reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Cztery koła dla naszych pociech - WÓZKI, foteliki etc.

Miała może któraś z was Bugaboo Cameleon?? Bo fajny jest i jak bym miała kupić to oczywiście używkę bo za nowe to sobie nieźle liczą. Jak macie z nim doświadczenia to piszcie:)

reklama
Miała może któraś z was Bugaboo Cameleon?? Bo fajny jest i jak bym miała kupić to oczywiście używkę bo za nowe to sobie nieźle liczą. Jak macie z nim doświadczenia to piszcie:)

cena samych dodatkow kosmiczna. ja miałam tylko śpiworek Kaiser do Bugaboo Cameleon z prawdziwym futrem baranim. cena była chyba 199 euro :/
ale jakość MEGA!! jak i samego wózka z tego co wiem,...

Dla mnie bugaboo poza kosmiczną ceną ma jeszcze kilka wad:

1. Gondola strasznie nisko zamocowana (stanowcze nie dla wysokich rodzicó)
2. Przednie koła małe.
3. Mała spacerówka, budka, kosz :tak:

sasiadka nade mna ma mutsy - i wczoraj przesadzila dziecko na spacerowke ktora sobie obejrzalam - bo pisza ze waska - nie pamietam jaki byl moj wozek no ale faktycznie za szeroka nie jest

ale chyba gorsze dla mnie jest to ze oparcie tej spacerowki to taka jakby deska - takie to plaskie, bez boczkow - tak malo cieplo i przytulnie w niej - nie wiem czy wiecie o co mi chodzi

tu jest mutsy

wozek-spacerowy-mutsy-ur_9616.jpg

a tu np xlander

x-lander-x-a-spacerowka-america.jpg

Załączniki

• wozek-spacerowy-mutsy-ur_9616.jpg
    wozek-spacerowy-mutsy-ur_9616.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 72
  • x-lander-x-a-spacerowka-america.jpg
    x-lander-x-a-spacerowka-america.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 65
Tak oglądam co tu wstawiacie, bo pare wózków już mam na oku, m.in mutsy igo lite które sebata wstawiła. Bugaboo - strasznie mi sie nie podoba kanciasta gondola ktora przypomina mi kosz na grzyby babci ;/ i spacerówka jakaś taka mało przytulna.
Chciałam was spytać jak to jest z możliwością montowania fotelika, czy to jest naprawdę praktyczne, czy tylko od święta? Podoba mi sie pod względem bezpieczeństwa fotelik peg perego ( 5* w ADAC) ale ich wózki to już takie o, ani kół pompowanych, ani amortyzacji ;/ a znów do mutsy nie pasuje ten fotelik. Co radzicie?

pat&mom, moim zdaniem możliwość zamontowania fotelika do wózka, to bardzo fajna sprawa. Jak jedziesz gdzieś z dzieckiem, np. na zakupy, to tylko przekładasz dziecko z samochodu do wózka i jesteście gotowi. Nawet jak zaśnie, to nie musisz budzić itp. Oczywiście ludzie żyją i bez tego, ale mój brat, który ma 9 miesięcznego synka bardzo często z tego korzystał, więc jakoś tak przekonałam się do tego.

1. Po jakim terenie będzie jeździć? Czy to chodniki, czy wiejskie wertepy? A może jedno i drugie?

Na wiejskich terenach idealnie sprawdzą się koła pompowane. Najlepiej też, by te przednie były skrętne ale nie wiele mniejsze od przednich. Z reguły gdy przednie są skrętne, są dużo mniejsze od tylnych , co czasem rodzi problemy z pokonaniem nierównego terenu.

4. Planujemy zakup wózka 3in1, 2in1 czy tylko gondoli, a spacerówkę dokupić później?

Często spacerówki w zestawach są małe, ciężkie.
2 latek w takiej spacerówce to męka i dla niego i dla rodzica. Dobrym rozwiązaniem jest kupno osobno wózka z gondolą i osobno jakieś lepszej spacerówki, która posłuży jak najdłużej.

Zgadzam się ze wszystkim oprócz powyższych ;-) - na wiejskich terenach czy też leśnych lepiej żeby przednie koła nie były skrętne lub miały możliwość zablokowania tego skręcania (mój 4rider miał blokadę i chwała mu za to).

Co do 4 punktu, w moim przypadku ciężka spacerówka była dużym plusem (w terenie) /nie miała żadnego znaczenia (w mieście), prowaziło się ją bez żadnego wysiłku dosłownie jednym paluszkiem, każdy z moich znajomych kto miał okazje spróbować mówił że ten wózek "jeżdzi sam". ;-)

Wg mnie spacerówka mutsy wąska nie była, moja doopa się w niej mieściła (zanim jeszcze schudłam) więc dziecka tym bardziej się mieści ;-) (a ważyłam wtedy ok 70)

Co do przytulności/przewiewności, my mieliśmy oryginalną folię przeciwdeszczową do niego, sprawdziła się w 100% (przy angielskich deszczach i wiatrach więc warunki dużo gorsze niż w PL), dla mnie płaskie plecy to był +, a oparcie ma regulowany kąt nachylenia co pare cm, nam daszek nie pękł, choć to że komuś pękł to rzeczywiście zastanawiające... Może ktoś umył/zmoczył i wyszedł na mróz? Lub przechowywał go w nieodpowiednich warunkach?

U nas (pomimo tego że ciągle oglądam inne w między czasie bo a nóż widelec mi się odmieni) pewnie znow wybór padnie na 4rider z pompowanymi kołami i skórzanymi dodatkami, urban z wielu względów odpada.

No i można w niego wpiąć każdy fotelik, wystarczy adapter, nad fotelikiem się jeszcze zastanawiam, bo trochę się zmieniło przez te 5 lat...

Co do schodów to ja przez rok z moim na 4 piętro śmigałam, to było poświęcenie :-D ale wmówiłam sobie że szybciej zbędne kg zrzucę ;-)

An_ka co za wózek wkleiłaś na 8 str?? Pamiętam że oglądałam podobne w ciązy z córą tylko bardziej "kwadratowe" były i chyba troszke większe jeszcze te koła miały, cena mnie odstraszyła, one nawet z klimatyzajcją były dostępne za chyba 13 tys zł, no szok... :rofl2:

Chodzi mi po głowie jeszcze xlander run, znajoma bardzo go polecała jednak nie jestem w 100% przekonana do 3-kołówki...

Edit:

Znalazłam ten za 13 tys
http://www.luxlux.pl/artykul/wozek-dzieciecy-balmoral-3545/5 ;-)

Ostatnia edycja:
Tak oglądam co tu wstawiacie, bo pare wózków już mam na oku, m.in mutsy igo lite które sebata wstawiła. Bugaboo - strasznie mi sie nie podoba kanciasta gondola ktora przypomina mi kosz na grzyby babci ;/ i spacerówka jakaś taka mało przytulna.
Chciałam was spytać jak to jest z możliwością montowania fotelika, czy to jest naprawdę praktyczne, czy tylko od święta? Podoba mi sie pod względem bezpieczeństwa fotelik peg perego ( 5* w ADAC) ale ich wózki to już takie o, ani kół pompowanych, ani amortyzacji ;/ a znów do mutsy nie pasuje ten fotelik. Co radzicie?

ja będę kupować wózek peg perego z pompowanymi kołami i amortyzacją :) więc są takowe..
a jeżeli chodzi o foteliki to też maxi cosi cabrio fix polecam. tez 5 gwaizdek w testach adac a przy odpowiednich adapterach pasują do większości wozkow

reklama
ogladalismy wczoraj wozki w Smyku - niewielki wybor ale od czegos juz zaczelismy

niestety wiekszosc wozkow w internecie wyglada pieknie a w rzeczywistosci dramat :)

x-lander xa - plastiki wygladaja tandetnie i jakis taki - ale kolory piekne

ale x-lnader x-move juz lepiej - wyglada fajnie ale moim zdaniem nie ma zadnej amortyzacji

baby design lupo - super amortyzacja ale kolory i tapicerka jakies takie malo ladne wg mnie

graco symbio - super, ale przednie kola zdecydowanie za malutkie

w listopadzie podjedziemy do najwiekszej hurtowni dzieciecej i tam jest najwiekszy wybor wozkow :)

no i na 100% bedziemy kupowac na allegro
w smyku x-lander x-move spacerowka + gondola -2250

a na allegro to samo + jeszcze fotelik be safe izi go (strrrrrrasznie mi sie podoba) 2200 :)

Do góry