reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszych pociech - WÓZKI, foteliki etc.

reklama
Olapalo wychodzę na kretynkę przez te pytania, ale cóż :/ Ja sprowadzałam kilka razy wózek w ten sposób, że najpierw idę ja z dzieckiem na ręku, a wózek jakby za mną. To co mam go wpychać na górę, chyba bez sensu. Wydaje mi się, że wy robicie odwrotnie niż ja, czy się mylę?

Sprowadzanie:
Podchodzisz przodem do schodów, wózek przed Tobą. Trzymasz rączkę wózka oburącz i spychasz wózek na tylnych kołach ze schodka. Potem spychasz z następnego schodka i sama schodzisz jeden stopień niżej. Itd. Stoisz cały czas tak, jakbyś normalnie pchała wózek po chodniku.

Wciąganie:
Stajesz plecami do schodów, wózek przed Tobą, trzymasz rączkę oburącz. Robisz krok do tyłu i wchodzisz na schodek, podciągasz wózek do schodów. Znowu robisz krok do tyłu na drugi schodek i wciągasz wózek na jego tylnych kołach na pierwszy schodek. Dalej krok w tył na kolejny schodek i wciągasz wózek. Itd.

Patrz jak ta babka wciąga wózek: Difficulty climbing stairs with baby and pram - YouTube - sprowadzanie identycznie tylko jakby puścić ten filmik od tyłu.

Makao - przejrzałam sobie te wózki które kiedyś tutaj wklejałaś i wiesz co? Spodobał mi się ten :-) Wklejałaś co prawda inny model, ale tej firmy... więc podpatrzyłam na ich stronie.

Załączniki

• carero.jpg
    carero.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 68
Ptysia, nie ma idealnych wózków, ale jeśli jedyną wadą jest jakaś siatka, którą można bez problemu zasłonić, to to żaden problem w moich oczach :-D

Makao - przejrzałam sobie te wózki które kiedyś tutaj wklejałaś i wiesz co? Spodobał mi się ten :-) Wklejałaś co prawda inny model, ale tej firmy... więc podpatrzyłam na ich stronie.

noooooooo i bardzo fajna kaska za niego

ja już na tę sevillę jestem zdecydowana

fotelik cybex aton 2 -bo 4 gwiazki w testach adac

reklama
Do góry