reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszych pociech - WÓZKI, foteliki etc.

Cześć :-)

ja zrobiłam sobie przerwę w poszukiwaniu wózka :-D Jutro, tez nie będzie czasu wertować internet w poszukiwaniu informacji na temat mojego JEDO ale od przyszłego tygodnia może od nowa najdzie ochota, albo coś gdzieś zauważę i mi się spodoba ;-)

bardzo lekka ta sevilla i wydaje się być naprawdę w porządku..

Wózek warty uwagi też go oglądałam, ale nie wiem czy on taki lekki bo na jednej stronie piszą inaczej a na innej inaczej co do wagi. :sorry:

Teraz czytam sobie o nim opinie :-):-)

reklama
odnośnie wózków widzę że wiele z was podaje propozycje wózków polskiej produkcji. 99% jest produkowanych w Częstochowie - polskim zagłębiu wózkowym. jak ktoś ma blisko to warto się wybrać. jak daleko to warto przedzwonić i popytać bezpośrednio u producenta. jak już kiedyś wspomniałam jestem maniaczką wózkową, synek miał ich 5. nawet chciałam kupić taki polski na próbę ale zawsze coś mi w nich nie pasowało. warto zadzwonić, popytać, często realizują indywidualne zamówienia ;-)

Zapomniałam to wcześniej napisać, ale może przyda się tym z Was, które planujecie zakup używanego wózka - w przypadku xlandera xa trzeba patrzeć na koła, bo one (przynajmniej 4 lata temu) były co roku inne i po tym można było rozpoznać rocznik. To jest ważne, bo co roku dochodzą jakieś modyfikacje i jeśli zależy Wam na tym, żeby wózek miał konkretne ulepszenie, to trzeba uważać, żeby się nie naciąć na kupno starszego modelu. Poza tym w aukcji może być napisane, że wózek używany np. 1,5 roku, ale jak się popatrzy na koła to od razu widać, że to model z 2007, więc 1,5 roku było co najwyżej u OSTATNIEGO właściciela :dry:

Jeszcze nie rozglądałam się za wózkami, ale wpadł mi w oko ostatnio Graco Symbio 3 w 1... podoba mi się i ma dość dobre opinie. Ciekawe jak wygląda i jak się sprawdza na żywo... może któraś w Was ma/miała?

Czy ktoś się orientuje czy Maclaren robi wózki głębokie??? Zawsze chciałam kupić Maclarena....

Mojego synka woziłam w Espiro Atlantic... nie polecam... ciężki i toprony... koła przednie latały każde w inną stronę, gondolka mała, spacerówka duża, aż za duża. Był do niego fotelik samochodowy... OKROPNY!!! dziecko wpadało w niego i wyglądało jak by mu było bardzo niewygodnie!!! Szybko go sprzedałam i kupiłam najzwyklejszą w świecie spacerówkę Chicco, już tyle lat i sprawdza się super.

tylko skad wiedziec jakie kola byly w ktorym roku

Trzeba na to poświęcić trochę czasu... My byliśmy przy córce zdecydowani na używanego xlandera xa, więc przeglądaliśmy aukcje i strony sklepów i zbieraliśmy informacje. Sami się zorientowaliśmy, że różnią się one kołami - inne wózki mogą się różnić innym detalem. W końcu byliśmy w stanie określić rok wózka patrząc na koła i nie daliśmy się naciąć na aukcje typu 'używany tylko 1,5 roku' :rofl2:

Trzeba na to poświęcić trochę czasu... My byliśmy przy córce zdecydowani na używanego xlandera xa, więc przeglądaliśmy aukcje i strony sklepów i zbieraliśmy informacje. Sami się zorientowaliśmy, że różnią się one kołami - inne wózki mogą się różnić innym detalem. W końcu byliśmy w stanie określić rok wózka patrząc na koła i nie daliśmy się naciąć na aukcje typu 'używany tylko 1,5 roku' :rofl2:
to samo tyczy się wózków Maclaren. często kolory się powtarzają ale co roku różnią się kółkami.
ktoś pytał się o gondole do maclarena. ten największy XLR ma opcję z miękką gondolą.

a my byliśmy w sklepie dla dzieciaków i oglądaliśmy sobie tę camerello sevillę. i decydujemy się na ten wózek. przeważyło to, że można na stelażu zamontować fotelik cybex (4 gwiazdki w testach ADAC). uff, jedna decyzja z głowy. w zasadzie dwie-wózek i fotelik:)

Makao - świetnie kochana! Skoro ty sprawdziłaś i ci sie podoba, to ja bez sprawdzania w sklepie carerę ;-) Dzięki wielkie :rofl2:

No ale to dopiero w marcu/kwietniu...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry