reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

cucciola wspolczoje.Wiesz co ja tak mialam w noc sylwestrowa o 2 zlapala mnie goraczka i biegunka i wymioty na raz.Tak mna telapalo ze maz chcial pogotowie wzywac.Kuroj sie tam.Tak agatka pamietaj ze to ze malo jesz to fakt 1.schudniesz ,fakt 2 organizm przy malych ilosciach jedzenia bedzie robic zapasy bo odczuje braki i w taki sposob sie nieschudnie.Wiec nie sztuka jesc malo a z glowa ;)

hej hej dzisiaj juz o niebo lepiej:tak:to jakis taki jednodniowy wirus:szok:z tym telepaniem to mialam to samo trzeslam sie jak galareta:baffled:
agatkato z Ciebie lasuch jest!!!przy diecie ciasteczka tortowe:-p

U mnie dzisiaj wiosna tak jest cieplutko ,ze szok:szok:zrobilam pranko i wszystko na sloneczku rozwiesilam do wieczora moze przeschnie:happy2:

aniamialam si epytac a Ty podczas diety nie masz ciagotek do podiadania??

reklama
oczywiscie ze mam ale walcze hehe np. zjadam owoca albo wazywo ,myje zeby albo zapiam woda.No ale np u mnie dieta idzie na marne w okresie menstruacji.Pochlaniam wszytko i wszedzie i w kazdej ilosci do ostatniego nia miesiaczki hahaha...

witajcie .ja wlasnie znalazlam chwilke bo od rana wiecznie cos do zrobienia w domciu.a to pranie,zakupy,na dzialke,obiadek a po obiadku w kimono poszlam bo po wczorajszym treningu wszystkie miesnie mnie bolaly.no i teraz tez wrocilam ze spaceru,godzine chodzilam.
przykro mi cuciola z powodu wirasa.niezbyt to przyjemne jak przy temperaturze cie telepie.mnie na szczescie goroczka zadko kiedy lapie.
aniu ja postanowilam ze zrezygnuje z tego octu bo jakos przez gardlo mi nie przechodzi.wczoraj na wieczor o maly wlos a bym go zwymiotowala.a wiec ja postanowilam ze z mojej diety wyrzuce makarony,bialy chleb i maki na rzecz przetworow z pelnoziarnistych,wykreslilam smarzone na tluszczu potrawy,oliwe do prawie zera,maslo .zredukowalam porcje na talerzu i jem czesciej i wiecej pije.zobacze po tygodniu jakie beda rezultaty no i wiecej ruchu.

Dziewczyny mam wyrzuty sumienia narobilam nalesnikow z ricotta i 3 zjadlam na raz a fuj az mi nie dobrze sie zrobilo:baffled:
aniachcialabym miec tak silna wole jak Ty!!!a propo tej diety to owoce mozna jesc bez limitu??ponoc wieczorem po kolacji lepiej nie bo zawieraja duzo cukrow??!!ja czesto po szukam jakiegos jablka albo innego owoca:confused:
wezcie mnie dziewxzyny zmobilizujecie do jakiejs diety pleaseee
:tak:

Hehe cucciola ile ty masz do zrzucenia??
Ja zima niemam silnej woli.Zero jakiejkolwiek woli hahaha.Wiosna niemam z tym problemu w jeden dzien potrafie zrezygnowac ze wszsytkiego.Ale zima mam ochote na duze ilosci jedzenia.Ale to jest oczywiste zim potrzebojemy duzo wiecej energi...
Tak owoce zawieraja duzo cukrow ale sa to zdrowe cukry.Jezeli po kolacji masz ochote na podjadanie to jablko ananas grejfrut mozesz jesc spokojnie nawet i po kolka sztuk.Do godziny gdzies 16 mozna jesc sporo bananow.Wiele ludzi mowi ze banany maja sporo kalori i niepowinny byc w diecie nic bardziej mylnego.Banany maja spora ilosc witaminy B6 ktora pomaga w spalaniu tluszczu :) ale sa dosc ciezkie dlatego niepowinno sie ich jesc na noc :) A ananasy i grefruty maja witaminy B6 barrrrrrrrrrdzo duzo i powinny byc w kazdej diecie...

Wiecie mimo ze ja mam wielka wiedze na temat diety haha (bylam na miliona dietach i zadnawczesniej niepomagala)bylam u wielu dietetykow stracilam setki euro,to i tak mam problemy z tym.Jak pisalam wyzej mi ciezko zima,nawet moj maz wczoraj stwierdzil ze zima diety niepowinno sie zaczynac,dzien jest za krotki i czlowiek szybko chce zaspakajac swoje znurzenie.Najlepiej zaczynac jak juz sie robi cieplo.u nas to juz w kwietniu czy nawet w marcu...

Cucciola ja cie niezmobilizoje puki sama niezaczne pozadnie swojej diety hahaha...

A co do picia octu ja nikogo niezmuszam.Ale dziwne ze cie po nim niedobrze pierwszy raz z tym spotykam chyba ze zly ocet kupilas.Sprawdzalas czy to 100% jablek niema zadnych dodatkow.W skadzie maja byc tylko jablka

Ostatnia edycja:
tak Aniu same jablka w skladzie.ja tez i czytalam co wolno a czego nie o diecie z krupami krwi.jesli chodzi o moja to powinnam zyc powietrzem bo praktycznie niczego nie wolno:crazy:.ja dopiero 2 dni na diecie a juz czuje sie lzejsza,zwlaszcza brzusio zrobil sie jakis inny,nie wiem jak to okreslic-bardziej miekki i spodnie luzniejsze sie zrobily.

hej hej kochane
ja jak zwykle wieczorowa pora:happy:
Dzisiaj caly dzien na wychodnym moja mama pozostala bez pracy babka jej zmarla a wiec teraz w domku na bezrobociu siedzi i ma czas dla nas:tak:
aniaTy to dla mnie Pani dietetyk jestes!!!!wszystko wiesz warto sie poradzic!!!ja zawsze wazylam 53- 54 po porodzie wrocilam do wagi a nawet mniej wazylam bo ok 52 kg a teraz dobilam juz do 60 musze conajmniej 5kilosow zrzucic!!!
agatkaoo to super widze,ze sie powaznie wzielas za siebie i diete!!!a co z tymi grupami krwi???gdzi emozna o tym poczytac??
gdzie reszta babeczek??znikly wszystkie??

Hehe cucciola ja bylam jakis czas temu u dietetyka wywalilam 300 euro za cala diete i rozklad cwiczen.Rozklad zawieral menu tygodniowe ktore mialam stosowac przez pol roku i pani dietetyk obiecywala 5 kg mniej.Efekt 5 kilo ale w gore hahaha gdy do niej poszlam i mowie ze cos nietak ze j sie stosoje do jej diety kropka w kropke a ona ze znapewno nie.Gdy schudlam 30 kilo poszlam do malpy i mowie prosze popatrzec a ona do mnie i widzi pani ze moja dieta jednak dziala hahah.Ja jej mowie ze to niejej dieta tylko calkiem inna.Obrazila sie...O dietach na dzien dzisiejszy wiem naprawde duzo.wiem ktore napewno dzialaja a ktore wogole wrecz moga krzywdy wyrzadzic.

Ja prze ciaza wygladalam tak

EPSN0706.jpg
Potem zachorowalam i bylam coraz szersza i szersza
w 2008 jeszcze jako tako wygladalam choc i tak juz bylam zaduza
DSCF9461.jpg
100 kilo osiagnelam w 2010 i tak przez rok toczylam sie niechodzilam.Pitem sie ostroza siebie wzielam i jest w miare ok ale na dzien dzisiejszy 69 kilo fajnie by bylo 60 wazyc bo 49 znowu bym niechaila nielubilam siebie jak bylam chuda..

Alem sie rozpisala i was zanudzam hahaha
milego dzionka...

reklama
aniu ja tez jakis czas temu bylam u dietetyczki i dala mi diete po ktorej ani grama nie schudlam wiec dieta poszla w kat.pozniej sprobowalam dukana razem z moja siostra i jej mezem i muze powiedziec ze nawet udalo mi sie zgubic pare kilo,ale dukan zaczal za bardzo obciazac mi nerki wiec poszedl w kat i on,az do teraz.
rano sie wrzylam i 2 kilo mniej na wadze:szok:,ale mysle ze to woda na poczatek sobie poszla.
cuciola o dietach mozesz poczytac na http://dieta.pl/diety/diety_dla_grup_krwi/.tam jest wszystko opisae czgo wolno a czego nie.

Do góry