reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

wrrrr Ja to chyba oszaleje zanim kupie wózek.... To jedyna rzecz dla dziecka na którą nie mogę się zdecydować, podobają mi się różne firmy, różne modele, różne kolory ale nic nie jest takie, że ten i tylko ten tak jak było np z łóżeczkiem... Ech jak się wkurzę to powiem teściowej żeby sama wybrała,a Ja się dostosuje :-D

reklama
duralex no to podajmy sobie łapki...

starlet dzięki ogromne za opinię - widzę że mamy podobne oczekiwania odnośnie wózka, ja też cenię sobie prostotę, no i opinie tych, którzy używali już wózeczka.. Mieszkam na wsi dlatego speedi (lub wymarzony phil&teds) najbardziej mi odpowiada, bo z "terenowych" wózków ten wygląda najłagodniej że tak powiem ;) chodzi mi oczywiście o rozmiary i wzornictwo. Loolę kupiliśmy na okoliczność wyjazdu nad morze no i oczywiście na plaży kupa - trzeba było nieść i dziecko i loolę ;) ale ogólnie jestem z niej zadowolona i jakoś tak przywiązałam się do tego wózka ;).

Dylemat mam ogromniasty:
- opcja nr 1: używamy w ogrodzie i na spacerkach po wsi Graco Vivo po Olku, a w bagażniku jeździ Loola + Windoo na spacery po mieście, wypady na zakupy i inne wycieczki. Wiosną kupujemy spacerówkę na wypasie marki Phil&Teds i mamusia przeżywa liczne orgazmy na okoliczność zwrotności wózeczka, prowadzenia po wertepach, krawężnikach etc..
- opcja nr 2: kupujemy od razu speedi nie bawiąc się w pierdyliard wózków, za to testując sobie nowy model który cieszy się dobrą opinią użytkowników i choć nie jest wymarzonym P&T to ma mnóstwo innych zalet :D

Co sądzicie?

duralex no to podajmy sobie łapki...

starlet dzięki ogromne za opinię - widzę że mamy podobne oczekiwania odnośnie wózka, ja też cenię sobie prostotę, no i opinie tych, którzy używali już wózeczka.. Mieszkam na wsi dlatego speedi (lub wymarzony phil&teds) najbardziej mi odpowiada, bo z "terenowych" wózków ten wygląda najłagodniej że tak powiem ;) chodzi mi oczywiście o rozmiary i wzornictwo. Loolę kupiliśmy na okoliczność wyjazdu nad morze no i oczywiście na plaży kupa - trzeba było nieść i dziecko i loolę ;) ale ogólnie jestem z niej zadowolona i jakoś tak przywiązałam się do tego wózka ;).

Dylemat mam ogromniasty:
- opcja nr 1: używamy w ogrodzie i na spacerkach po wsi Graco Vivo po Olku, a w bagażniku jeździ Loola + Windoo na spacery po mieście, wypady na zakupy i inne wycieczki. Wiosną kupujemy spacerówkę na wypasie marki Phil&Teds i mamusia przeżywa liczne orgazmy na okoliczność zwrotności wózeczka, prowadzenia po wertepach, krawężnikach etc..
- opcja nr 2: kupujemy od razu speedi nie bawiąc się w pierdyliard wózków, za to testując sobie nowy model który cieszy się dobrą opinią użytkowników i choć nie jest wymarzonym P&T to ma mnóstwo innych zalet :D

Co sądzicie?

Ja wybrałabym opcję pierwszą :tak: Skoro ta spacerówka to Twój wymarzony wózio... A z ciekawości: jaki model?

wrrrr Ja to chyba oszaleje zanim kupie wózek.... To jedyna rzecz dla dziecka na którą nie mogę się zdecydować, podobają mi się różne firmy, różne modele, różne kolory ale nic nie jest takie, że ten i tylko ten tak jak było np z łóżeczkiem... Ech jak się wkurzę to powiem teściowej żeby sama wybrała,a Ja się dostosuje :-D

to nie tylko ja mam ten problem :-D tzn. ja między mutsy transporterem a x-landerem XA i poprostu czarna dziura ooo :-p

to nie tylko ja mam ten problem :-D tzn. ja między mutsy transporterem a x-landerem XA i poprostu czarna dziura ooo :-p

Kochana, to może ja pomogę rozwiać Twoje wątpliwości ;-)
X lander XA był również moim faworytem, ale po obejrzeniu z bliska jego plusem jest jedynie piękny wygląd. Ten wózeczek w ogóle nie ma amortyzacji. Już kilka razy spotkałam się z opinią użytkowniczek, że dzieciaki im spać nie chciały na spacerkach, bo wózek twardy. Zwróć uwagę na tą amortyzację. Nie wiem jak jest w mutsy, bo na zdjęciach tego nie widać niestety, ale jak masz sklep w pobliżu to proponuję sprawdzić jeszcze raz ;-)
Poza tym X lander jest produkowany w chinach, a to też wiele o nim świadczy :tak:

ciamajdko dziękuję słońce :) teraz dziewczynki wspomóżcie biedną marulkę radą i dobrym słowem ;)

martitka wózka nie widziałam, ale w pewnym momencie rozglądałam się za modelem Rodeo tej firmy o takim: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: RODEO mega zestaw w super cenie dostawa w Polsce 0zł i naczytałam się wielu negatywnych opinii o nim... oczywiście były też pozytywy, ale krytyka dominowała. Poza tym czarę goryczy przelał fakt, że widziałam go na żywo u nas w mieścince nieopodal - mieścinka ta słynie z wybitnie nieprzyjaznych mamom chodników i niestety zupełnie nie dawał rady - co więcej sprawiał wrażenie rozklekotanego na tych wertepach.. Zrezygnowałam więc z niego i z brania tej marki pod uwagę.

bonusowa mój wymarzony wygląda tak: http://www.everbaby.pl/sklep/index.php?gfx=true&cat_id=30&products=product&prod_id=26 - woziłam tym wózeczkiem synka koleżanki i w życiu nie prowadziłam bardziej "mięciutkiego" wózka.... lekko, miękko, no miodek.

marulka ja w tych kwestiach jestem typem zdroworozsądkowca - wybieram opcję nr 2. :p:p:p:p:p:p

Wkurzałaby mnie ilość wózków w wózkarni - gdziekolwiek byś ich nie trzymała to będzie problem. Gdziekolwiek nie jedziecie nie będzie dylematu KTÓRY. Jeden porządny - uniwersalny

reklama
ciamajdko dziękuję słońce :) teraz dziewczynki wspomóżcie biedną marulkę radą i dobrym słowem ;)

martitka wózka nie widziałam, ale w pewnym momencie rozglądałam się za modelem Rodeo tej firmy o takim: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: RODEO mega zestaw w super cenie dostawa w Polsce 0zł i naczytałam się wielu negatywnych opinii o nim... oczywiście były też pozytywy, ale krytyka dominowała. Poza tym czarę goryczy przelał fakt, że widziałam go na żywo u nas w mieścince nieopodal - mieścinka ta słynie z wybitnie nieprzyjaznych mamom chodników i niestety zupełnie nie dawał rady - co więcej sprawiał wrażenie rozklekotanego na tych wertepach.. Zrezygnowałam więc z niego i z brania tej marki pod uwagę.

bonusowa mój wymarzony wygląda tak: http://www.everbaby.pl/sklep/index.php?gfx=true&cat_id=30&products=product&prod_id=26 - woziłam tym wózeczkiem synka koleżanki i w życiu nie prowadziłam bardziej "mięciutkiego" wózka.... lekko, miękko, no miodek.

Dzieki za odpowiedz .

Marulka jak dla mnie opcja nr 1 za bardzo skomplikowana. W sumie to masz jeszcze cza, moze poczekaj do wyprzedazy letnich i wtedy moze uda Ci sie kupic P&T.

Do góry