reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czworaczki

Byłam wczoraj na badaniach prenatalnych, z maluszkami wszystko dobrze, jajniki też się ruszyły, lewy ma 7cm, prawy jeszcze ma 14cm. Ale pewnie mocniej dostał tymi hormonami.. Dostałam skierowanie na echo serduszek do Łodzi. Dzisiaj mam zadzwonić i dowiedzieć się jaki termin ustalili lekarze.

reklama
Ogromne gratulacje :-) :)
Na początku na pewno lekko nie będzie, ale później ile radości będzie. Myślę, że będzie wesoło jak maluchy zaczną się śmiać tak świadomie. Ciekawie też pewnie będzie jak zaczną raczkować :laugh2:
Oczy naokoło głowy hehe.

Dziękuję :) oj tak, będzie bardzo ciekawie przy takiej ilości maluchów. jak zaczną chodzić to każdy w swoją stronę :D Będzie trzeba dać radę, innego wyjścia nie ma :)

Byłam wczoraj na badaniach prenatalnych, z maluszkami wszystko dobrze, jajniki też się ruszyły, lewy ma 7cm, prawy jeszcze ma 14cm. Ale pewnie mocniej dostał tymi hormonami.. Dostałam skierowanie na echo serduszek do Łodzi. Dzisiaj mam zadzwonić i dowiedzieć się jaki termin ustalili lekarze.

Super. Oby maluszki dalej tak ładnie rosły :)

Dziewczyny właśnie zaczynam 13 tydzień. Odczuwam w brzuchu pulsowanie. Myślicie że mogę zacząć już odczuwać ruchy? Dzieciaczki mają niecałe 6cm to razem minimum 22-23 jest...

Myslee, że na ruchy to za wcześnie. Macica też większą niż w pojdynczej ciąży. Myślę, że to puslowania tętnicy przy macicy lub jelita. Ale mogę się mylić

Gratuluje czworaczków i życzę spokojnej, zdrowej ciąży. Co do ruchów to ja w bliźniaczej czułam delikatne bulgotanie w 15tc więc myślę, że przy czworaczkach możesz czuć już delikatne ruchy (właśnie w formie bulgotania).

reklama
Gratuluje czworaczków i życzę spokojnej, zdrowej ciąży. Co do ruchów to ja w bliźniaczej czułam delikatne bulgotanie w 15tc więc myślę, że przy czworaczkach możesz czuć już delikatne ruchy (właśnie w formie bulgotania).

Dziękuję :)
A macie kobietki jakieś rady jak lepiej się nawadniać? Zupy, soczyste owoce nie stanowią problemu. Mogłabym cały czas. Ale mam problem, żeby wypić całą butelkę wody w ciągu dnia a wiem, że to jest bardzo ważne :( Czy nie robić nic na siłę i pić wtedy kiedy faktycznie mam potrzebę?

Do góry