reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Ptyniu tos ty pobozna kobita musisz byc hihi :)Jednego z ksiezy mozesz i podeslac ;) Bo ja sie do tego w naszej parafi wybrac sie niemoge.Dzisiaj wieczorem on przyjmoje a maz wruc puzno a Maxa samego niezostawie bo z tym kaszlem to sie az dlawi bidny.Niby antybiotyk juz wzial caly.Ale lepiej wcale niejest.Daje mu syrop na kaszel robie inhalacje ale ech szkoda slow...Dzisiaj wezme zeszyty do przepisania oj bedzie co mial przepisywac ;)

Kemritka to spokojnej drogi wam zycze...

DObrego dnia Panie ja sie bire za robote...Objadlam sie z rana cebulaka hihi cebula jade :)

reklama
KERMITKO spokojnej drogi ci zycze i daj znac jak dojedziesz bo my tu martwic sie bedziemy a mowia ze cale polnocne wlochy zasypane sniegiem,takze lancuchy zabierzcie.
ja wlasnie laduje zdjecia a pozniej biore sie za choinke w spokoju bo tescia nie ma i nie bedzie mi marudzil pod nosem,czego ja bardzo nie lubie.
fajnie ptyniu ze w gory na swieta jedziecie i bedzie tak po polsku.tez bym chciala.na samo wspomnienie lezka mi siw kreci w oku:hmm:.

Ostatnia edycja:
Ale piekne te kielichy cud miod i orzeszki normalnie :)Gratuluje...

Dziewczyny wy kiedys pislayscie o netach i sieciach.My mielismy na poczatku telecom i zrezygnowalismy na rzecz teletu ale u nich net do dupy i bardzo czesto nawet po kilka dni niebylo i za telefon tez rosla cena...Teraz mamy infostrade winda net i telefon i jestemy bardzo zadowoleni, placimy 40 euro na dwa miesiace albo jakos tak.Jak bedzie slubny to sie zapytam bo wszelkie finanse to on zalatwia.Mamy do 7 mb na sekunke i przyznam ze mamy juz od roku ani razu niebylo tak ze net byl slaby czy wogole go niebylo minimalna szybkosc spada do 5 ale nigdy nizej.Rozmowy tez sa bardzo tanie.A jezeli chodzi o komorki mamy oboje w tre oba samsungi galaxy due na abonamet.Abonamet 20 na miesiac 400 minut darmowych i 200 smow.Oczywiscie po itali tylko plus do tego 2 giga naetu na miesiac wiec mysle ze to bardzo dobrze i tanio.

witam dziewuchy;-):-D
ach ta zima,zimno u nas i sezon chorob sie zaczal:-(mnie cos gardlo boli,corka kaszle itp.bylam dzis w aptece co nieco kupilam i do poniedzialku jakos trzeba bedzie sie kurowac,bo na pronto socorso nie usmiecha mi sie jechac,ale jak trezeba bedzie,chociaz odpukam w niemalowane,cobysmy sie nie dawaly:-p

dzisiaj mialam usg maluch wazy 2kg,jest troche wiekszy niz przewiduje to tydzien,glowka na dole;-)
tylko sie zastanawiam dlaczego dok.gin nie dala mi na badanie tampone vaginalle,a chyba juz powinna dac?tylko ustawila mi wizyte na koniec 37tyg.wiec to juz czas siedzenia na walizce,a nie robienie badan:angry:wiec jeszcze musze sie wcisnac do niej i jej przypomniec o tym,bo w pierwszej ciazy mialam jakos tak w 35tyg.to badanie:-pale o tym to chyba powinna sama doktor pamietac a nie ja:-p

Kermitko szerokiej drogi wam zycze...
Ptynia,agatka13 robicie cudenka,sliczne,naprawde ogladajac wasze poczynanie moje oczy robia sie takie:szok::-)

cuciolla79 choinka piekna,ja czekam na meza coby zrobil zakup...
anna20061 jak synek sie czuje?
sylwia a ty jak sie czujesz?

dobrze dziewczyny ja jestem dzisiaj wykonczona,sama jazda sie mecze a tu jeszcze deszcz na dodatek,troche zakupow itp.do milego...;-)ide pod kocyk:-p;-):-)

hej hej laseczki
naskrobalyscie od rana nasz nocny marek juz o 4 tu byl ptynia:-)a to piekne Swieta bedziecie mieli;-)
zytau mnie to samo tampone vaginale w 37 msc.mi robili zaraz potym na porodowke pojechalam jakos po 2 tyg.kurujcie sie dziewczynki:tak:
kermitkoszczesliwej podrozy i zdaj nam tu relacje jak dojedziecie:tak:co do ozdob choinkowych to Fiammi jest bardzo grzeczna moj maz wytlumaczyl jej ,ze moze je dotknac ale nie cagac czy zrywac i faktycznie zawsze jak zejdzie na dol to je dotyka tzn.misia czy mikolajka tak jakby sie z nimi witala i zaraz zostawia w spokoju;-)zobaczymy czy tak bedzie do konca??!!
agatkao ja ale mi smaka narobilas na jakis deser owocowy:-)smakowicie wygladaja te Twoje swieczniki i piekne aniolki na nich:-)
annao to dobrze ze juz bez goraczki !!!a kaszel jak to kaszel zawsze sie ciagnie:baffled:

Ja w ogole nie wiem o jakis badaniach co to za badania te o ktorych mowisz ?? czuje sie dobrze ale wszystko mnie boli tz kregoslup nogi spac nie moge ... chcialabym to jush miec za soba a tu jeszcze musze czekac:/ i w ogole dziewczyny nie wiem czy wszystkie chodzilyscie do prywatnego czy nie ale ja chodze do consultorio familiare :) lekarz w porzadku znajoma tam chodzila wiec i ja sie udalam. 12 stycznia mam usg i nie wiem czy jeszcze jakies badania pozniej beda czy nie czy da mi ta karte moja badan czy ona do szpitala idzie jak to wyglada bo wiecie moja 1 ciaza i jestem zielono-zielona :D

Dziewczyny w ogole wy jakies mega zdolne jestescie:D ja dzis oponki robilam bo mi sie zachcialo i wyobrazcie sobie ze nawet je przeslodzialam i nie sa takie jak zawsze :D tazke taki super ze mnie cukierniczek:D hehe

Do polski?? tesh bym chciala sama mam tate w gorach w pl Kolo wadowic:) takze snieg byl zawsze i bialo:) zazdroszcze Swiat w Pl:)

buziaki:*

Sylwia21s ja tez chodze do consultorio,hm wszystko jest ok.tylko teraz dala mi wizyte dopiero za 6tyg.a to juz bedzie u mnie koniec 37tyg.,i tez nie wiem czy ona czyli ta doktor dostarczy te dokumenty do szpitala:-pwiec udam sie w tym tyg.do niej i zapytam,o porod bo pierwszy mialam cc,a teraz nic nie wiem.O te bakterie tez wypytam bo to powinno sie robic w 34-36tyg.A teraz mi dala na zwykle badania i co ja mam z nimi zrobic,skoro wizyta daleko?nawet jak by cos nie tak bylo to na coz mi one sa potrzebne,ot tak chyba zeby je zrobic i juz:-p W pierwszej ciazy chodzilam prywatnie,placilam dosc sporo,ale wszystko mialam robione z wieksza dokladnoscia i o nic sie nie musialam prosic,a tu nie wiem czy ona zapomniala czy co,do tego pod koniec ciazy to powinna ustalac wizyty czesciej(tak jak czytam na forum dziewczyny chodza co 2,3 tyg.)a tu taka dluga przerwa:-(
A ty w ktorym tyg.juz jestes?(zrob sobie suwaczek),co jaki czas masz wizyte?(ja do tej pory co 4,5 tyg.,a nawet dwa razy co dwa,bo cos sie jej nie podobalo)

Pozdrawiam was wszystkie i dobranoc;-)
aaaa Ptynia kurcze ty to dopiero rano wstajesz:szok:i tak caly dzien wytrzymujesz czy spisz w dzien np.?

witaj Zytko.dluggggggggggo cie nie bylo wsrod nas.ciesze sie ze juz lepiej sie czujesz i mozesz cokolwiek zrobic.
fajnie ze podobaja sie wam moje swieczniki:-):rofl2: bo mnie srednio a za to mezowi bardzo sie podobaja co mnie zdziwilo bo nie byl zachwycony pomyslem jak je zaczelam robic.u mnie choinka czesciowo ubrana bo reszta ozdob zostala w garazu nad autkiem i nie mam jak sie dostac,musze poczekac do jutra a po drugie winda nie dziala i nie chce mi sie nosic pudel na drugie pietro w recach.
ja tez na poczatku ciazy chodzilam do consultorium bo mam tam fajna polozna i lekarke.wiecie ze gdybym donosila to na Boze Narodzenie mialabym juz malenstwo ze soba?jak ten czas zlecial,dopiero co Wam mowilam ze spodziewam sie malenstwa a to juz Gwiazdka za pasem:-(.smutno mi,ale co zrobic,taki moj los.nie bede plakala nad rozlanym mlekiem bo juz za pozno na placz.moge teraz Wam,Sylwiu i Zyto kibicowac i trzymac kciuki za Wase malenstwa.

reklama
S Ptynia kurcze ty to dopiero rano wstajesz:szok:i tak caly dzien wytrzymujesz czy spisz w dzien np.?

zytka nie zawsze tak wstaje, czasem zdarza sie ok 5 nad ranem. Kiedys ucinalam sobie drzemkę w ciagu dnia, ale ostatnio nie mam i na to czasu w ciagu dnia wiec wytrzymuje tak caly dzien.
Dzien dobry wszystkim, my w MOnterotondo, tu mokro ale cieplo, nawet slonko gdzies tu sie przebija. No i wstalam pol godzinki temu tak wiec nocka cala przespana i piu o meno wypoczeta jestem:-)
Agatka super swieczniki, takie zywe i kolorowe. Mowie rozgladnij sie wokolo i kolejna rzecz sobie zdecoupazuj:-D
Agatko ja mialam to samo, tez niekiedy w tym pedzie zycia zatrzymywalam sie i myslalam ze moje malenstwo juz by mialo tyle i tyle miesiecy, ale zauwazylam ze to byly bardzo przykre chwile z tymi rozmyslaniami, sama siebie ranilam. Wiec przestalam myslec w takich kategoriach. Dobrze piszesz, nie trzeba plakac nad rozlanym mlekiem.
cucciola moj tez tak z delikatnoascia traktowal choinke. Na poczatku powiedzialo mu sie ze mozna delikatnie dotykac i gladzic(aniolki na przyklad:)) ale zeby nie pociagc mocno po spadna. I podzialalo, nie pamietam zeby choc jedna bombke zbil. Zawsze sie dziwilam ze niektore rodzinki nie moga miec choinki na normalnej wysokosci bo dziecie chwyta i wszystko sciaga:-)

Do góry