Dzien dobry dziewczęta kochane.
WYbaczcie ze was wczoraj opuscilam, ale nawet jakos czasu nie bylo do komputera siadac. Czas jak dla mnie zaczal chyba za szybko biec
Lukrowanie pierniczkow, konczenie obrazkow, stroik...Do tego wiadomosc o moim tacie ktory jest powaznie chory i dzis idzie do szpitala. Spac nie moge, mysli kraza po glowie, mieszają się wszystkie razem, te o swietach i te o tacie. Wiecie, najgorzej, ze czlowiek chcialby tak pomoc rodzicom, pojechac, byc oparciem dla obojga a te przeklęte pieniądze( a raczej ich brak) blokuje wszystko.,, nie pozwalają, by pomóc tak, jakby się chcialo.
Przepraszam, że dzisiaj tak na smutno.
Zytka, ja nie wiedzialam ze ty tak czekasz na moje wpisy, ja nie strajkuje, tylko czasu mi brak
a w ogole to znam ten bol ciazowy, wciaz go pamietam, tez mialam klopoty ze snem skurcze w nogach takie mnie lapaly, ze chcialam sobie nogi odkrecic, zgaga, pamietam jadlam jogurty coby troche zlagodzilo, ale nic nie pomagaly. No nie pociesze cie slonce bo nawet nie wiem jak. Jedyne co jest pewne to, ze kiedys to w koncu minie, ale to zadne pocieszenie:-) Dzielna bądź i tieni duro;-)
Agatka choinka cudna, o kurczakach nie wspomne, chyba naprawde im tam do karmy cos dosypujesz bo pierony duże:-)
cucciola i jak obudzili malą wiertarą? Co do przepisu to ja tez mam podobny jak ania, też na kruchym ciescie z tym ze ja nie przekladam go tak jak ona pisala, tylko zagniatam, do lodowki zeby sie wychlodzil troche, potem kroje w plastry i wygnaitam nimi forme. Pozniej to juz mak, bakalie, a na wierzchu jak mi ciasta zostanie( a zawsze mi jakos zostaje) to ukladam taka kratke jak w serniku krakowskim, nie wiem czy kiedys taki widzialyscie. Z drugiej strony cena maku jak tu napisalas tutaj mnie powalila. Ja jeszcze jedna puszke mam, tez zrobie makowiec i troszke do kluskow z makiem odloze bo maciek lubi, ale to jednak nie ten sam mak jak to kiedys moja mama robila.
Ania z przykrością stwierdzam, że bezczelnie wkrzebalam sie na fb do ciebie i obejrzalam fotki.;-) Ja poprosze diete na ktorej bylas, tez chce tak sie wylaszczyc. Jak ci stroik wyszedl, dalas rade przymocowac wszystko?
Agatka wstaw fotke szopki bo jestem ciekawa jak ją zrobilas.