reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

własnie sobie siadlam:-(jestem tak zmeczona ze ledwo w klawiature stukam.Maz herbate mi robi bo nie dam rady juz stac. Od rana siedzialam tylko w czasie obiadu. Ania bardzo ladne ci te stroiki powychodzily. Zawsze bardziej cieszy gdy cos sami wykonamy niz kupne ze sklepu. I satysfakcja ze pieniazek jakis w kieszeni zostal:-)
Macko dzis choinke ubieral, zakladajac pierniczki co i rusz jakis mu spadal, a on na to "mamo to jak juz upadl to sie na choinke nie nadaje, mogę go zjesc?" W ten sposob wpylil ok 5 pierniczkow, maly chytrus:-D
Ide polezec chwilke poki nikt mi nie rompi.

reklama
Oj i ja usiadlam.Niemam sil.Wymarzlam sie bo w kuchni niemam ogrzewania i jest tam zimno i nieprzyjemnie.Naklepilam sie uszek pierogow pozamrazalam .Zrobilam farsze do pasztecikow z kapuchy i grzybow.Przygotowalam sledzie na jutro bo kupilam tak slone ze szok.Pomoczyly sie w mleczku i sa git,wiec jutro dzien salatek.Jerzynowa,i sledzie pod piezynka.I spruboje ugotowasc barszczyk czerwony z tych cholernych wloskich gotowych burakow.Niewiem jak u was ale u nas buraki tylko gotowane w woreczku.grrrrrrrrr...
Ide pod prysznic i lulu bo sil niemam.DObrej nocki polskie italianki ;)

Hej dziewczyny par dni mnie nie bylo a tu tyle info :) widze ze dzialacie pelna para:) ja to w sumie salatki zrobilam i ciastak upieklam :) i to by bylo na tyle bo mnie wszystko z restauracji dostarczy mezczyzna:D dla mnie samej nie ma sensu gotowac tych wszystkich rzeczy:) ;-)
Ubieranie kosciola niezla fucha:) w sumie tesh bym sie mogla za takie cos zabrac:)
Nie wiem czy bede jutro wiec jush wam Dzis Zycze Wesolych i Spokojnych Swiat:) plenych radosci i pysznosci:) buziaki:*

Ech dziewczynki jak to dobrze sobie klapnac w koncu. Bola mnie wszystkie mozliwe miesnie. A kurde jakbym nic nie robila. Pojechalismy dzisiaj na kolejna parafie, bo tam tez trzeba bylo ubrac choinke i ogarnac troche. Tego ogarniania zeszlo 5 godzin!! Wrocilismy i od razu do koeljnej roboty. Dobrze ze choc na mojego slubnego moge liczyc, bo trzech "wspanialych" zabralo tylki i wyjechalo na caly dzien:wściekła/y: Zrobilam farsz do uszek, karpatke i spody do sernika i makowca i tyle dzisiaj. Jutro reszta. Ania tez mam te same buraki, z braku laku kupilam i sie zastanawialam czy da sie z nich cokolwiek jeszcze uzyskac i mowisz ze dobrze wyszlo? co dokladnie do niego dodalas jesli sekret zdradzic mozesz?
Ide dziewczeta, moze w loziu jeszcze sobie pazurki obrobie o ile nad nimi nie zasne:-)
Agatka cucciola zyta jak tam u was poczynania?

Ptyniu kochana da sie i jest naprawde bardzo smaczny a dodalam dwa buraki pokrojone w ciwartki i caly sok jaki byl w woreczkach ja dalam sok z dwoch woreczkow ;) poi zabek czosnku ,dwa liscie laurowe,dwie kulki ziela angielskiego i piepszu ,lyzeczka majeranku i na sam koniec sok z pol cytryny i sol i piepsz do smaku...i na sam koniec zblendowalam bardzo mocno pol buraka i dodalam do barszczyku niebedzie on super przezroczycty ale nabieze takiej cudownej glebi smaku i kolory ale tez niejesr metny bo te zblendowane buraki wychodza jak jak przecier :) ja tego dlugo niegotowalam tylko jakies 10 minut od zagotowania bo wiadomo ze buraki miekkie ;)

Dziewczeta moje kochane.Zycze wam zdrowych wesolych swiat.Aby byly one pokojne a niepracowite.Ja niebede tu pisala zadnych skomplikowanych formulek czy wierszykow z netea.Ja wam zycze tego wszytkiego czego same byscie sobie i swoim rodizna zyczyly...

witam!!!
widze,ze mamy troche dobrych kucharek,hm w sumie chyba Polki maja cos do siebie,ze wymysla cos z niczego;-)i dobrze dziewczyny rade trzeba dawac,a jak np.czegos nie mamy to czyms mozemy sobie przeciez zastapic,o to chodzi przeciez;-):tak:
Ale zeczywiscie jestescie dzielne czy to w kuchni czy z dekoracja:tak:gratuluje:tak:

Ja w sumie nic specjalnego nie szykuje,z wiadomych powodow,barszcz nastawilam,ryby zrobione,pierogi mam,jak sily pozwola to cos dorobie,ale raczej watpliwa sprawa ryzykowac nie bede,bo kolacje chce zjesc przy stole a nie w lozku...

A tak juz swiatecznie to zycze spokojnych,radosnych spedzonych jak najlepiej swiat...i odpoczynku...:tak:

reklama
Dziewczynki kochane jestesmy przezabiegani dzisiaj a to za ryba z rana w kolejce a to co roz jakis gosc puka i tak w kolo:szok:

Korzystajac z nadarzajacej sie okazji:
Zdrowych i Wesolych Swiat Bozego Narodzenia dla Was i Waszych rodzin zyczy Fiammi z mamusia:-)

Do góry