reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

skrzat - dzieki to chciałam wiedzieć czyli będę sie obserwować i miec pod kontrolą bóle wszczególności że długo brałam duphaston i odstawienie może spowodować poród ale lekarz mi też powiedział że jakby co mnie mocno bolało to mam zacząć brać spowrotem duphaston, ale nie boli tak mocno wiec pewnie tak jak skrzat mówisz przygotowuje sie do porodu ale nie zaszkodziło mi zapytać DZIEKI

andrewa88 - :sorry2:pomyłka za nick

rikipa - ja to uwielbiam jeść i nigdy nie miałam samozaparcia a co będzię po urodzeniu jak teraz jem (wydaje mi sie że dużo) a nie wspomne o słodki mniam, jak tu schudnąć ojojoj

Brzoskwinka ja tak robie jak Skrzat mówiła ( na plecy na podłoge)

Julia - moja ciąża zagrożona w 2 m c była spowodowana prawie poronieniem dzieki duphaston, moim i lekarza ciąża jest i mały trzyma sie twardo mamy :-) potem miałam plamienia bo ponoć od kosmówki lub od polipa już sama nie wiem ale teraz jest wszystko dobrze nie plamie ale polip został ponoc po urodzeniu mają go wyciąć bo polip roście razem z dzieckiem. W trakcie ciąży nie można wyciąć polipu bo mogl;abym stracić dziecko.

W skrócie opisałam moja sytuacja pierwsza opinia "Bardzo słaba" Ania:
A. Wilczek-Jaaskelainen ginekolog Poznań Poznań - opinie - ZnanyLekarz.pl

Rikipa - aż mi fajnie bo ja tez 28 l ale na pewno jestm młodsza bo ja z grudnia ostatniego ;)

HEjka Moniaka!!

a ja z 29 stycznia :-)

reklama
ooo proszę andrewa88 dawała już w 3 i też było dobrze... ;p nie no, ale ja wiem, każde dzicko inne, inaczej reaguje itp. ehhhh nie wiemmmmm!!!! :)

No to spóźnione najszczersze życzonka ;) zdrówka dla Ciebie i całej rodzinki i spokoju w pracy

Mama ja się nie znam ale może tak jak dziewczyny mówią dawać małej tylko mleko zmody... narazie

an82 maluda jest na piersiach tylko, mm nie chiała pić odkąd lekarz zmianił jej z Bebiko na Bebilon, nie wiem, małej bardzo smakowało, ładnie buźkę nawet otwierała, ogólnie byłam z niej dumna :) że tak ładnie, jakby to umiała od urodzenia :D i nic jej nie wysypało, pytałam tak z ciekawości ;p ona ma tą skórę suchą ciągle i raz są jakieś plamki a raz nie ma, ale te co są teraz to już są od dawna także nie mam podstaw by zwalać winę na słoiczek... muszę chyba zmienić dermatologa, bo ten nam nie pomaga :(

tak pytałam z ciekawości, myślałam, że jabłuszko to taki zwykły owoc co to nie uczula ;) trudno mi będzie stwierdzić u mojej czy coś ją uczula czy nie, bo ona jak skończyła miesiąc to ciągle ma coś na skórze :( raz jest lepiej, a raz gorzej, ale zobaczymy, a czym takie uczulenie się objawia? tylko i wyłącznie wysypką???

to jeśli mała ma problemy ze skórą wstrzymaj się z dodatkowym jedzonkiem, mi dermatolog też mówiła, że częste ulewania pokarmu to też mógł być sygnał , ze dziecko nie toleruje mojego mleczka jeszcze, ze strony układu pokarmowego: kolka, biegunka śluz i krew w kale, ze strony układu oddechowego: sapka, katar, nawracające zapalenia oskrzeli, objawy skórne: wysypka, sucha skóra
Reakcje uczuleniowe mogą wystąpić natychmiast po spożyciu pokarmu lub pojawić się po kilku dniach lub tygodniach.

wolno odpisuje bo ogladam telekamery - dostała właśnie chylińska lubię tą wariatkę :)

no i właśnie, skoro słoiczek dostała pierwszy raz, a problemy ze skórą ma odkąd skończyła miesiąc i tak póki co nic nie pomaga, ani zmiany kosmetyków, ani krople, ani brak nabiału w mojej diecie to coraz bardziej mi się wydaje, że to wina mojego mleczka... bo innych pomysłów już nie mam... :(

reklama
Do góry