, ale ja wiem, każde dzicko inne, inaczej reaguje itp. ehhhh nie wiemmmmm!!!! :)
Jej dziecko widocznie nie miało alergii, a z tego co pisze to wnioskuje ze twoje niestety ma

an82 maluda jest na piersiach tylko, mm nie chiała pić odkąd lekarz zmianił jej z Bebiko na Bebilon, nie wiem, małej bardzo smakowało, ładnie buźkę nawet otwierała, ogólnie byłam z niej dumna :) że tak ładnie, jakby to umiała od urodzenia :D i nic jej nie wysypało, pytałam tak z ciekawości ;p ona ma tą skórę suchą ciągle i raz są jakieś plamki a raz nie ma, ale te co są teraz to już są od dawna także nie mam podstaw by zwalać winę na słoiczek... muszę chyba zmienić dermatologa, bo ten nam nie pomaga :(
Jeśli ma suchą skóre to wg mnie niepowinna dostawać mleka typu Bebiko czy Bebilon

no i właśnie, skoro słoiczek dostała pierwszy raz, a problemy ze skórą ma odkąd skończyła miesiąc i tak póki co nic nie pomaga, ani zmiany kosmetyków, ani krople, ani brak nabiału w mojej diecie to coraz bardziej mi się wydaje, że to wina mojego mleczka... bo innych pomysłów już nie mam... :(
Jeśli brak nabiału w Twojej diecie to rozumiem że nie m.in bułek, białego chleba, parówek, wędlin paczkowanych, makaronów, itd?????????

reklama
Bebilon pepti jej zapisał, ale tak jak wspomniałam nie chciała go pić i od tamtego czasu poza moim mlekiem nie dostaje nic, podobno jest jakiś procent kobiet, których mleko matki uczula dziecko, nawet mam przykład, ciocia mojego męża tak miała, także wiem, że takie coś jest... nie mówie tym samym, że od razu ja tak mam, po prostu już nie mam pomysłów, a co do jedzenia... no to tak, z tego co pije to herbata, kawa zbożowa i czysta woda niegazowana, z tego co jem to biały chleb, makrele wędzoną, wędliny, czesto sama gotuje na parze pierś z kurczaka bez przypraw i to jest mój obkład :) yyy co jeszcze, no na obiadki, wiadomo różnie, no ale zero ostrych rzeczy, zero nabiału, także no ciężka sprawa... dermatologa mam za niecały miesiąc, ale wątpie, żeby nam pomogła, ona na początku stwierdziła, że ze skórą małej trochę powalczymy :(

Do góry