reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
spruboj moze dac jej cocacole wygazowana,moze marchewke ugotowana zrob z niej pure hm wiesz ja mam dobry srodek na biegunke gelEnterum jak maly byl chory lekarka nam go dala 4 dawki i koniec biegunki,pomyslalam tez o peridonie ale on na wymioty ;) zapomnialam sie :)...Dalam malemu do ssania benactiv ale to raczej dla doroslych i niewiem czy krzywdy mu tym niezrobie...Ech cholera,a dopiero co sie pochwalilam mamie ze juz dawno niechorowal mocno :/

tylko,ze z tym jezdeniem to teraz problem niczego nie rusza dzisiaj suchy makaron z olejem zjadla i to tez sie krzywila:baffled:wiem ze dzieciom mozna dawac benagol o benactiv to nie slyszalam ale chyba to ta sama zupa:tak:

woow i nawet ciacho pychota a ja pol michy popcornu wlasnie przed kompem wciagnelam

no to Ty ciotka niezla kucharka jetses!!!kurcze bede musiala wyprobowac!!!

Biedny Maxiu a moze jakies tabletki do ssania??
sezon sie zaczal chorobowy :baffled:i u nas ta biegunka:-(i mala tez nerwowa
CUCCIOA ola jako tako ale dzis marudna boje sie czy aby to choroba nie idzie a my biegunke zawsze po lekach mielismy olcia jal byla mniejsza zawsze tak po chorobie bylo nam doktor kazal dawac gotowana marchewke ryz banany tylko zawsze po chorobie on tydzien czasu nie miala apetytu a ico jeszcze olcia lubi makaron z olejem a lekarz nie pozwolil bo powiedzial ze olej wzmaga biegunke ...

witajcie.ale zescie sie rozpisaly od rana.ja wlasnie co usiadlam na moich 4 literach,caly dzien w biegu.dzisiaj ja dla odmiany wstalam o 7 rano bo z tesciem do przychodni na pobrabie krwi a jak wrocilismy to smyk do lozeczka obok nmezusia sie rozgrzac bo zimnica jak licho od rana na dworze i autko musialam odmrazac.jak wstalam to zrobil sie 10 i czas na sniadanie a pozniej zakupy i obiad a pozniej pojechalam z tesciem na dzialke do kurek i psie na spacer wyprowadzic a pozniej do consorzium kupic zarelko dla kurczaczkow i do kuzynki mojego pojechalismy.no i zrobila sie 18 jak wrocilismy a teraz mam juz kolayjke wstawiona i mam wreszcie minutke dla siebie.
ptyniu wczoraj zrobilam male swieczniki na te malenkie swieczuszki do podgrzewaczy i musze powiedzic ze wyszly nawet fajnie z tymi scinkami lodowcow.pozniej bede robila duze swieczniki.

Witojcie jak to sie u mnie po goralsku mowi:)
bylam w urzedzie pracy i babeczka do mnie ze nie mam ubezpieczenia i ze oni zadnych skladek nie placa takze ja jush nie czaje o co chodzi i wyglada na to ze bede musiala sobie wykupic roczne ubezpieczenie za 380 e ! :/

co do shopping :d choinka kupiona (sztuczna ale ladna) baniuszki , lancuszki, swiecidelka,gwazdki no cuda wianki:) a kolor wybralam fiolet i srebro:D facet zadowolony ubawil sie przy ubieraniu choinki :D bo to jego pierwszy raz:)usmiech mu do teraz nie schodzi jak patrzy na nia:) wiem ze wczesnie na ubierania (tak moj tata mowi) ale nie moglam sie powstrzymac:) reszta shoppingu w przyszly poniedzialek:D

sylwiu nie za wczesnie bo tutaj oficjalnie drzewko ubiera sie 8 grudnia.fajnie ze mezowi sie podobalo ubieranie choimnki bo moj niecierpi,mi zostawia cala robote a sam zaklada tylko czubek i oprawia.no to dziwnie ci powiedzieli bo prawa w calych wloszech sa takie same.ja z kwitkiem od nich szlam do usla i robilam tessera.az wierzyc mi sie nie chce ze tak cie skwitowala:szok::szok::szok::szok:.

Witam sie i ja, potwierdzam slowa agatki, rozchulalyscie sie w pisarstwie, co tylko cieszyc moze:biggrin2:
Ja wczoraj wieczorem juz tak skleslam ze nawet sily do czytania i internetu nie mialam. Zrobilam 3 obrazki hurtem i przygotowalam nastepny juz do naklejania, w miedzyczasie to pranie to sprzatania to obiad dla meza na dzis. Wymyslilam sobie jeszcze ze moznaby juz okno witrazykami przystroic wiec dawaj myc okna, jak juz drabine wyciagnelam to i szafki przy suficie w kuchni "przelecialam". W miedzyczasie po dziecię do szkoły pobieglam i...padlam. Kurcze, najgorsze jest to ze quizy na patente odlogiem leza, a tu dzis znowu kurs i jakos trzeba sie przygotowac.
Sylwia ja jak robialm tessera sanitaria tez sie nalatalam i nadenerwowalam, nie chciala mi zrobic za ierwszym razem, za drugim przynioslam nie ten swistek co trzeba, dopiero za trzecim razem zaakceptowala w pelni wszystko i tessery wyrobila. Okazalo sie ze musial byc potrzebny swistek od pracodawcy meza ze bierze na nas assegni famigliari( czyli taki dodatek rodzinny), ze jestesmy na jego utrzymaniu. Bez tego nie chciala nam tych kart wyrobic. DOpiero potem jak juz w koncu wytlumaczylam sekretarkom w firmie meza o co chodzi, one do dyrektora z tym poszly i w koncu taki dokument wydali. NIe wiem jak to bedzie u ciebie jesli nie jestescie malzenstwem. Pojecia nie mam nawet gdzie bys sie tego mogla dowiedziec. A residenze masz?
Agatka ja tu poprosze fotki, bardzo slicznie prosze:sorry2: ciekawa jestem okrutnie jaki to efekt tego lodu jest. Moze ja tez cos podpatrze co jeszcze bede mogla uzyc?
Ech dziewczeta nie zazdroszcze wam tych problemow kupkowo zebowych. Na pocieszenie powiem ze kiedys to minie, cierpliwosci i spokoju wam zycze, A cucciola ja mysle ze ta kupka to moze faktycznie z powodu zabkow. Maciek jak teraz mi sie przypomina tez mial takie problemy, wprawdzie jemu zeby szly ze nawet prawie nie zauwazalismy, czasem cos pokwilil, ale przy paru mial albo lekka goraczke, albo wlasnie problemy z kupką. Nie wiem czy tu jest dostepna ale swietnie pomaga smecta, taki proszek w saszetkach do rozpuszczania w wodzie. Maciek byl dwa razy w szpitalu (w Polsce)na rotawirusa i tam ciagle ta smecta dzieciaki na rzada kupke raczą. Wiec sprobuj moze w aptece zapytac o taki srodek dla dziecka, na twoim miejscu balabym sie podawac takie mieszanki lekow w tym dla doroslych, bo Fiammi jeszcze malenka i nie wiadomo jak zareaguje.

reklama
Witam wszystkich oj zimno zimno nie chce sie nic , ptyniu jak zrobiszokienka wstaw zdjecie chociaz popatrze bo ja to raczej bez zdolnosci , a az milo patrzec na te cudenka co z agatka robicie ,sylwiu ja choinke juz dawno ubralam bo maz sie uparl z olenka ,zeby sie nacieszyla, a z tymi dokumentami tu zawsze cos nie tak naprzyklad my samochod kupilismy we francji i zeby nim jezdzic tu musielismy kupe dokumentow nazbierac , szczegolnie jeden o ktorym nikt nie wiedzial co to za swistek a byl wymagany i samochod stal ja wtedy w 9 miesiacu ciazy z wielkim brzuchem i latalam w ta i spowratem a kazdy rozkladal rece....

Do góry