reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy coś widać ?

Życzenie osobom chorym duzo zdrowia to też życzenie na ślepo, bo nie wiemy na jakim etapie choroby są. To nie jest rada, która mówiła " przestańcie się diagnozować u lekarza, szukać problemu z zajściem w ciążę, wystarczy że odpuścisz",żeby co po niektórzy mieli powód do takiego oburzenia. To była rada bardziej z serii może jak się będziesz mniej stresować to pomoże ( jednym pomoże innym nie). Ty też nie znasz wszystkich historii z problemami z zajściem w ciążę, nie znasz tych, którym może takie nastawienie właśnie pomogło, odblokowało i pomogło zajść w ciążę. Na tym forum każdy może dawać rady - temu służy forum ( nie jest to medyczne forum że mają się wypowiadać tylko "znawcy medycyny" ale też forum gdzie dziewczyny potrzebują wsparcia psychicznego, emocjonalnego). Każdy wybiera taką rade jaka mu pasuje. Tobie ta nie odpowiadała i ok. Mówisz że się z nią nie zgadzasz i masz prawo. Ale staranie się udowodnić na siłę że taka rada nikomu nie pomoże ( tego nie wiesz i nie.mozesz widzieć, bo nie znasz każdego przypadku) to jest dla mnie dopiero bzdura.
ale jest różnica pomiędzy: „też miałam problem takiego i takiego podłoża, leczyliśmy się i POMOGŁO mi zajść to, że tyle o tym nie myślałam”, a „udało się jak przestałam myśleć”

reklama
Da się odpuścić starania i wyłączyć chęć posiadania dziecka. Po prostu poddać się. A seks można uprawiać z przyjemności a nie tylko z myślą o dziecku.
Jeżeli Ty nie jesteś w stanie tego zrobić to jest już Twój problem. Ale nie pisz, że nie da się tego zrobić bo to nieprawda.
dla mnie seks bez zabezpieczenia wiąże się zawsze z ryzykiem ciąży.

Przez kilka lat uprawiam seks i zawsze mam przyjemność z niego. Nigdy podczas seksu nie myślałam o dziecku.
I nie, nie mam problemu więc już nie musisz tego kolejny raz sugerować.

a czyli mamy dawać rady na ślepo, spoko 😂 Dziewczyna która to napisała też nie znała historii tej której odpisywała, ale masz rację. Są Ci co mogą dawać rady z dupy oraz Ci co nie mogą mimo 😂
Są równi i równiejsi. Czego nie rozumiesz? A Ci co są równiejsi, to piszą podniosłe posty o szacunku i kulturze w rozmowie, własnym zdaniu i jego poszanowaniu, jednocześnie nie stosując się do tego. Taka psychodela 😛

No właśnie o tym mowa. Tylko jak ktoś narzucił błędną interpretację i w nią brnie..... dyskusje czytam od wczoraj więc jestem na bieżąco :)
to patrz co napisałam wczoraj.
Czy nie napisałam o pozytywnym myśleniu.?

Załączniki

• 6401e3b0-2c3c-45b9-a815-7c55e6932e30.jpeg
    6401e3b0-2c3c-45b9-a815-7c55e6932e30.jpeg
    89,8 KB · Wyświetleń: 35
Da się odpuścić starania i wyłączyć chęć posiadania dziecka. Po prostu poddać się. A seks można uprawiać z przyjemności a nie tylko z myślą o dziecku.
Jeżeli Ty nie jesteś w stanie tego zrobić to jest już Twój problem. Ale nie pisz, że nie da się tego zrobić bo to nieprawda.
to ludzie uprawiają seks tylko, żeby się rozmnażać, a nie z przyjemności? 😱 Współczuję…

reklama
Do góry