reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

kwarantanna jest OBOWIAZKOWA i nie ma znaczenia czym podrozujemy, tak powiedzial moj wet jezeli chce sie przekraczac granice.jedzcie do wetka to wam wszystko powie co i jak.jezeli wam celnicy nie sprawdzali dokumntow psiny to mialyscie szczescie i trafilyscie na milych celnikow co lubia zwierzaki.trafcie na takiego sluzbiste to sprawie ze odchece sie am podrozowac z psinami po Europie.ja nie strasze tylko dobrze radze,jedzcie do wetka i zalatwcie co trzeba.moj powiedzial mi ze nawet jak chce jechac z moja psina na polnoc Wloch to musze na wscieklizne szczepic bo tam panuje a u mnie nie w umbrii.
cuciola sliczne to Twoje drzewko.ja moje jutro ubieram bo dzisiaj mi maz oprawil i sie musi ubic ziemia.pewnie nie bedzie to jakas pieknosc jak w ubieglym roku bo strasznie ciezko bylo w tym roku o drzewko,nigdzie ostac nie moglam.wszystko przez te powodzie bo szkolki zniszczone.

reklama
cuciola sliczne to Twoje drzewko.ja moje jutro ubieram bo dzisiaj mi maz oprawil i sie musi ubic ziemia.pewnie nie bedzie to jakas pieknosc jak w ubieglym roku bo strasznie ciezko bylo w tym roku o drzewko,nigdzie ostac nie moglam.wszystko przez te powodzie bo szkolki zniszczone.
Ja tez chcialam miec zywe jak co roku ale jakies takie nijakie te drzewka byly,ze na koniec sztuczne ubralam i tyle:tak:
czekam na fotke jak ubierzesz;-)
sylwiaooo kroliczek kocham je w Pl mialam jednego takiego szarobialego a tutaj z mezem mielismy ok 20 z jednej parki tyle nam sie maluchow porodzilo ,ze nie wiedzielismy co z nimi robic na koniec tesciu wszystkie porozdawal a dorosle uciekly nam:-(porobily dziury i zwialy:-(na zewnatrz je trzymalismy!!!ni edawaj mu salaty bo gigant urosnie:szok:

Witajcie dziewczeta, ale macie sliczne drzewka, tylko pozazdroscic. I pewnie wam pieknie lasem pachnie z tymi żywymi.
Ja dzis juz podwojnie widze ze zmeczenia, nawet nie wiem co na kolacje robic. SIedze wciaz i cos dziubię. Dziś wydziubalam pierniczki, tzn wczoraj je z Maćkiem upiekliśmy a dziś probowalam je lukrować, pierwszy raz w życiu za coś takiego się wzięłam zainspirowana stronką o pierniczkowych cudach.

Uploaded with ImageShack.us
A przy okazji to i kule na zdjęcie trafiły co to ze sznurków je robiłam. Jest ich więcej ale jeszcze nie obrokacone:-)

A w międzyczasie popełniłam szkatułkę na biżu bo się w starej nie mieściły wszelkie popierdułki i jeszcze ramkę na zdjęcie bo fotka była już od paru dobrych lat tylko ramki jakoś brak:

Ostatnia edycja:
ptyniu czy to ty z malym maciusiem?sliczne zdjecie.
ja szkatulke to zrobilam kilka latek temu jako pierwsze dzielo a pozniej 2 zegary,wazon i centrotavola i potem dluuuuuuuuuuuuuugo nic az do teraz.na wieczor bede konczyla swieczniki.

swieczniki gotowe.wyszly jako takie,nie to co swieczniki ptyni:-(.ptyniu czuje sie przy tobie jak czarna owca w rodzinie,jestes zdolniejsza ode mnie.jutro dam zdjecia bo teraz za bardzo swiatlo mi sie odbija w lodach i nic nie widac na zdjeciach.

Czesc, W zasadzie nie wiem czy jeszcze dobry wieczor czy juz dzien dobry:) Spac nie moge jak zwykle, wiec w cichosci domu zasiadlam do popisania, i poczytania.
Dziekuje dziewczyny za komplementy ale wcale az taka uzdolniona nie jestem. Czasem jak przegladam internet coby jakas idee zlapac to niekiedy odechciewa mi sie w ogole robic cokolwiek bo sa tak piekne rzeczy. Ale czasem wyjdzie mi cos co i mnie sie podoba:-) Agatka fotka faktycznie moja i Maciejka jak miał 7 miesiecy. Przyjechalismy z nim wtedy po raz pierwszy do Włoch. Uwielbiam to zdjecie, a odkad urodziłam i sie gabarytowo zmienilam to o malej ilosci zdjec moge powiedziec ze sama sie na nich sobie podobam. Ta fotka jest wiec jedna z newielu:-D I ty mi tu nie pisz ze czarna owca jestes, bo to nieprawda, jak jestes samoukiem i tworzysz cos z radoscia to kazda rzecz jest piekna. Mnie prawie kazda moja rzecz sie podoba(chyba ze mi z czasem mija jak zrobie cos ladniejszego, hihi). A tak w ogóle to ciekawa jestem tych twoich zegarów, ja jakoś jeszcze nie dojrzalam do nich, choc bardzo mi sie podobają takie zdekupażowane. Trudno sie je robi?
Aaa, sorki ktoraś tu kiedys pytala gdzie my sie na swieta wybieramy a ja wredota nie odpisalam. Wybieramy sie do MOnterotondo Marittimo,to jest niedaleko Venturiny, jakies 45 km, tyle że górzyście i wietrznie, a moze nawet i bedzie śnieżnie(Maciek się juz dopytywał czy bedzie śnieg). Jedziemy do brata ciotecznego mojego męża, ktory jest tam proboszczem. Bedzie jeszcze dwoch księży polaków z Rzymu i siostrzenica naszego "wielebnego":-) Wiec generalnie polskie swieta:)) Tam na szczescie jest internet z wifi ktory śmiga cudnie, więc na święta się mnie nie pozbędziecie, wręcz przeciwnie, będę was pewnie nachodzić i gnębić o wpisy i relacje ze świąt.
No dobra wystarczy bo was tu pozanudzam od wczensego hmmm, poranku. Milego wstawania!

reklama
Witam ja tylko na chwilke bo dzisiej wyjezdzamy ale wPolsce postaram sie cos skrobnac ptynia sliczne te rzeczy pudeleczka super i ramka super , fajne zdjecie synus taki malutki , cucciola fajna choinka a jak malutka reaguje ciagnie za babeczki , aniu dobrze mowisz dziewczyny zdolne a jak tam maly lepiej sie czuje , agatka czekam na swieczniki ...

Do góry