reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

już Was dzisiaj nie doczytam :) ale tu się dzieje - fajnie, że takie rozpisane te forum ale brakowało mi dziś coś czasu, wczoraj znajomi byli i też nie zajrzałam ... ale choć na chwilkę musiałam wpaść :)

An wielkie dzięki, odezwę się jak i co.
lilou zawsze można spróbować, zastanów się, propozycja ciągle aktualna :)
asiapierska fajny pomysł z tymi fotkami, jak byś mogła mi kiedyś pokazać - super!

oglądałam wczoraj "Ciacho" - masakra, głupi ten film strasznie!!!

A znalazłam tanie balony na roczek jak by ktoś był zainteresowany
balon balony urodziny MAM JUŻ ROCZEK z misiem róż (1433346338) - Aukcje internetowe Allegro . normalnie to kosztują 3.99 za szt . Jutro ciapiemy zaproszenia, odciski łapki robimy na karteczce.
Baner chyba też sama zrobię.

reklama
skrzat910 no właśnie wspominałam mu, ale jakoś nic nie skomentował... wiesz naczytałam się dużo, gadałam ze znajomymi jak to jest z tym jedzonkiem i w sumie stwierdziliśmy z m, że powolutku po troszku i zobaczymy, ostatnio widziałam na ddtvn, jak się wypowiadali, że samo karmienie piersią do 6 miesiąca jak wszyscy zalecają wcale nie jest takie dobre, oczywiście zdania są różne, mała kończy jutro 4 miesiąc... nie wiem, zobaczymy

Mama ja ci dobrze radze wstrzymaj sie z jedzonkiem. Niech ten układ pokarmowy zdąży dojrzeć do jabłuszka. Ja podałam Małej a jest na mm dopiero jak 5 miesięcy skończyła.

skrzat910 no właśnie wspominałam mu, ale jakoś nic nie skomentował... wiesz naczytałam się dużo, gadałam ze znajomymi jak to jest z tym jedzonkiem i w sumie stwierdziliśmy z m, że powolutku po troszku i zobaczymy, ostatnio widziałam na ddtvn, jak się wypowiadali, że samo karmienie piersią do 6 miesiąca jak wszyscy zalecają wcale nie jest takie dobre, oczywiście zdania są różne, mała kończy jutro 4 miesiąc... nie wiem, zobaczymy
A Ty podczas karmienia stosujesz jakąś diete?

o karmieniu są różne teorie.. co książka, to co innego radzą ;-)

mój w końcu padł :-D

Ciacho to masakra... taki beznadziejny film, że szkoda gadać.. ja oglądam VAN WILDER 3 całkiem fajny. przeciętny, ale lekko się ogląda :-)

skrzat - dzieki to chciałam wiedzieć czyli będę sie obserwować i miec pod kontrolą bóle wszczególności że długo brałam duphaston i odstawienie może spowodować poród ale lekarz mi też powiedział że jakby co mnie mocno bolało to mam zacząć brać spowrotem duphaston, ale nie boli tak mocno wiec pewnie tak jak skrzat mówisz przygotowuje sie do porodu ale nie zaszkodziło mi zapytać DZIEKI

andrewa88 - :sorry2:pomyłka za nick

rikipa - ja to uwielbiam jeść i nigdy nie miałam samozaparcia a co będzię po urodzeniu jak teraz jem (wydaje mi sie że dużo) a nie wspomne o słodki mniam, jak tu schudnąć ojojoj

Brzoskwinka ja tak robie jak Skrzat mówiła ( na plecy na podłoge)

Julia - moja ciąża zagrożona w 2 m c była spowodowana prawie poronieniem dzieki duphaston, moim i lekarza ciąża jest i mały trzyma sie twardo mamy :-) potem miałam plamienia bo ponoć od kosmówki lub od polipa już sama nie wiem ale teraz jest wszystko dobrze nie plamie ale polip został ponoc po urodzeniu mają go wyciąć bo polip roście razem z dzieckiem. W trakcie ciąży nie można wyciąć polipu bo mogl;abym stracić dziecko.

W skrócie opisałam moja sytuacja pierwsza opinia "Bardzo słaba" Ania:
A. Wilczek-Jaaskelainen ginekolog Poznań Poznań - opinie - ZnanyLekarz.pl

Rikipa - aż mi fajnie bo ja tez 28 l ale na pewno jestm młodsza bo ja z grudnia ostatniego ;)

HEjka Moniaka!!

Ja mam do oglądania
Jak zostac królem - The Kings Speech
ale nie mam pojecia kiedy się za niego zabiore

No tez mi się wydaje że za szybko jeśli karmisz piersią to do 6 miesiaca tylko pierś, jeśli mleko modyfikowane to do 4 miesiaca tylko mleko a potem delikatnie zaczynasz od kleiku ryżowego, kaszki ryżowej, itd

a ja wam powiem, że Kubuś miał 3 mce jak zaczełam mu dawać słoiczki bo lekarz mi powiedział że jak nic dziecku nie dolega i rozwija się prawidłowo to mogę stopnio wprowadzać deserki i musy...Kubuś smacznie jadł a raczej pluł jedzeniem i ic mu nie było:-)

reklama
no może masz rację, sama już nie wiem... na innym forum jak czytałam wątek o wprowadzaniu pokarmów stałych to wiele mam już daje jedzonko, są nawet takie co karmią 3 miesięczne dzieciaczki :| ale to już uważam, że stanowczo za szybko, ja się na serio gryzłam, dać nie dać, mąż mi powiedział, że on jest przeciwny i ma być na mleku, ale tak jak mówiłam, pogadaliśmy, poczytaliśmy i jakoś stwierdził, że spróbujemy czy będzie chciała, ogólnie uważam, że małą uczula moje mleko... :( i przy szczepieniu kolejnym na pewno to porusze

Do góry