reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
hej,
JesteśAniołkiem mi zrobił na slub takie jakby fale przed kokiem, co widac, kumpele byly w szoku skad mam tyle wlosow, bo to sprawilo ze wygladalam jakbym miala nie wiadomo ile w tym upięciu:) Mogę ci wyslac jak wroce na maila jakies zdjatka fryzury:) A u mnie kok ulizany odpadal przez okragla buzke:p bo bym jak pyza wygladala:-D
Co do sukni to ja szyłam u pani Danusi w Złotnikach (nie Dara) za wszytko zapłaciłam 1600 zł z welonem i szalem. Ale samo 300 zł to u mnie było kreszowanie materiału (był on wysyłany na początku do specialnej firmy się tym zajmującej), na poznnaskim forum slubnym na pewno znajdziesz opnie o roznych krawcowych:)
Asiapiersa szybko dajesz słoiczki, a karmisz pieresią! Nie wiem każda mama robi po swojemu, ale ja Basi zaczelam wprowadzac jak miala prawie 6 miesiecy, uklad pokarmowy jest wtedy dojrzalszy, a puki dziecku starcza mleko to mi sie wydaje bez sensu...no ale to moje zdanie,
zmykam robic kawkę i się pakować dalej:p
Tygrynka Pierwszy rok mam, ale mi chodzi strikto o jedzeniowa:p Kiedy co mozna dac itp. To ja się usmiecham o ksiazeczke, zgadamy się jak wróce;) Dzieki!

hej dziewczyny :-)
Witam się znad kawy w pracy :-)
Wy tak o tych fryzjerach a mi się dzisiaj śniło że byłam u fryzjera farbowałam włosy na jaśniejsze i fajnie było a tu budzik przerwał mi wizytę a byłam ciekawa jak w jaśniejszych włosach będę wyglądać ;-)
Jesteśaniołkiem bardzo masz ładną fotkę z Nikosiem :-) też polecam ci rozejrzeć się na poznańskim forum ślubnym i poczytać o krawcowych, ja też szyłam u P. Danusi ale nie byłam zadowolona. pochodź też po salonach warto poprzymierzać różne suknie ja tego nie zrobiłam i to był błąd.
Asia ja podobnie jak Skrzat zaczęłam dawać słoiczki koło 6 mc może poczekaj jeszcze :-) niech jak najdłużej będzie cyckowa Lila jak porzuciła cyca na rzecz "schabowego" to odrazu chorubsko ją dorwało :-(

Dzieć już w żłobku trochę się denerwuję bo to ponad 2tyg. przerwy no ale była dzielna :-)
oki wracam do pracy zajrzę później miłego dnia :-)

Kozaczino Ty to dobra jestes na szycie bez mierzenia, mi szyla pani Danusia na wzor salonowej, wiec wiedzialam jak bede wygladac mniej wiecej, obawy tez mialam ale dla mnie w salonie szkoda dasy bylo by na 1 noc tyle kasy wydac...mierzyc trzeba isc bo ja z tych co mialam upatrzone to w polowie zle wygladalm a trafilam na taka co mi pani dala, mowi prosze ta przymierzyc i sie zakochalam...a poszlam tam mierzyc zupelnie inna kiecke:p i szyc tez mialam inna...ale wlazylam dzien przed wizyta u pani danusi ta moja i wiedzialam ze to ta...bylam sklonna namowic tate by mi kupil, ale pani danusia powiedzala ze uszyje bo material da sie skreszowac...:D

no jak sie troszke ociepli to ide na maraton po salonach, mam juz upatrzone pare, no ale wlasnie jak ja bede wygladac :)...

skrzat jeszcze raz dziekuje za ten salon fryzjerki bo wizazystke mam po znajomosci tylko mialam straszny problem wlasnie z fryzjerem bo ja odtatni raz u fryzjera bylam jakies 9 lat temu :p i sie wogole nie znam...
a na zdjecia jestem chetna :)... justyna.kalemba2511@wp.pl

kozaczino to moze strzel sie na jakis ciemny lub jasny blondzik :). Na pewno bosko bedziesz wygladac :)!

asiu ja tez zaczelam po 6miesiacu wprowadzac inne jedzenie niz piers, a tak naprawde Nikodem je ladnie dopiero od 3 tygodni :)... wczesniej strasznie mi zabkowal i nie chcial nic jesc procz cycka... a teraz, kanapki, paroweczki, zupki, obiadki, deserki, chlebek, biszkopty, chrupki, owoce... co tylko mu wpadnie do rak :D!
nie zmuszalam Nikodema do jedzenia chociaz nie raz uslyszalam ze pewnie niedozywiony i wogole (on ma 11kg i 79cm - na samym cycu tak sie nabil), czekalam az on sam zechce, bo strasznie zaciskal ustka i wogole... poprostu nie chcial, teraz sam sie rzuca na jedzenie... :)

Ostatnia edycja:
Kochane Gabi jest na cycusiu. Nie daje jej obiadkow ejszcze tylko tak sie glosno zastanawialm jak potem jej dawac czy gotowe czy robione, od czasu do czasu daje dla malej jedna lub dwie lyzeczki albo jabluszka albo marchewki i to wszystko. i to sa naprawde male ilosci. dzisiaj chcialm jej dac troche kleiku ryzowego i co??? plula dalej niz widziala.ja to taka narwana jestem i dlateog tak jej szybko dalam te jablko no ale skoro nic jej nie bylo to chyab dobrze,obiadki tak czy siak dopiero jak skonczy 6 miesiecy czyli za 1,5 miesiaca:) no to moze i wtedy bede sie zastanawiac czy gotowe czy robione...

i dzieki za tyle rad:)

jestesaniołkiem moja to jak widzi ze ide z lyzeczka to otwiera buzke i az sie trzesie:) heeehhe ale ejszcze tak jak mowie z ymi obaidkami napewno poczekam:)

Brzoskwinka duuzo latania ale ja lubię jak coś się dzieje więc dzien szybciutko ci zleci, a co do fryzjera to ja dość często bywałam właśnie w pestce (zaraz przy wejściu) i dość tanio mają bo cięcie i modelowanie za 45zł;-)

Jesteśaniołkiem co do szycia sukni ślubnej to ja polecam panią Basię szyła moją suknię za krocie (1050zł) Suknie ślubne Fashion Art

A ja też zaczęłam dawać małej dość wcześnie ale to nie było typowe jedzenie tylko raczej smakowanie tzn mały pypeć jedzonka na łyżce i tyle. Każda mama robi tak jak jej intuicja podpowiada;-)

Moja Zosia ma dziś ciąg dalszy biegunki i chyba dziś dam jej smecte... ehhh

reklama
no ja zmykam, postaram sie chcoiac raz wpasc z netu od sasiadki:)
Guziczku tez bylam u pani Basi, to rodzina mojego wujka, ale chciala 2800 za suknie i dla mnie bylo za drogo jak na szycie...:( No twoja tania i piekna ale ty mialas krotka:) ale babka fajna i widac ze ma zmysl:)
buziackzi dziewczynki:*

Do góry