reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

witam wszystkich ja jak zwykle po malej przerwie ale z ola mamy problemy z kupa i albo nie robi wcale albo calymi dniami jeczy , jeszcze moj maz powiedzial ze jednak pojedziemy na swieta do polski wiec teraz wszystko w biegu ciesze sie bardzo bo mielismy zostac ale jakos wszysko lepiej sie potoczylo, u nas tez troche sniegu ola szalej choc jest go malo jest przeszczesliwa , ptynia te rzeczy co robisz sa przecudowne szkoda ze ja nie mam takich zdolnosci bo bym caly dom ustrojila , cucciola jak macie troche spokoju czy zabki jeszcze ie daja we znaki , ania nas psiak schodzi ze schodow teraz ale na poczatku on zawsze wychowany na parterze blokowal sie a na balkon nawet nosa nie wystawi tak sie bal ....

reklama
witam wszystkich ja jak zwykle po malej przerwie ale z ola mamy problemy z kupa i albo nie robi wcale albo calymi dniami jeczy , jeszcze moj maz powiedzial ze jednak pojedziemy na swieta do polski wiec teraz wszystko w biegu ciesze sie bardzo bo mielismy zostac ale jakos wszysko lepiej sie potoczylo, u nas tez troche sniegu ola szalej choc jest go malo jest przeszczesliwa , ptynia te rzeczy co robisz sa przecudowne szkoda ze ja nie mam takich zdolnosci bo bym caly dom ustrojila , cucciola jak macie troche spokoju czy zabki jeszcze ie daja we znaki , ania nas psiak schodzi ze schodow teraz ale na poczatku on zawsze wychowany na parterze blokowal sie a na balkon nawet nosa nie wystawi tak sie bal ....

to i u nas tez jak nie brzuszek to zabki i to w kolko Macieju teraz wychodza tylnie i juz od dwoch dni cos te kupki takie rzadkie:baffled:
ale macie super na Swieta do kraju!!!!ktorego ruszacie??
aniaoz Ty biedna psina:baffled:i co zeszlas pozniej po niego??

ale masz psa dziwaka Aniu.nasza to wszedzie wejdzie,jakby mogla to i do myszej dziury by zajzala taka ciekawa swiata.nasza schodow nigdy sie nie bala bo od malego nauczona chodzic w te i spowrotem.za to dzisiaj zastalismy na naszej dzialce obcego kundla:angry:.wlazl skubany dolem pod plotem i do naszej psiny ganial bo ma cieczke.mam nad<ieje ze nic nie zmajstrowal przez plot bo nasza zamknieta w zagrodzie siedzi.ale ja tam psom nie wierze,chociaz tamten nawet do brzucha jej nie doziegal taki maly a do tego brzydki i zapasiony,tak go sasiad upasil.ale nawet jakby co zmajstrowal to wiem do kogo isc po zwrot kosztow weterynarza i porodu i odchowu maluchow,takze sie sasiad nie wywinie od obowiazkow.

Nie no pies niedziwak hihi schody krete i bardzo strome.Nawet my ostroznie po nich schodzimy... to takie ze decha i dziura z tylu i on jak idzie to praktycznie niewidzi...Po normalnych schodach(po kretych pelnych tez) smiga jak trza...
Jak on sie zablokowal to ja na dole bylam i powoli go uspokoilam i wycofal pomalutku lapka po lapce i sycofal.Mi sie zdaje ze on bardziej wystraszyl sie tego ze schody waskie i nawet nemial jak zawrucic...

to i u nas tez jak nie brzuszek to zabki i to w kolko Macieju teraz wychodza tylnie i juz od dwoch dni cos te kupki takie rzadkie:baffled:
ale macie super na Swieta do kraju!!!!ktorego ruszacie??
aniaoz Ty biedna psina:baffled:i co zeszlas pozniej po niego??

CUCCIOLA my juz w ta sobote dlatego malo czasu na wszystko a z tymi zabkami to moja chrzesnica ma problemy strasznie pozno jej wyszly ona w styczniu skonczy 2 lata a dolnych jedynek brak chodzila po lekarzach moja kuzynka kazali czekaca teraz lekarz stwierdzil ze moja siostrzenica tych zebow nie bedzie miala ze jej wyrosna ale juz chyba stale moja kuzynka to wariuje bo u nich co raz sie cos dzieje i jezcze te zeby ...

Dzien dorby drogie Panie...Ciao tam dzisiaj u was...wiecie do dnia dzisijszego myslalam ze to co mowia w tv ze niektore potrawy np chili sa potrawami ktore poprawiaja humor...No i wiec dzisiaj u mnie chili!!!!!! i tortilla kukurydziana tez...I az mnie czyms w le bwallo gdy sprubowalam tego polaczenia... jak sprubowalam najpierw miesa ," nie no zwykle ragu o ciut orielntalnym smaku.Tortilla " no zlykly placek" no ale jak juz polaczylam te dwie rzeczy i skropilam kropla olio peperoncino o matko!!!!!!!!!!!!!! haha szok...Na takie zimne dni cudooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!ZAORASZAM NA OBJADEK

Dzien dorby drogie Panie...Ciao tam dzisiaj u was...wiecie do dnia dzisijszego myslalam ze to co mowia w tv ze niektore potrawy np chili sa potrawami ktore poprawiaja humor...No i wiec dzisiaj u mnie chili!!!!!! i tortilla kukurydziana tez...I az mnie czyms w le bwallo gdy sprubowalam tego polaczenia... jak sprubowalam najpierw miesa ," nie no zwykle ragu o ciut orielntalnym smaku.Tortilla " no zlykly placek" no ale jak juz polaczylam te dwie rzeczy i skropilam kropla olio peperoncino o matko!!!!!!!!!!!!!! haha szok...Na takie zimne dni cudooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!ZAORASZAM NA OBJADEK
a no wlasnie na fejsie wyczytalam pychota lece do Ciebie;) a skad mialas przepis??ja nigdy nie robilam:confused:
co tam poza tym??jak dzionek mija??
u nas Fiammi meczy sie z kupka od dwoch dni ma strasznie rzadka dzisiaj mi znowoz wszystko zapaskudzila nie wiem czy to na rìte tylnie zabki bo wychodza??!!
kermitkaojj to szkoda malenkiej strasznie dziwne z tymi dolnymi zabkami:baffled:jak Ola sie ma??

przepis ukradlam z Chili con carne - Przepis

a tortille to prosta sprawa maka kukurydziana z dosc ciepla woda lyzeczka plaska soli i oliva extra ver. wymieszac na miekkie i elestayczne ciasto ostawic zeby odpoczelo.Podzielic ciasto na kawalki uformowac kuleczki i rozwalkowac dosc cieniutko.I ja potem robie tak...Na goracej suchej patelni podgrzewam troszke ten placek zeby zesztywnial troszke sciagam go i klade na ogniu na pare sekund z kadej strony...Ten orginalny sposob na nie zeby popuchly podoba mi sie i bardzo smakoje ale takie cale z patelni wcale nie sa gorsze(jak mam lenia to tez takie patelniowe robie ;))
mniamciu mniam

A tak pozatym to nieciekawie.Max sie pochorowal i marudzi jak diabli.Mimo ze jutro go niepuszcz do szkoly to ma do wyuczenia wiersz bardzo dlugi i prosze go co by choc ciut pociwczyl bo potem bedzie problem...Jeju jaka mruda gryyyyyyyyyy...Niewiem co mu dawac.Nielubi zeby psikac tantum verde w gardlo.A samo baby rinolo niepomoze na bolace gardlo.

przepis ukradlam z Chili con carne - Przepis

a tortille to prosta sprawa maka kukurydziana z dosc ciepla woda lyzeczka plaska soli i oliva extra ver. wymieszac na miekkie i elestayczne ciasto ostawic zeby odpoczelo.Podzielic ciasto na kawalki uformowac kuleczki i rozwalkowac dosc cieniutko.I ja potem robie tak...Na goracej suchej patelni podgrzewam troszke ten placek zeby zesztywnial troszke sciagam go i klade na ogniu na pare sekund z kadej strony...Ten orginalny sposob na nie zeby popuchly podoba mi sie i bardzo smakoje ale takie cale z patelni wcale nie sa gorsze(jak mam lenia to tez takie patelniowe robie ;))
mniamciu mniam

A tak pozatym to nieciekawie.Max sie pochorowal i marudzi jak diabli.Mimo ze jutro go niepuszcz do szkoly to ma do wyuczenia wiersz bardzo dlugi i prosze go co by choc ciut pociwczyl bo potem bedzie problem...Jeju jaka mruda gryyyyyyyyyy...Niewiem co mu dawac.Nielubi zeby psikac tantum verde w gardlo.A samo baby rinolo niepomoze na bolace gardlo.

no to Ty ciotka niezla kucharka jetses!!!kurcze bede musiala wyprobowac!!!

Biedny Maxiu a moze jakies tabletki do ssania??
sezon sie zaczal chorobowy :baffled:i u nas ta biegunka:-(i mala tez nerwowa

reklama
spruboj moze dac jej cocacole wygazowana,moze marchewke ugotowana zrob z niej pure hm wiesz ja mam dobry srodek na biegunke gelEnterum jak maly byl chory lekarka nam go dala 4 dawki i koniec biegunki,pomyslalam tez o peridonie ale on na wymioty ;) zapomnialam sie :)...Dalam malemu do ssania benactiv ale to raczej dla doroslych i niewiem czy krzywdy mu tym niezrobie...Ech cholera,a dopiero co sie pochwalilam mamie ze juz dawno niechorowal mocno :/

Do góry