reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

hej hej kochane:-)
Swieta zlecialy jak nie wiem zaraz nowy Rok miejmy nadzieje,ze lepszy bedzie!!!
aniapodczytalam ,ze rozpakowywaliscie prezenty az do 2 w nocy:szok:woow co to za cudenka przyniosl Wam Mikolaj??!!a i nagotowalas sie bo tyle smakolykow przygotowalas!!!
ptyniuciesze sie ,ze tak milo u Ciebie;-)prawdziwie Polskie Swieta!!!u mnie nieco gorzej wkurzyla mnie matka:-(czasem mam wrazenie ,ze zatrzymala sie na roczniku 1980 z tymi swoimi stereotypami:no:
agatkaco do pieska to ja mysle ,ze to nie on no chyba ze byl strasznie glodny??!!ale Ty przeciez tak dbasz o zwierzatka i wierzyc mi sie nie chce mysle,ze to moze jakies inne zwierze sie wdrapalo??
zytajak u Was po swietach??jak sie czujecie??
i jak tam reszta??

reklama
witajcie.
cuciola glodna to ona nie byla bo ma zawsze pelna miske.nigdy jej nie zostawiamy bez jedzenia ,bo nie daj boze nie bede mogla przez jeden dzien jechac na dzialke to zwierzaki musza miec pelne miski i koryta.nawet jak byly te ulewy i powodzie to klcze od dzialkki dalismy sasiadowi aby mogl dac zwierzetom jesc.takze glodna nie byla.ona juz od dawna miala chetke na nie,nie widziala momentu aby ktores chwycic w pysk.na szczescie pozostale maja za ciezkie tylki aby latac tak wysoko jak Kiki bo ogrodzenie ma prawie 2 metry wysokosci a ona byla leciutka jak piorko.
aniu po nowym roku razem zabieramy sie za odchudzanie bo i ja musze 10 zgubic bo juz patrzec na siebie nie moge.w lustrze to widze tylko waleczki tluszczu na brzuchu,patrzec na siebie nie moge.cos trzeba z tym sadlem zrobic.

cucciola kurcze nie no nie do 2 w nocy ale o 1 w nocy maly sie zerwal i pod choinke zagladal czy juz cos jest a ze juz bylo to trza bylo rozpakowac hihi...U nas w tym roku mikolaj bardzo skromny bo z tym samochodem nowym to normalnie porazka przepisanie 500 euro a ubespiecznie dla mojego meza kosztoje 1000 najmniej...Wiec i mikolaj cholernie skromny.Ale liczy sie ze cus dostal,sobie prezenty juz ominelismy i bylismy bez ;)

agatka od 2 stycznia sie biezemy pozadnie w garsc ;)

ok.od 02 na dietke.ja wskakuje na dukana chyba ze masz cos lepszego do zaoferowania?.
na dukanie w krotkim czasie zgubilam 6 kilo i jadlam to na co mialam ochote,z tym ze dukan nie jest dla wszystkich bo bardzo obciaza nerki bo bazuje sie na proteinach.a jaka jest twoja dieta?

ja po tygodniu dukana trafilam na prontosocorso w zwymiotami z krwia i zniszczonym zoladkiem wontrobom i innymi nazondami fakt schudla 5 kilo ale 15 przytylam hahaha.Od tej diety trzymam sie z daleka.Ja stosoje diete pana Adiana lukoszka
Adrian Lukoszek - serwis oficjalny - Strona główna
zasada prosta 100o kalori i ocet jablkowy.I przyznam ze najwiecej ile po skonczeniu diecie mi wrocilo to 2 kilo :) przy opychaniu sie na maxa i to w przeciegu 5 miesicy.Jest spoko...

ojej:szok:.nie pomyslalabym ze ta dieta jest tak niebezpieczna.mnie na szczescie nic nie bylo,ale tak jak piszesz szybko wrocilam do swojej wagi plus kilosiki w zapasie.teraz mam prawie 70 kilo i nijak nie moge ssie pozbyc tych kilogramow.czyli jestesmy umowione?02.01. zaczynamy diete i sobie kibicujemy wzajemnie?
aniu na tej stronce co podalas nie pisze nic o diecie tylko jakies ksiazce.napisz mi na czym polega ta dieta i jak ja stosowac.jesli chcesz napisz mi na pw wiadomosc.albo tutaj,jak uwarzasz.

Ostatnia edycja:
ja stronke podalam wlasnie tylko z ta ksiazka bo to niby trzeba kupic ksiazke i naniej sie wzorowac.Ale dawno temu.tzn w zeszlym roku w maju pisalam do tego pana prywatna wiadomosc i mi odpisal ze dieta polega na spozywaniu dziennie 1000 kalori(moze na poczatku wydac sie to bardzo malo ale po tygodniu to juz wystarczalna ilosc) i wypijaniu dziennie 3 szklanek mikstury z octem jablkowym.Na szklanke przegotowanej zimnej wody dwie lyzeczki octu jablkowego.I to idzie w kolejnosci pierwsza szklanka zaraz po wstaniu z qyrka rano,druga 5 minut przed objadkiem,i ostatnia przed pojsciem spac.Do tego trzeba wlaczac choc minimalna ilosc ruchowa.Dla mnie to np niebyl problem bo ja zawsze duzo chodze i jezdze rowerem :)
No co jeszcze no napewno w diecie odpadaja wloskie pasty lazanie i tak dalej.Mozna ale np makaron pelnoziarnisty i bez juz zadnego sosu tylko np pomidorki oliva i czosnek.Hm co jeszcze chcesz wiedziec to pisz tyle ile wiem to odpisze.

Ja na dzien dzisiejszy waze 71.5 ale ja przybieram 2 kilo przed kazda miesiaczka i tak co miesiac ;)

A w 2011 w maju wazylam 100 kiloskow
DSC01600.jpg

do wrzesnia wazylam 77/79 kilo (chudlam szybko bo jechalam do poslki na wesele do brata hahaha)
Potem niestety odrzucilam diete ale tylko dlatego ze ja mam chore serce i przy niektorych lekach popadam w depresje.I niestety po wlasnie zmianie lekow w takowa deprehe popadlam i przytylam do 85 ale gdy tylko odrzucilam leki szybko poszlo.leki odrzucilam bodajze w czerwcu zeby was nieoklamac haha ...

Moge dopisac tylko tyle jeszcze ze to jedyna dieta na chyba dziesiatki ktorych prubowalam podzialala i niezrobila totalnego efektu jojo i na ktorej czulam sie dobrze naprawde dobrze pelna wigoru zero buli glowy i tak dalej

no to chyba wyprobuje te dietke.powiedz mi jak moznaa pic ocet bo ja sobie tego jakos nie moge wyobrazic:cool:.czyli owoce,warzywa i pelnoziarniste pieczywo i makaron bez tlustych dodatkow i sosow.
jesli chodzi o mnie to moj rekord 90 kilo i 40 zgubione bez rzadnych diet.ograniczylam tylko porcje i duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo ruchu.a ze to byla zima i cholernie zimno wiec grubo sie ubieralam i 3,4 godziny chodzilam po miescie i tak co dzien.te kilosiki udalo mi sie zgubic w 4 miesiace.

reklama
no to gratulacje.U mnie zabardzo niema gdzie chodzic haha ale ja wysilek musze miec pod kontrola.Wiesz ten ocet na poczatku wydaje sie wstretny.Ale przyznam ze ja o tym jakos niemyslalam ze on niesmaczny i tak dalej wiec sie szybko przyzwyczailam.Ale wiem ze kobitki miodem glo slodza...

Co do skladu diety no tak warzywa owoce biale mieso(ryby drub) ja ze jestem miesozerna raz w tygodniu mialam czerwone krwiste miecho .I co do pieczywa te wloskie pelnoziarniste o kant dupy rozbic bo z karmele i ono barwione ;) ja kupywalam juz te platy ryzowe albo pieczywo chrupkie

Do góry