reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

a wlasnie zapomnialam to ile ja w takim razie moge zyc sobie na tym bezrobociu tu :) chyba jest jakis okreslony czas ze cie ubezpieczaja bo dziwne by bylo jak by cale zycie placili za ciebie skladki :)

reklama
Czesc i czołem dziewoje wy moje!ALescie sie rozbrykaly w ten weekend? Ledwo nadazylam z czytaniem:-) Witaj sylwio, napewno znajdziesz tu wiele dobrych duszyczek skorych do pomocy i do zwyklych pogaduch:tak:
Ania ja widze ze klocki lego to jest zawsze trafiony pomysl. Hero Factory mozna kolekcjonowac, potem zmieniac, przerabiac te roboty wiec napewno kolega Maxa byl szczesliwy.
Zyta w koncu nas nadrobilas i sie odezwalas. Ty sie tak porzadkami i przygotowaniami nie przejmuj,lepiej na siebie uwazaj, nie mecz sie, choc wiem ze w naturze kobiety jest cos przygotowywac, robic.itd:) Super ze twoj taki wyrozumialy. W przyszlym roku za to odstawisz swieta juz dla calej rodzinki z nowym potomkiem;-)
My przyjechalismy do Monterotondo do kuzyna mojego męża, tak tu drze caly weekend, ze czasem mam wrazenie ze dach odleci, traba przybedzie i bedzie... Okropnie zimno, ciekawe co to bedzie na swieta.
cucciola ty mnie tu nie namawiaj na sprzedaze moich "pseudo dziel".:-) Juz kiedys probowalam, w naszym sklepie w polsce mialam swoja gablotke, i faktycznie satysfakcja byla jak ktos cos zakupil, ale za to jakie zniechecenie ogarnialo jak cos miesiacami lezalo. Ja to amator jestem bez zadnych kursow, wiec nawet nie bardzo mam prawo pchac sie z czym takich miedzy profesionalistow. A tu duzo takich bo decoupage i w ogole rekodzielo we Wloszech dosc popularne.
Ciesze sie ze masz juz neta na pelnych obrotach, przynajmniej nas juz nie opuscisz na dlugo i informowac bedziesz co przygotowujesz na swieta.:-D
Lece kafkę trzasnąć!

hejka.widze ze to pierwszy week end jak forum tetni zyciem i to dobrze:-D:-D:-D.
sylwiu na bezrobocuìiu mozesz byc tak dlugo jak potrzebujesz i jestes bez pracy.ja juz 5 lat jak zapisana jestem i nikt mi nic nie mowi.ale nawet bedac zapisana w urzedzie pracy mozesz pracowac legalnie bylebys nie przekroczyla sumy 8000 euro bo automatycznie cie wypisza.a tessera jest warzna tak dlugo na jak masz ja wyrobiona.
ja zaraz z moim jade co centrum handlowego polazic bo dawno nie bylismy.a zimno u mnie jak na syberii przez ten wiatr.slonko swieci ale nic nie grzeje.

Nie no dziewczyny wy to jestescie ogarniary:) takie powinny tu pracowac w urzedach i innych instytucjach :D
Jutro jade na szoping:D choinke trza kupic lampki i inne *******ki a ze tak zapytam jakie preferujecie kolory na choince :D czy moze jeden wielki mix ?? jak to u was w domach :) bo ja cale zycie w pl u rodzinki mialam kolorowe choinki teraz myslalam o 2 kolorach ale sama nie wiem:) buziakii:*

na mojej choince dominuje czerwien i zloto ale sa tez i inne kolory.
masz racje,my tutaj wiecej wiemy niz te babsztyle w urzedach,one to za murzynami daleko w tyle z prawem.kto im dal te prace to ja bladego pojecia nie mam:-D.
ptyniu zmobilizowalas mnie i kkupilam karte do decupage i jeszcze jeden *******ek i po niedzieli biore sie za robote.jestem ciekawa co z tego wyjdzie.pozniej sie pochwale.

ptyniu zmobilizowalas mnie i kkupilam karte do decupage i jeszcze jeden *******ek i po niedzieli biore sie za robote.jestem ciekawa co z tego wyjdzie.pozniej sie pochwale.

Aaaaalle sie ciesze!!:-D:-D Jednak nie ma to jak dobre slowo w poniedzialkowy poranek. Bardzo mi przejemnie agatka ze swoimi wpisami cie zmobilizowalam, hihi.:tak:
Dzien doberek dziewczeta. Ja jak zwykle raniutko przy kawce i do was popisuje. Zaraz pewnie i ania wstanie i tu zerknie:biggrin2:
My wczoraj wieczorem wrocilismy od kuzyna mojego meza, w domu sajgon jak to zwykle bywa, wiec dzis czas ogarniania tego wszystkiego. Dodatkowo mam zamowienie na decoupazowe deseczki zimowo-swiateczne, ile dam rade ich do swiat uczynic. Sie kurde pochwalilam no i powiedzial cobym ich narobila, a on sprezentuje niektorym parafianom(jest ksiedzem ). I teraz musze obmyslec strategie, zakupic materialy, wydumac motywy i zastanowic sie nad koncepcja. Troche sie boje co mi z tego wyjdzie ale z drugiej strony sie ciesze bo to frajda jest. Wiec generalnie moja kuchnia zamieni sie na najblizszy czas w pole bitwy decoupagowej, dodatkowo a dodatkowo probuje robic ozdoby eko (zawieszki z denek od butelek plastikowych i kule ze snurkow) Jak mi wyjda to cykne fotke.
SYlwia ja co do kolorow to podobnie jak agatka preferuje zloto i czerwien, raz chyba zrobilam w zimnych kolorach, srebrze i niebieskim, ale jakos malo nam sie podobala. Takie ladnie wygladaja w sklepowych witrynach lub w bardzo mowoczesnym wnetrzu. Ja jednak stawam na klasyke. A poniewaz mam dziecko nie moze zabraknac na choince pierniczkow, roznych w szkole jego robionych ozdobek, figurek z cista solnego ktore w ubieglym roku robilismy. Tak wiec mam miszmasz na drzewku tyle ze staram sie to utrzymac w tych dwoch glownych kolorach.:biggrin2:

Ptyniu ty to mnie znasz haha :) U mnie obudka o 6 ale zanim sniadanie zanim z kundlem wyjde zanim merende przygotoje to to mija haha...Jeju jak zimno.Ten sniezek co popodal z piatku na sobote pozamarzal i slisko com sie wywalila.Mezowi nawet niemowie ze glebe z psem zaliczylam bo ja mam plecy chore haha,na wakacjach w pracy z drabiny spadalam i cos sobie zrobilam to ten rpzewrazliwiony :D

co do choinki to ci kurde psikus u nas tez zloto czerwona co roku stoi.Dzisiaj moze wieczorkiem zejde na dol i przyniose wszytko i moze juz ubiore panne...Jeju jak mam pomyslec ze stufe musze wylaczyc i ja odkurzyc to az mnie ciary przechodza ;) zamarzne tu no.Maz sie ze mnie smieje ze on zachartowany bo w zamrazalce pracoje i ze mi swoj kombionezon przyniesie ;D...

Dobrego dzionka panie wam zycze :D

witam sie i ja w obiad.wlasnie risotto sie gotuje z moja dynka z ogrodka.
ja tak dla odmiany mam nerwa na tescia:wściekła/y:.ledwo do domu weszlismy i sie przebral w domowe zeczy i biegiem do pieca.jakby mogl to by do niegdo wlazdl i rece zaciera ze mu zimno a w domu 20°C przy otwartych na oscierz oknach balkonowych:wściekła/y::wściekła/y:.normalnie szlak mnie trafil.jak sie siedzi caly dzien na 4 literach i nic nie robi,nawet spacerowac po domu mu sie nie chce i jeczy ze go kosci bola.pewnie ze bola bo sie nie rusza a jak wyjdziemy na spacer to zaraz go wszystko boli.no wiezielaby was jakas cholerka na miejscu ze sie tak wyraze????
ptyniu ja w moim sklepie z decupage znalazlam takie cudenko co sie nazywa SCAGLIE DI GIACCIO i on daje efekt lodu.jestem ciekawa co z tego wyjdzie jak przykleje:-).

ptyniu jak chcesz to ci pomoge te deseczki robic.pisnij slowko i wyslij w eter:))

Ostatnia edycja:
hej hej dziewuszki:-)

ptyniua wiesz co ja tak sobie pomyslalam o Tobie ze jak masz taki talent to szkoda go zmarnowac!!!mysle,z ejakbys zaczela robic te mercatini to na pewno miesiaca bys nie doczekala z wyprzedaza:tak:mam na przykladzie kolezanke mojej mamy zaczela robic w domku bransoletki,kolczyki,ogolnie bizuterie z koralikow itp za namowa mojej mamy zacezla te mercatini i tez tak jak TY na poczatku mowila a teraz zarabia calkiem niezle pieniazki i jest bardzo zadowolona!!!
sylwiai jak tam shopping??co kupiliscie dobrego??ja wczoraj postawilam choinke miala byc zywa bylismy w coopie zobaczyc bo przyszly ale takie jakies brzydkie i male ze na koniec ubralismy sztuczna!!w tym roku zdecydowalam sie na biel z czerwienia w Oviesse pokupowalam ozdoby typu balwanki ,aniolki misie itp tak oby moja mala miala pocieche z drzewka:-)
agatkato bierz tescia pod pache i na spacerek razem albo do kurek;-)troche sportu mu sie przyda!!!
aniaTy szalencze zaraz dzwonie do Twojego meza i nakabluje!!!to tyle tamu Was sniegu i tak slizgo??

reklama
ty kablarzu jeden no :dry: zartoje...Wiesz co snieg popadal z piatku na sobote niby nieduzo,ale w sobote troch epodtopnial i od soboty mamy przymrozki i to taki zamarzniety zlodowacialy snieg.A ze nasz kundel nauczony rpzez meza chodzenia gdzie on chce to mnie pociagnal ;)...

Ale odpokutowal dzisiaj za te pociagniecie haha.Ja mam mieszkanie dwupietrowe i mam jeszcze jeden pokoj na dole i trzeba po kretych schodach zejsc.A ze my go nieuzywamy to mamy skladzik,zeszlam dzisiaj w poszukiwaniu butow meza i tam sie tluklam.Pies zaciekawiony tym co sie dzieje zszedl do polowy schodow(a on sie ich panicznie boi i nigdy przez 5 lat jeszcze po nich niezlazl nawet niepodszedl) i raz ze go zamurowalo,stal sztywny i tak skomlal jakby mu conajmniej lapy sie polamaly. A dwa nieumial wrocic na gore.Matko co to bylo.WYobrascie sobie ze do tej pory lezy na swoim miejscu i sie nierusza...

Do góry