reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszych pociech - WÓZKI, foteliki etc.

Miała może któraś z was Bugaboo Cameleon?? Bo fajny jest i jak bym miała kupić to oczywiście używkę bo za nowe to sobie nieźle liczą. Jak macie z nim doświadczenia to piszcie:)

reklama
Miała może któraś z was Bugaboo Cameleon?? Bo fajny jest i jak bym miała kupić to oczywiście używkę bo za nowe to sobie nieźle liczą. Jak macie z nim doświadczenia to piszcie:)

cena samych dodatkow kosmiczna. ja miałam tylko śpiworek Kaiser do Bugaboo Cameleon z prawdziwym futrem baranim. cena była chyba 199 euro :/
ale jakość MEGA!! jak i samego wózka z tego co wiem,...

Dla mnie bugaboo poza kosmiczną ceną ma jeszcze kilka wad:

1. Gondola strasznie nisko zamocowana (stanowcze nie dla wysokich rodzicó)
2. Przednie koła małe.
3. Mała spacerówka, budka, kosz :tak:

sasiadka nade mna ma mutsy - i wczoraj przesadzila dziecko na spacerowke ktora sobie obejrzalam - bo pisza ze waska - nie pamietam jaki byl moj wozek no ale faktycznie za szeroka nie jest

ale chyba gorsze dla mnie jest to ze oparcie tej spacerowki to taka jakby deska - takie to plaskie, bez boczkow - tak malo cieplo i przytulnie w niej - nie wiem czy wiecie o co mi chodzi

tu jest mutsy

wozek-spacerowy-mutsy-ur_9616.jpg

a tu np xlander

x-lander-x-a-spacerowka-america.jpg

Załączniki

• wozek-spacerowy-mutsy-ur_9616.jpg
    wozek-spacerowy-mutsy-ur_9616.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 68
  • x-lander-x-a-spacerowka-america.jpg
    x-lander-x-a-spacerowka-america.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 61
Tak oglądam co tu wstawiacie, bo pare wózków już mam na oku, m.in mutsy igo lite które sebata wstawiła. Bugaboo - strasznie mi sie nie podoba kanciasta gondola ktora przypomina mi kosz na grzyby babci ;/ i spacerówka jakaś taka mało przytulna.
Chciałam was spytać jak to jest z możliwością montowania fotelika, czy to jest naprawdę praktyczne, czy tylko od święta? Podoba mi sie pod względem bezpieczeństwa fotelik peg perego ( 5* w ADAC) ale ich wózki to już takie o, ani kół pompowanych, ani amortyzacji ;/ a znów do mutsy nie pasuje ten fotelik. Co radzicie?

pat&mom, moim zdaniem możliwość zamontowania fotelika do wózka, to bardzo fajna sprawa. Jak jedziesz gdzieś z dzieckiem, np. na zakupy, to tylko przekładasz dziecko z samochodu do wózka i jesteście gotowi. Nawet jak zaśnie, to nie musisz budzić itp. Oczywiście ludzie żyją i bez tego, ale mój brat, który ma 9 miesięcznego synka bardzo często z tego korzystał, więc jakoś tak przekonałam się do tego.

1. Po jakim terenie będzie jeździć? Czy to chodniki, czy wiejskie wertepy? A może jedno i drugie?

Na wiejskich terenach idealnie sprawdzą się koła pompowane. Najlepiej też, by te przednie były skrętne ale nie wiele mniejsze od przednich. Z reguły gdy przednie są skrętne, są dużo mniejsze od tylnych , co czasem rodzi problemy z pokonaniem nierównego terenu.

4. Planujemy zakup wózka 3in1, 2in1 czy tylko gondoli, a spacerówkę dokupić później?

Często spacerówki w zestawach są małe, ciężkie.
2 latek w takiej spacerówce to męka i dla niego i dla rodzica. Dobrym rozwiązaniem jest kupno osobno wózka z gondolą i osobno jakieś lepszej spacerówki, która posłuży jak najdłużej.

Zgadzam się ze wszystkim oprócz powyższych ;-) - na wiejskich terenach czy też leśnych lepiej żeby przednie koła nie były skrętne lub miały możliwość zablokowania tego skręcania (mój 4rider miał blokadę i chwała mu za to).

Co do 4 punktu, w moim przypadku ciężka spacerówka była dużym plusem (w terenie) /nie miała żadnego znaczenia (w mieście), prowaziło się ją bez żadnego wysiłku dosłownie jednym paluszkiem, każdy z moich znajomych kto miał okazje spróbować mówił że ten wózek "jeżdzi sam". ;-)

Wg mnie spacerówka mutsy wąska nie była, moja doopa się w niej mieściła (zanim jeszcze schudłam) więc dziecka tym bardziej się mieści ;-) (a ważyłam wtedy ok 70)

Co do przytulności/przewiewności, my mieliśmy oryginalną folię przeciwdeszczową do niego, sprawdziła się w 100% (przy angielskich deszczach i wiatrach więc warunki dużo gorsze niż w PL), dla mnie płaskie plecy to był +, a oparcie ma regulowany kąt nachylenia co pare cm, nam daszek nie pękł, choć to że komuś pękł to rzeczywiście zastanawiające... Może ktoś umył/zmoczył i wyszedł na mróz? Lub przechowywał go w nieodpowiednich warunkach?

U nas (pomimo tego że ciągle oglądam inne w między czasie bo a nóż widelec mi się odmieni) pewnie znow wybór padnie na 4rider z pompowanymi kołami i skórzanymi dodatkami, urban z wielu względów odpada.

No i można w niego wpiąć każdy fotelik, wystarczy adapter, nad fotelikiem się jeszcze zastanawiam, bo trochę się zmieniło przez te 5 lat...

Co do schodów to ja przez rok z moim na 4 piętro śmigałam, to było poświęcenie :-D ale wmówiłam sobie że szybciej zbędne kg zrzucę ;-)

An_ka co za wózek wkleiłaś na 8 str?? Pamiętam że oglądałam podobne w ciązy z córą tylko bardziej "kwadratowe" były i chyba troszke większe jeszcze te koła miały, cena mnie odstraszyła, one nawet z klimatyzajcją były dostępne za chyba 13 tys zł, no szok... :rofl2:

Chodzi mi po głowie jeszcze xlander run, znajoma bardzo go polecała jednak nie jestem w 100% przekonana do 3-kołówki...

Edit:

Znalazłam ten za 13 tys
http://www.luxlux.pl/artykul/wozek-dzieciecy-balmoral-3545/5 ;-)

Ostatnia edycja:
Tak oglądam co tu wstawiacie, bo pare wózków już mam na oku, m.in mutsy igo lite które sebata wstawiła. Bugaboo - strasznie mi sie nie podoba kanciasta gondola ktora przypomina mi kosz na grzyby babci ;/ i spacerówka jakaś taka mało przytulna.
Chciałam was spytać jak to jest z możliwością montowania fotelika, czy to jest naprawdę praktyczne, czy tylko od święta? Podoba mi sie pod względem bezpieczeństwa fotelik peg perego ( 5* w ADAC) ale ich wózki to już takie o, ani kół pompowanych, ani amortyzacji ;/ a znów do mutsy nie pasuje ten fotelik. Co radzicie?

ja będę kupować wózek peg perego z pompowanymi kołami i amortyzacją :) więc są takowe..
a jeżeli chodzi o foteliki to też maxi cosi cabrio fix polecam. tez 5 gwaizdek w testach adac a przy odpowiednich adapterach pasują do większości wozkow

reklama
ogladalismy wczoraj wozki w Smyku - niewielki wybor ale od czegos juz zaczelismy

niestety wiekszosc wozkow w internecie wyglada pieknie a w rzeczywistosci dramat :)

x-lander xa - plastiki wygladaja tandetnie i jakis taki - ale kolory piekne

ale x-lnader x-move juz lepiej - wyglada fajnie ale moim zdaniem nie ma zadnej amortyzacji

baby design lupo - super amortyzacja ale kolory i tapicerka jakies takie malo ladne wg mnie

graco symbio - super, ale przednie kola zdecydowanie za malutkie

w listopadzie podjedziemy do najwiekszej hurtowni dzieciecej i tam jest najwiekszy wybor wozkow :)

no i na 100% bedziemy kupowac na allegro
w smyku x-lander x-move spacerowka + gondola -2250

a na allegro to samo + jeszcze fotelik be safe izi go (strrrrrrasznie mi sie podoba) 2200 :)

Do góry