TuAga
Fanka BB :)
Serio? Niech Dziewczyna pisze gdzie chce, to forum dyskusyjne.To może poszukaj wątku jaki Cie interesuje a ten opuść.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Serio? Niech Dziewczyna pisze gdzie chce, to forum dyskusyjne.To może poszukaj wątku jaki Cie interesuje a ten opuść.
Dziękuję i tak jestem jedną z tych szczęśliwych z uśmiechem na ustach i życzę każdej z was, żebyście wy również były szczęśliwe.Tak myślałam, pewnie jesteś jedna z tych kobiet które są takie idealne, wszystko mają ogarnięte na tip top, dzieci zawsze zawsze grzeczne i spokojne, kochający mąż z którym nigdy się nie kłócisz, zero problemów w pracy, zero jakichkolwiek problemów, a do tego co dzień masz czas dla siebie, odpoczywasz i nie martwisz się niczym. Super, nic tylko gratulować. Serio szczerze. Ale to że ty żyjesz zawsze z uśmiechem na ustach i dla ciebie nie ma powodów do narzekania nie oznacza ze wszystkie kobiety są jak ty i mogą żyć jak ty.
A do ostatniego zdania. No tak, jak zawsze kobieta jest winna temu że facet zdradził bo ona kilka dni wcześniej narzekała na jakiś problem?
Zawsze i ty możesz stąd iśćTo może poszukaj wątku jaki Cie interesuje a ten opuść.
No tak w dzisiejszych czasach bycie szczęśliwą oznacza, że trzeba iść do psychologa. To takie typowe polskie zachowanie trzeba marudzić i płakać jak to źle.Powiem Ci, że ja na Twoim miejscu poszłabym do psychologa. To absolutnie żadna złośliwość, ale jeśli Ty piszesz, że rozwody zaczynają się od narzekania + jak się cieszysz każdą chwilą to wygląda na to, że jesteś w jakimś ultra silnym schemacie, który w końcu pierdutnie.
Na co najczęściej narzekasz, coś Cię wkurza w macierzyństwie?
Dziękuję i tak jestem jedną z tych szczęśliwych z uśmiechem na ustach i życzę każdej z was, żebyście wy również były szczęśliwe.
Ale wy nie narzekacie na problemy typu zmarła mi mama, zwolnili mnie z pracy, rozbiłam samochód tylko mam problem bo mój dwulatek się buntuje (łał to super to znaczy, że się rozwija), mam problem bo muszę stać w korku (to idź na piechoty albo kup sobie motocykl) mam problem bo moje dziecko poszło spać godzinę później.
Kończę dyskusję bo widzę, że tu nie można być szczęśliwym trzeba narzekać jak inne bo inaczej zjedzą
Strasznie się zacietrzewiasz. Bycie wyłącznie szczęśliwą, zawsze uśmiechniętą i doceniającą wymaga pójścia do psychologa. To nie jest naturalne, ani zdrowe. Zdrowy człowiek odczuwa pełne spektrum emocji, od złości, frustracji, przytłoczenia po radość, szczęście. Nie rozumiem czemu Ci przeszkadza, że one narzekają? To Ty je próbujesz "spionizować", a nie one Ciebie, to Ty napisałaś do narzekających post, że mają się cieszyć. One Ci nie nakazują nic, odpisały tylko, że nie chcą takich rad...i słusznie.No tak w dzisiejszych czasach bycie szczęśliwą oznacza, że trzeba iść do psychologa. To takie typowe polskie zachowanie trzeba marudzić i płakać jak to źle.
Ja tam nikogo nie pouczam, ja odpowiadam na powielanie nieprawdziwych informacji. Ale też ja w odróżnieniu od Was nie mam żadnej, nawet minimalnej potrzeby udawania ideału i na pewno nie raz nie dwa kogoś w życiu świadomie bądź nie pouczałam. Myślę, że każdy z nas jest hipokrytąZa dobrze Ci. Zaraz usłyszysz, że dwójka dziecu to nic, zobaczysz jak będzie trójka!
Zobaczysz jak syn będzie miał bunt dwulatka!
A jak będziesz miała oboje dzieci w podstawówce to dopiero będziesz miała przechlapane i nie będzie już tak kolorowo!
Z tym pouczaniem zalatuje trochę hipokryzją. Wystarczy wejść na inny wątek - covidowy, jako przykładowa Polka to niezle tam pouczasz.
Ale mi nie przeszkadza to co piszą inni a Tobie najwyraźniej tak. Chcesz aby każdy żył wg Twojego schematu?Zawsze i ty możesz stąd iść
Powiedz mi skąd ty to bierzesz? Czy ja gdzieś coś takiego napisałam?A nie wolno jej być po prostu szczęśliwą? Cieszy się z tego co ma.