reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

witaj zytko.ciesze sie ze do nas wrocilas i trzymaj mocno te&&&&&&&& bo bardzo sie przydadza.ja mam 160 cm wiec waga jest duzo za duza.zawsze mialam 56 kilo i bylam bardzo zadowolona z wygladu.nic nie wisialo a lezalo idealnie.

Uploaded with ImageShack.us
tak wygladalam w ubiegle wakacje a w tym nie moglam patrzec na siebie,za duzo mnie przybylo.

reklama
no to ile masz do zgubienia tych kilosikow zes dwa razy szersza ode mnie? az wierzyc mi sie nie chce..............
powiedz mi aniu jak moglas pic ten ocet na czczo?????? ja rano wypilam szklanke tego paskudztwa i po godzinie wyladowalam z rozwolnieniem w kibelku i to jeszcze przed sniadaniem.na razie zjadlam 290 kalorii i 20 minut chodzenia po schodach i zaczym czuc ssanie w zoladku co wcale misie nie podoba:no::no:

do tej godziny powinnas zjesc minimum 500 kalori jako ze polowa dnia.To zes wyladowala na kibelku to organizm sie ci oczyscil.Ja w sumie tak nigdy niemialam.Ale posilki musisz sobie rozlozyc na 5 zeby tak mniejwiecej co 3 godziny cos przegrysc.No i pij wode glodna niebedziesz.No ale co jeszcze wiesz pierwsze dni bedzie ciezko bo zoladek musi sie troszke skurczyc.

Dziweczyny pamietajcie ze poczarki zawsze sa bardzo trudne.5 posilkow na dzien 1000 kalori.Pierwsze sniadanie drugie i objad powinny byc lacna liczba jakies 500/700 lakori kolejne 300 to podwieczorek i kolacja.Pamietajcie ze kolacja musi byc lekka ale sycaca np jogurt z musli albo salata z dodatkami.

Kochana ja waze na dzien dzisiajszy 71 kilo przy 174 cm niemam nadwagi ale chce jeszcze z 5 minimum 10 max schudnac... ja niemam tak pieknej tali jak ty na tej fotce wiec i szersza sie wydaje.Niestety niemam fotki w bikini ;)

ja mam taka talie ze wzgledu na skolioze,czyli brzuch wypiety do przodu i pupa duza bo mam skolioze ledzwiowa.mi zawsze znajomi powtarzali ze mam tylek jak genifer lopez.
aniu powiedz mi czy dobrze zaczelam diete:rano-2 fette biscotatte integrale con marmelata i szklanka herbaty,obiad-pol fettina di bowino i salata mista i lyzeczka oliwy i teraz ciastko tortowe na podwieczorek i pozniej o 20 kolacja:pieczarki duszone i kromka chleba razowego z pomidorem.

no ja ci przyznam szczeze ze biscotti na sniadanie to niedobry wybor.Dlatego ze cukier szybko podnosi ale i szybko opada i energia pada.Lepiej zjesc np dwie kromeczki pumpernikla albo jakiegos chelbka razowego albo pieczywa chrupkiego.No i zjadlas bardzo malo.Tzn oprucz tego ciastka tortowego.Slodycze tego typu jak biscotti czy inne ciasta lepiej odstawic na bok.Mozna je zastapic np sernikami na zimno z jogurtu.Potem napisze przepic.

ja am napisze moje przykladowe menu

Sniadanie 3 kromki pieczywa chrupkiego(ja z reka na sercu polecam to z lidla bo vasa jest jak tektura a te z lidla niejest takie fu ble i kazdej ktorej polecilam lidlowski chlebek niezamienia go na zaden inny) z pomidorem i papruka.

Drugie sniadanie albo jakies owoce albo jogurt

objad ja najszesciej jadlam piers z kurczaka albo rybke z salatami a do salaty ruzne sosy (jogurtowy, oliva i tak dalej) jezeli jadlam mniejsza porcje objadu to jadlam deser wlasnie w postaci serniczka.

Podwieczorek to byla zawsze porcja warzyw albo owocow.

a ze wzgledu na to ze ja kolacji nigdy niejadalam to robilam sobie soki warzywno owocowe.Ale wy z powodzeniem mozecie jesc cos typu np grzenka z dodatkami.

albo mix salat z papryczka i feta olivkami a na to jajko ugotowane w koszulce albo normalnie na miekko.

Pamietajcie aby jesc powoli i nienapychac sie.
Mimoz e ida swieta mojego meza postanowilam ze od jutra jednak bedzie pozadna dieta,a na swieta bede jesc oczami.Bo jak niezaczne teraz to nigdy juz niezaczne...

widzisz,ja wstaje pozno bo o 10 i mnie fette biscotatte z marmolada albo 4-5 ciastek razowych z filizanka mleka wystarcza spokojnie do obiadu.a kolacje zmienilam dzisiaj:doslownie 2 widelce lasani i talerz,nawet nie pelen leczo z zielonych pomidorow i pieczarek i lyzka sosu pomidorowego do smaku.zupelnie bez dodakow tluszczow czy oliwy.i to mnie wystarczy do sniadania plus cwiartka jabluszka.w sumie zjadlam jakies 900 kalorii,nie wiecej.i prawie butelke wody a wieczor jeszcze nie skonczony.

Kochane nie mam jakos ostatnio czasu nawet tu do Was zajrzec i napisac:szok:
Juz zaczelyscie dietke ja chyba jej nawet nie zaczne dzisiaj od rana mialam straszny bol glowy ,goraczke i wymiotowalam jakas influenza mnie zlapala a wiec nic prawie nie zjadlam sprobowalam troszke bialego ryzu i wszystko zwrocilam:-(jak tak dalej pojdzie to schudne bez zadnej diety:szok:ja jakos nie mam samozaparcia podziwiam was normalnie nie wiem czy dalabym tak rade:szok:moze jak mi przejdzie to cholerstwo to zobacze:confused:
ok postaram sie wpasc jutro tutaj do Was na kawke:tak:szkoda,ze takiej normalnej nie mozemy sobie razem wypic!!!

reklama
cucciola wspolczoje.Wiesz co ja tak mialam w noc sylwestrowa o 2 zlapala mnie goraczka i biegunka i wymioty na raz.Tak mna telapalo ze maz chcial pogotowie wzywac.Kuroj sie tam.Tak agatka pamietaj ze to ze malo jesz to fakt 1.schudniesz ,fakt 2 organizm przy malych ilosciach jedzenia bedzie robic zapasy bo odczuje braki i w taki sposob sie nieschudnie.Wiec nie sztuka jesc malo a z glowa ;)

Do góry