reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Cztery koła dla naszych pociech - WÓZKI, foteliki etc.

reklama
Olapalo wychodzę na kretynkę przez te pytania, ale cóż :/ Ja sprowadzałam kilka razy wózek w ten sposób, że najpierw idę ja z dzieckiem na ręku, a wózek jakby za mną. To co mam go wpychać na górę, chyba bez sensu. Wydaje mi się, że wy robicie odwrotnie niż ja, czy się mylę?

Sprowadzanie:
Podchodzisz przodem do schodów, wózek przed Tobą. Trzymasz rączkę wózka oburącz i spychasz wózek na tylnych kołach ze schodka. Potem spychasz z następnego schodka i sama schodzisz jeden stopień niżej. Itd. Stoisz cały czas tak, jakbyś normalnie pchała wózek po chodniku.

Wciąganie:
Stajesz plecami do schodów, wózek przed Tobą, trzymasz rączkę oburącz. Robisz krok do tyłu i wchodzisz na schodek, podciągasz wózek do schodów. Znowu robisz krok do tyłu na drugi schodek i wciągasz wózek na jego tylnych kołach na pierwszy schodek. Dalej krok w tył na kolejny schodek i wciągasz wózek. Itd.

Patrz jak ta babka wciąga wózek: Difficulty climbing stairs with baby and pram - YouTube - sprowadzanie identycznie tylko jakby puścić ten filmik od tyłu.

Makao - przejrzałam sobie te wózki które kiedyś tutaj wklejałaś i wiesz co? Spodobał mi się ten :-) Wklejałaś co prawda inny model, ale tej firmy... więc podpatrzyłam na ich stronie.

Załączniki

• carero.jpg
    carero.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 72
Ptysia, nie ma idealnych wózków, ale jeśli jedyną wadą jest jakaś siatka, którą można bez problemu zasłonić, to to żaden problem w moich oczach :-D

Makao - przejrzałam sobie te wózki które kiedyś tutaj wklejałaś i wiesz co? Spodobał mi się ten :-) Wklejałaś co prawda inny model, ale tej firmy... więc podpatrzyłam na ich stronie.

noooooooo i bardzo fajna kaska za niego

ja już na tę sevillę jestem zdecydowana

fotelik cybex aton 2 -bo 4 gwiazki w testach adac

reklama
Do góry