reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Zrobilam ten suwaczek :) i tam wyszlo ze mam 29 tydz. ale lekarz mowi ze 30 z tego dziecie o tydzien za male czyli 29 :D ja mam wizyte zawsze raz w miesiacu i teraz mam wizyte na 4 stycznia a usg na 12. Ja tu usg mam jush szoste robione bo co wizyta mozna powiedziec ze mi robil:) teraz tesh mam zrobic badania ale te zwykle na krew i mocz aa i jeszcze musze powtorzyc na cukier bo wyskoczylo mi po godz 220 i doktorek stwierdzil ze lepiej byc pewnym . To Zyta jak sie dowiesz co i jak daj znac:) bo ja bede dopiero 4 w consultorio. Buziaki dziewczyny dobrej niedzieli zycze:*

reklama
Witajcie o wczesnym poranku dziewczęta! Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta...:-)
Ja na karku już czuję "oddech" świąt. Wczoraj robiliśmy już listę co do jedzonka zrobić, co upiec, co trzeba będzie kupić. Poza tym wracając z Monterotondo szukałam jakowyś drzewek coby choć trochę iglastych gałązek miała, bo na stroik potrzebowałam. I znalazłam, ale strasznie draństwo kłujące więc stroik w rękawicach roboczych męża będę robić. Poza tym wpadli wczoraj wieczorkiem znajomi, koleżanka widziała pierniczki na fb(bo sie pochwaliłam i tam hihi:)) i chciała na włąsne oczy je zobaczyc, no więc nie tylko zobaczyli ale popróbowali i muszę się wziąć za nowe porcje bo już poprzednich nie ma:-). Do tego plan na dziś prasowanie(górka mi urosła tych ciuszków), lakierowanie obrazków, jakiś obiad i może "pediciur" świąteczny?:-D
Miłego porannego wstawania!!

Ech te poranne wstawanie.Kobitki moj maly dalej chyrla ale idzie dzisiaj do szkoly.Niewiem czy dobrze robie.No ale zostal tydzien.I jeszcze w srode o 20 recita di natale...Powoli zaczyna mi sie w domu robic szpital hehe jakicham maz kicha o dziecku juz wiecie...Swoja droga kupilam wczoraj ozdubpki pierdulki i maz utnie mi sosenki albo choineczki jakiejs i bede robic stroik.Swoja droga ciekawe co mi wyjdzie ;)
I mam nerwa.Kupilam wczoraj foremki do wycinania ciasteczek.No i jedne swiateczne gdzie ich 5 sztuk bylo kosztowalo 10 euro w Sme.Drugie bylo bodajze po 3 euro 12 sztuk w srodku ale plastikowe dwu kolorowe.Ale pi......da ze mnie niezobaczylam ze fakt 12 sztuk ale co z tego jak one podwojne i niema np choineczki :no:
no cuz beda pierniczki z kotkiem i ptaszkiem ;)no sa i gwiazdeczki konieczynka i domek i jeszcze cus tam.Wazne ze beda ;)
kupilam tez wczoraj sobie pistolet sylikonowy co by moc ozdoby przyklejac jakus.Juz sie doczekac niemoge co mi z tego wyjdzie haha jaka ja niecierpliwa jestem.Swoja droga co do tych stroikow.Bo niebralam gabki zeby je tam usadowic bo poprostu w sme niebylo bo wykupili a u chinczyka byl tak ze lekko dotknelam i sie rozpadal na kruszynki.To jak moge go zmotnowac ?? drucikiem czy jakims sznureczkiem?? czym lepiej i jak to lepiej zrobic??

Ania nie wiem za bardzo czy zrozumialam o co ci chodzi z tym mocowaniem. Ja powiem ci jak ja to robie. W jakims naczyniu, plastik szklo, obojetnie(najczewsciej uzywam doniczki niskiej) wkladam gabke florystyczna do ukladania mokrych kwiatow(ozdob), namaczam i wkladam(obcinam ewentualnie jak cos mi wystaje) i potem juz jade z galazkami, dookola w srodek. Potem swieca, bombeczki szyszeczki iinne drobiazgi. Na koncu uzupelniam jeszcze galazkami i kokarda. Doniczka jak jes ladna to nic z nia nie robia a jak malo efektowan to oplatuje tez jakas wstazka na przyklad. I juz.:-) A o gabke zapytaj w kwiaciarni, napewno maja. Co do foremek to ja tez dokupilam i sa mala swiateczne, samochodziki, samolocik drzewko:), ale i tak ladnie powychodzily. I u ciebie tez wyjda napewno boskie:tak:

Ptyniusiu no wlasnie ja z ta gabka mialam problem wczoraj zeby kupic...Wydaje mi sie ze ludzie jak zobaczyli ceny stroikow w tym roku to chyba powariowali ;) i wszytkie gombeczki wykupili ;) a jak mowie u cinesow byly takie brzydkie te gabki a w poblizy cholela niemam kwiaciarni :/

hej hej :-)
Kochane ale zwariowana pogoda z rana bylo piekne slonko i cieplutko az tu nagle po obiedzie czarne chmury nadeszly i grad jak jaja kurze zaczal padac:szok:
a wczoraj mielismy gosci od rana moja mama,siostra ze swoim facetem i tescie na obiad wpadli i tak caly dzien przesiedzielismy razem:tak:
ja juz do Swiat ni cnie robie chalupke cala ostatnio wysprzatalam okna pomylam tylko w tygodniu makowca chce zrobic kupilam mase makowa w sklepiku polskim 5.5 euro zaplacilam ciekawe czy dobra bedzie??Macie moze jakis fajny i szybki przepis??

witajcie.nie bylo mnie ciutek a tu tyle wpisow.wczoraj bylismy na obiedzie u kuzynki mojego F. i pozniej po poludniu pojechalismy do znajomych i tak nam zszedl dzionek.dobrze ze chociaz cieplutko bylo i piekne slonko a na wieczor jakby na zlosc zlapala mnie rwa kulszowa tak,ze musialam wzywwac gwardie medyczna bo noga ruszyc nie moglam.zablokowala mi sie od polowy poldupeczka az do stopy,kolana zgiac nie moglam.jak siadalam to noge na sztywno trzymalam.pierwszy raz mnie cos takiego zlapalo i musze powiedziec ze przyjemne to nie bylo.bo co sie ruszylam to nerw sie blokowal i bolalo jak licho:wściekła/y:,koszmar normalnie.
ja taz gabke do swiecznikow i stroikow kupilam w kwiaciarni.za nie duza kostke dalam 1,50 Euro.moja choineczka ubrana,zaraz jej zrobie zdjecie i wrzuce.
nie moge znalezs kabelka od komputera,dam na wieczor zdjecie bo kabelek pewnie jest w biurku od kompa,a takowe stoi u tescia w pokoju i nie chce mu przeszkadzc.

Ostatnia edycja:
reklama
oj wierz mi,wolalabym 10 razy urodzic naturalnie niz chodzic z ta rwa kulszowa:-D.a mnie jutro na wieczor cora przyniesie materialy do konstrukcji szopki.jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie:-)

Do góry