reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Boszzzz ile zescie natworzyly, nie czytam za duzo jednozdaniowych postow, a czasu brak...
My za to bylismy w kinie:) Dokupiłam jeszcze Hippowych obiadków za te 3,99:) A ja Gerbera najmniej kupuję jakoś, Bobovita i Hipp mi lepiej podszedł...poza tym nie lubię nic od Nestle (Herber nalezy do Nestele) od czasu jak byla afera ze dzieci do pracy wykorzystuja czy jakos tak:p
Jutro jedziemy na dzialeczke, wiec mnie kilka dni nie bedzie;) a teraz za pakowanie bym sie musiala zabrac!
Ja chodzę do fryzjera na Kościelna, do Sebastiana, fajny gosc jakies 60-70 za sciecie;)
Uciekam, moze jeszcze zajrze!

Boszzzz ile zescie natworzyly, nie czytam za duzo jednozdaniowych postow, a czasu brak...
My za to bylismy w kinie:) Dokupiłam jeszcze Hippowych obiadków za te 3,99:) A ja Gerbera najmniej kupuję jakoś, Bobovita i Hipp mi lepiej podszedł...poza tym nie lubię nic od Nestle (Gerber nalezy do Nestele) od czasu jak byla afera ze dzieci do pracy wykorzystuja czy jakos tak:p
Jutro jedziemy na dzialeczke, wiec mnie kilka dni nie bedzie;) a teraz za pakowanie bym sie musiala zabrac!
Ja chodzę do fryzjera na Kościelna, do Sebastiana, fajny gosc jakies 60-70 za sciecie;)
Uciekam, moze jeszcze zajrze!

A to czytałam rano jaqk jeszcze tylu stron nie bylo...ale wyleciało mi z głowy, ze mialam ci odpisac:) No chętnie sobie pozycze po powrocie, jak pozyczysz;p:):)

Skrzat910 nie bardzo mam się z czego cieszyć, jak moje życie unormuje się i ustabilizuje z M. to wtedy będę się cieszyła :-)
bedzie dobrze, i pamietaj ze szczesliwa mama to szczesliwe dziecko :), masz cudownego zdrowego syneczka a reszta sama sie ulozy;)!!!

no to się cenią.. 100-150zł.. to ten mój awaryjny prywatny bierze mniej, a wiem, że dobry.. myślałam, że taniej będzie buu
hmmmm moja mama mowila ze za borowanie rok temu dala 50zl! hmmmm...

orientuje sie któras z Was jakie kryteria trzeba spełniac zeby dostać rodznnne i platny wychowawczy??

wiem ze nie mozna przekroczyc kwoty 504 zł na osobe... ale to jest netto,brutto czy od dochodu liczone??

wychowawcze i rodzinne - nie mozesz przekroczyc 504zl/osoba, aby dostac zasilek wychowawczy musisz byc na wychowawczym i miec zaswiadczenia jakies z pracy o odrowadzaniu skladek jakis tam...

zaraz znajde o co kaman...

mam:
Osoba ubiegająca się o przyznanie prawa do dodatku do zasiłku rodzinnego z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlop wychowawczego składa wniosek o zasiłek rodzinny.
do wniosku należy dołączyć:

1. zaświadczenie pracodawcy o udzielenie urlopu wychowawczego oraz o okresie, na jaki urlop wychowawczy został udzielony;
2. zaświadczenie o co najmniej sześciomiesięcznym okresie pozostania w zatrudnieniu bezpośrednio przed uzyskaniem prawa do zasiłku;
3. zaświadczenie organu emerytalno-rentowego stwierdzające, że osoba ubiegająca się była zgłoszona do ubezpieczenia społecznego;
4. zaświadczenie lekarza zalecające przybywanie dziecka legitymującego się orzeczeniem o niepełnosprawności z powodów terapeutycznych w żłobku albo w przedszkolu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry