reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

hehe :) tak w marcu beda mialy dzieci egzaminy ile sie przez dwa lata nauczyly.W zeszlym roku Max zdal egazminy na 100 mozliwych mial 70 bardzo dobry wynik jak mowila maestra...U nas sa ksiazki flip matematyka italiano storia tecnologia geografia i jeszcze cos tam , do religi semi di gioa, inglese niepamietam ale ma dwie ksiazki i dwa cwiczenia :)teraz na italiano przerabiaja li ,gli, ni , gni.
W klasie Maxa nima zadnych wycieczek.A pozatym oni zebrania robia tylko z trojka klasowa(reprezentati)i potem avizo dostajemy co i jak i ile trzeba zaplacic ;)...

reklama
Hej hej kochane
jestem jestem od kilku dni odceta od swiata dzisiaj z ledwoscia mi net chodzi,tu u mnie jak troche popada czy jest burza to tragedia nic nie dziala ani telefon ani internet chyba musze zmienic operatora!!!
ptyniumoja droga dziekuje Ci za pamiec!!!!co to za cudenka przepiekne te rzeczy !!!Ty to masz talent wiesz co moglabys robic mercatini i sprzedawac te arcydziela!!!
aniano to piekne ma wyniki w szkole Max!!!oby tak dalej!!!
agatkaa jak tam u Ciebie Twoje robotki??pochwalisz nam sie i ty??
a no wlsanie zyta Kermitka​co u Was??

witam sie i ja popoludniu.pol godziny temu weszlam do domu bo bylam z psina u weterynarza na usg.i to zeby bylo smieszniej to po psine musiala isc na pieszo,zabrac ja do wetka i odprowadzic na dzialke i jescze raz z powrotem do domu.normalnie nog nie czuje tak pala podeszwy.nigdy wiecej takiej wedrowki,nie ma to jak sanmochod i wygoda.gdyby nie byly narzeczony starszej corki to jeszcze nie bylabym w domu.podwizl mnie do domciu:happy2:,dobry z niego chlopaczydlo,czemu sie rozstali to nie wiem.
cuciola ja jeszcze nic nie robie z decupage,dopiero sie przymierzam:-D,na razie podziwim dziela ptyni.
ptyniu wlasnie przegladalam te stronke i musze przyznac ze maja fajne zeczy i w zupenie przystepnych cenach.chyba sie na cos skusze.tylko koszty wysylki sa duze ale za to dobra firma dostarcza bo w niej pracuje moj F.:happy2: jako kierowca tira.

Ostatnia edycja:
Czesc i czolem o poranku. Juz po kawce wiec jestem rześka:-) cucciola no w koncu, ty wez kobiałko zmien tego operatora i nas tu tak odłogiem nie zostawiaj, co to bedzie na swieta jak tak nas opuscisz a my tu pragniemy relacji( no w zasadzie ja pragne:-)). Mam nadzieje, ze sie nie opuscimy na cale swieta i conieco zdolamy tu napisac.
Agatka bardzo sie ciesze, ze ci sie stronka spodobala, zobacz moze czy w twoim miescie nie ma jakiegos sklepu artystycznego, czasem jest o pare centow cos drozsze ale w gruncie rzeczy biorac pod uwage przesylke wyjdzie taniej zakup w sklepie. Ciesze sie tym bardziej, ze moze inspiracja ci powroci i cos uczynisz na swieta co radosc ci sprawi.:tak:
Ania u ciebie jak tam z humorkiem? Poprawilo sie mimo zimna? Zapowiadaja na niedziele u nas piekne slonko choc lekko zimno , ale i tak sie ciesze ze choc troszke poswieci.

Ostatnia edycja:
A dzien dobry dzien dobry witam...Humor normalny puki co :D
Az mi glupio ze sie wam przedstawilam z tej brzydkiej humozastej strony hihi.Az taka straszna niejestem...Mnie dobija to ze praktycznie sama tu jestem...Ale kij z tym...U nas ma byl pol dnia sloneczne a pod wieczor ma sypnac sniegiem...I co kochane jutro wolne nie.Swieto mamy ;)...Wkoncu sie wyspie.A o 15.30 idziemy na urodziny do przyjaciela z przedszola Maxa...Powiedzcie mi co moge kupic.I wogole jak wygladaj atakie wloskie urodziny w pizeri?? Bo u wlochow jeszcz eniwybylismy hihi...

Ania w pizzerii ( z tego jak my bywalismy) jest tak zwany szwedzki stol, jakies czipsy, ciasta, kanapeczki, i tym podobne zakąseczki coby chwycic "na ząb". Sa napoje w roznych barwach i ilosciach, potem pizza, patatine fritte. Dzieciaki lataja po lokalu i na zewnatrz, rodzice gadaja. W zaleznosci od rodzicow solenizanta(czy jubilata, zawsze mi sie myli) są jakies zabawy zorganizowane dla dzieci badz dzieciaki same sie soba zajmuja i wymyslaja w co sie chca bawic. Potem tort, krojenie, jedzenie. Potem w zaleznsci od tego jak się dziecię twe bawi moznasie ewakuowac powolutku. I wsio!:-) Co do prezentu to ci nie podpowiem, zalezy czym sie dziecko bawi i ile chcesz na to przeznaczyc. Teraz przed swietami jest sporo promocji na zabawki. Porozgladaj sie moze troche, poprzegladaj gazetki z zabawkami i moze zorientuj sie czym ten chlopiec sie interesuje.

Co do jedzenia to ja tez tak robie w domu ;)Musze zaraz zadzwonic do kolezanki polki co tez idzie na te urodziny takie choc pocieszenie.Zobaczymy co ona kupoje..Ja myslalam nad jakimis blendbelajmi czy jak to si ete male baczki nazywaja...Mam cholera ograniczony budrzet bo jeszcze wyplata nieprzyszla :/

witam sie poobiednio.
dzisiaj w lepszym humorku a to za sprawa zapuchu chleba.wlasnie sie piecze i juz pachnie w domciu:-D.mam maszynke wiec wszystko sama robi,nie musze sobie rak brudzic wyrabianiem.dzisiaj dla odmiany chlebus razowy.no i tesciu powiedzial ze ten domowy jest miekciejszy i lepiej mu sie je bo ma doslownie 3 zeby:-D i nie ma jak gryzc.
u mnie przymrozek trzyma i wszystko na bialo pomalowane.wszedzie szadz a to za sprawa mgly co sie utrzymuje od wczoraj.pieknie to wyglada.szkoda ze nie zrobilam zdjec jak jechalam rano po zdjecia RX mojego tescia.cudo za oknem i zimno.krajobraz jak z bajki.
widziss Ptyniu u mnie w Perugi jest sklep z artykulami do decupage ale maja takie ceny ze wlos sie jezy na glowie:szok:,taniej wychodzi kupic z neta jak u nich.jak mi sie uda to chce zrobic lamiony na male swieczuszki.

Dziochy u mnie net od rana jak rakieta idzie:-Djutro oferte trzeba bedzie odnowic cwaniaki jedne:angry:
ptyniua no wlasnie ani mysle Was tu opuscic poza tym Ty kochana to mi dajesz takiej pozytwnej energii:tak:a z takimi osobami to az milo miec kontakt!!!
anianie smutkuj sie masz mezula synusia no i kolezanki sa wiem ze to nie to samo no ale lepszy rydz niz nic znam duzo tu dziewczyn ktore same bez rodziny do pracy przyjechaly i daja jakos rade!!!a co do urodzinek to tak jak napisala powyzej ptynia i na domowce to samo jakies przekaski tort i tyle
agatkachelebek pieczesz pychota taki swojski najlepszy jest!!
kto juz ubral choinke??macie zywa czy sztuczna w tym roku??ja tak wlasnie dumam miala byc zywa a teraz na koniec chyba sztuczna ubiore a i myslalyscie juz nad menu swiatecznym??

Ostatnia edycja:
reklama
cuciola ja choinke to tylko zywa.moj F.o sztucznej to nawet slyszec ne chce,a sa takie piekne te sztuczne i problem z iglami bym rozwiaala raz na zawsze a tak co dziennie z odkurzaczem bede musiala latac bo wszedzie bedzie pelno igiel.
no widzisz zapeszylas mi chlebek bo nie wyrosl jak trzeba,czarownico jedna:-p

Do góry