reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy cieszy was macierzyństwo?

A mogę zapytać w jakim wieku są dzieci? I jak to jest z taką gromadką? U mnie na pokładzie dwójka. Tracę dużo czasu np. Na rozwiezienie do przedszkola/szkoły. A czwórkę? Dopiero bym pół dnia w aucie spędziła 🙈
17 lat, 9( niepełnosprawny syn),7 lat, 4 lata.Wstajemy o 6.30 szykujemy się do rozwózki bandy😂później biegiem do pracy( mam tą możliwość, że w tyg mogę zrobić sobie wolne na obowiązki domowe oraz moje potrzeby typu kosmetyczka itp) , zbieranie dzieciaków powrót do domu gotowanie, sprzątanie, pranie, zajęcia dodatkowe i terapia a o 18.30 do łóżek. Od 19 czas wolny 😂. Tak to prawda mamy to takie darmowe taxi zawsze na czas😄wcześniej gdy trenowałam to robiłam trening przed pracą ale zdrowotne sprawy zmusiły mnie do odpuszczenia tematu.

reklama
A mogę zapytać w jakim wieku są dzieci? I jak to jest z taką gromadką? U mnie na pokładzie dwójka. Tracę dużo czasu np. Na rozwiezienie do przedszkola/szkoły. A czwórkę? Dopiero bym pół dnia w aucie spędziła 🙈
17 lat, 9( niepełnosprawny syn),7 lat, 4 lat. Wstajemy o 6.30 szykujemy się do rozwózki bandy😂później biegiem do pracy( mam tą możliwość, że w tyg mogę zrobić sobie wolne na obowiązki domowe oraz moje potrzeby typu kosmetyczka itp) , zbieranie dzieciaków powrót do domu gotowanie, sprzątanie, pranie, zajęcia dodatkowe i terapia a o 18.30 do łóżek. Od 19 czas wolny 😂. Tak to prawda mamy to takie darmowe taxi zawsze na czas😄wcześniej gdy trenowałam to robiłam trening przed pracą ale zdrowotne sprawy zmusiły mnie do odpuszczenia tematuj
Dzięki, zrobiłaś mi dzień tą odpowiedzią ❤ męczą mnie okrutne mdłości więc mam poczucie, że nie dam rady. Dlatego potrzebowałam przeczytać taką pozytywną odp. Miłego dnia :)
Bardzo mi miło😀miłego dnia ❤️

17 lat, 9( niepełnosprawny syn),7 lat, 4 lata.Wstajemy o 6.30 szykujemy się do rozwózki bandy😂później biegiem do pracy( mam tą możliwość, że w tyg mogę zrobić sobie wolne na obowiązki domowe oraz moje potrzeby typu kosmetyczka itp) , zbieranie dzieciaków powrót do domu gotowanie, sprzątanie, pranie, zajęcia dodatkowe i terapia a o 18.30 do łóżek. Od 19 czas wolny 😂. Tak to prawda mamy to takie darmowe taxi zawsze na czas😄wcześniej gdy trenowałam to robiłam trening przed pracą ale zdrowotne sprawy zmusiły mnie do odpuszczenia tematu.
Podziwiam. Chociaż, akurat godzin spania i ja się trzymam. O 20 mam już wolne 🙂

Ja podziwiam wszystkie matki gdyż kazda z nas robi kawał dobrej roboty🙂
Ps. Gdy dzieci idą wcześniej spać rodzice mają czas dla siebie a to jest ważne w natłoku obowiązków dnia codziennego.
Zgadzam się. Mamy wtedy czas DJa nas/dla siebie. Mogę bez wyrzutów wziąć długą kąpiel, obejrzeć z mężem film czy wyjść na piwo/do kina że znajomymi. Chociaż przyznaje, że zdarza mi się też robić obiad na kolejny dzień lub ogarniać stertę prasowania 😉

Zgadzam się. Mamy wtedy czas DJa nas/dla siebie. Mogę bez wyrzutów wziąć długą kąpiel, obejrzeć z mężem film czy wyjść na piwo/do kina że znajomymi. Chociaż przyznaje, że zdarza mi się też robić obiad na kolejny dzień lub ogarniać stertę prasowania 😉
Zazdroszcze, u nas co chwile się budzi, więc nie mogę nawet iść siku w spokoju, spi na naszym łóżku i od 18 czatuje żeby mie spadł:(

Zazdroszcze, u nas co chwile się budzi, więc nie mogę nawet iść siku w spokoju, spi na naszym łóżku i od 18 czatuje żeby mie spadł:(
Ja mam trochę starsze dzieci i nie karmię już piersią. Jak karmiłam (do 18 miesiąca życia) to też różnie że snem bywało.

Moja doba trwa 24h, mam chore 3miesieczne dziecko i udaje mi się ogarnąc swoje rzeczy🙉 Mąż wypełnia swoje obowiązki jako ojciec i wtedy mam czas dla siebie😉
Ciesz się tym stanem bo jak dziecko pójdzie do żłobka czy przedszkola a Ty do pracy to tak kolorowo już nie będzie. Wtedy nie będziesz wiedzieć co masz zrobić najpierw i w co ręce włożyć.

reklama
Do góry