A ja uważam, że za dużo na tym forum pseudo specjalistów i jadu. Co w tym złego, że dziewczyna napisała że trzeba pozytywnie myśleć, czyli
A ja uważam, że za dużo na tej grupie jest jadu i pseudo specjalistów. Co złego jest w tym, że dziewczyna napisała, że czasem warto odpuścić myślenie i włączyć pozytywne nastawienie? To powód żeby na nią tak naskoczyć? Dramat
Lekarze pacjentom onkologicznym też mówią że w leczeniu pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. Czy to znaczy że mają się nie leczyć? Że mają zamknąć szpitale? Nie to znaczy, że czasem oprócz medycznej bariery która trzeba leczyć, barierą jest też nasza psychika. Myślę że każda myśląca osoba wie, że jeżeli problem leży w naturze medycznej to trzeba ją w miarę możliwości leczyć, a pozytywne nastawienie nie "wyleczy" ale może wzmocnić nasze siły
do działaniach i finalnie pomóc. Serio nie można nic napisać od Siebie bo od razu jest wylew frustracji? Ja rozumiem że dziewczyny tu borykają się z różnymi trudnościami ale nie naskakujmy na kogoś nie znając jego historii, bo akurat ktoś nie wpisał się w nasz nurt myślenia.