reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

no to łądnie zaczyna sie sezon wysiewu nasion i mnie matka z chaty wywali jak zaczne jej siac nasionka i ustawiac w pokoju rabatki hmmm będę musiała zaryzykować

reklama
Bebilon pepti jej zapisał, ale tak jak wspomniałam nie chciała go pić i od tamtego czasu poza moim mlekiem nie dostaje nic, podobno jest jakiś procent kobiet, których mleko matki uczula dziecko, nawet mam przykład, ciocia mojego męża tak miała, także wiem, że takie coś jest... nie mówie tym samym, że od razu ja tak mam, po prostu już nie mam pomysłów, a co do jedzenia... no to tak, z tego co pije to herbata, kawa zbożowa i czysta woda niegazowana, z tego co jem to biały chleb, makrele wędzoną, wędliny, czesto sama gotuje na parze pierś z kurczaka bez przypraw i to jest mój obkład :) yyy co jeszcze, no na obiadki, wiadomo różnie, no ale zero ostrych rzeczy, zero nabiału, także no ciężka sprawa... dermatologa mam za niecały miesiąc, ale wątpie, żeby nam pomogła, ona na początku stwierdziła, że ze skórą małej trochę powalczymy :(

Moje synka uczulał Bebilon pepti, a jeśli Twoja niemoże nabiału to kochana nie możesz białego pieczywa ponieważ zawiera mleko, i kurczaka ponieważ zawiera białko:tak:

Kurde zwariowac mozna z tymi moimi sasiadami:( jak nie muza na caly roz*****iel to kurde tv i tak glosno ze mi mala sie kreci:(

normalnei zejde i zrobie awanture za chwilke.... a ja jeszcze samotna bo m sluzbe ma

julia.l a to mam ze strony o skazie...
Co jeść przy skazie a czego nie?
Co może jeść mama karmiąca niemowlaka ze skazą białkową:
  1. mięso drobiowe
  2. mięsko królicze
  3. ryż
  4. kasze
  5. ziemniaki
  6. makaron
  7. marchewkę
  8. kalafior
  9. brokuły
  10. brukselkę i kapustę w małych ilościach (uwaga wzdęcia)
  11. żółtko jaja (nie wolno białka)
  12. mleko sojowe (co do tego niektórzy maja wątpliwości)
  13. owoce (najlepiej zrezygnować z owoców cytrusowych, powodują uczulenie)
  14. .........
Gotowe dania, jakie ja sobie robiłam: krupnik, ziemniaki z udkiem z kurczaka, rosół (makaron im mniej jajeczny tym lepiej... - im tańszy tym lepiej bo koło jajek pewnie tylko leżał), marchewka uparowana na parze, badx ugotowana na wodzie. Wszytsko oczywiście delikatnie tylko posolone, bez konserwantów w postaci Wegety...

Czego nie jeść:
  1. białko jaja
  2. mięsa czerwone w dużych ilościach
  3. czekolada (powoduje uczulenia)
  4. orzechy (powodują uczulenia)
  5. miód (powoduje uczulenia)
  6. produkty mleczne i mlekopochodne
  7. grzyby
  8. cebula, czosnek (uwaga wzdęcia)
  9. groch
  10. kapusta
  11. ogórki, szczególnie kiszone i korniszonki
  12. pomidory
  13. ostrożnie z sałatą
także kurczaczek tu jest :) no ok, odstawie chleb i zobaczymy...

reklama
ostatnio pisałyśmy o dermatologach i ja polecałam dr Lasko - choć część osób mówi , ze ona troszkę walnięta ale dobry z niej specjalista, przyjmuje prywatnie w suchym Lesie, mi mała ogladała 40 min i zaleciła preparaty( Cetaphil, Ketotifen, Fenistil), od tej pory nie mamy kłopotu ze skórą i przeszła na bebilon pepti, jak bedziesz chciala dam nr tel.

Do góry