reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Witam wsztstkich serdecznie , czuje sie jakby mnie 100 lat tu nie bylo , my bylismy w polsce , pozniej mielismy gosci , takze czasu za duzo nie miialam a przy okazji moja O lenka zrzucila komputer i padl dysk , teraz mam zastepczy laptop i postanowilam odrobic zaleglosci , pozdrawiam wszystkich serdecznie

reklama
agatkafaktycznie tez tak juz myslalam nad vodafonem :cool2:moze sie orientujesz jak jest u nich z netem??a co do kurczaka to faktycznie dziwne!!a moze jakas lasica sie zaczaila??one ponoc kurom i kurczakom wypijaja krew:-(macie dobrze ogrodzony kurnik??moi tescie to musieli dorobic taka siatke wygieta w druga strone zeby lisy i lasiece nie przeskakiwaly
kermitkano to ladnie Olenka narojberowala:szok:opowiadaj jak tam bylo w Polsce kochana i co poza tym w Ferrara??uspokoilo sie po tych trzesieniach??

witaj kermitko.dawno cie nie bylo.mam nadzieje ze wkrotce do nas dolaczysz na stale a nie z doskoku:-D.mala psotnica z twojej Olenki.
cuciola z tego co wiem to vodafon ma bardzo dobry zasieg telefoniczny a co za tym idzie i internetowy,przejdz sie do najblizszego punktu i sprawdz,maja czesto faje oferty na neta.
widzisz moj kurnik z zewnatrz ma ogrodzenie z siatki a do tego mam zalozona dodatkowa z malenkich oczek-kilka milimetrw srednicy,takze nie ma szans zeby jaka malpa mi wlazla do kurnika bo i gora nad wybiegiem mam siatke zalozona bo mi kury wyfruwaly gora.takze smiec kurczaka to zagadka:confused:

witaj kermitko.dawno cie nie bylo.mam nadzieje ze wkrotce do nas dolaczysz na stale a nie z doskoku:-D.mala psotnica z twojej Olenki.
cuciola z tego co wiem to vodafon ma bardzo dobry zasieg telefoniczny a co za tym idzie i internetowy,przejdz sie do najblizszego punktu i sprawdz,maja czesto faje oferty na neta.
widzisz moj kurnik z zewnatrz ma ogrodzenie z siatki a do tego mam zalozona dodatkowa z malenkich oczek-kilka milimetrw srednicy,takze nie ma szans zeby jaka malpa mi wlazla do kurnika bo i gora nad wybiegiem mam siatke zalozona bo mi kury wyfruwaly gora.takze smiec kurczaka to zagadka:confused:
a czy macie u gory ta siatke odgieta w druga strone??moi tescie tak zrobili wczesniej jak mieli normalna to lasice przeskakiwaly a teraz juz od jakiegos czasu maja spokoj i kurki;-)
ale pogoda szaro jak nie wiem taka monotonia zrobilam sobie kisielku malinowego i relaksuje sie:-)przed kompem

nie mam odgientej siatki,ale dzisiaj mi szwagierka powiedziala ze i jej cos wczoraj dwie kury zadusilo.zla jak osa bo jedna byla mamka i miala kurczaczki kilku dniowe.takze najprawdopodobniej kuna lub lasica jak mowisz grasuje w mojej okolicy.musze sie jeszcze sasiada zapytac czy i u niego tez sa jakies szkody w kurniku:confused:.
u mnie tez szaro i buro za oknem,cala noc padalo i dzisiaj tez.jakby nie moglo w inny dzen tylko jak kurczakom gardla podcinalam z rana.dobrze ze mam zadaszenie to nam na glowy nie padalo.we dwie ze szwagierka raz dwa sie uwinelysmy z kurakami.

nie mam odgientej siatki,ale dzisiaj mi szwagierka powiedziala ze i jej cos wczoraj dwie kury zadusilo.zla jak osa bo jedna byla mamka i miala kurczaczki kilku dniowe.takze najprawdopodobniej kuna lub lasica jak mowisz grasuje w mojej okolicy.musze sie jeszcze sasiada zapytac czy i u niego tez sa jakies szkody w kurniku:confused:.
u mnie tez szaro i buro za oknem,cala noc padalo i dzisiaj tez.jakby nie moglo w inny dzen tylko jak kurczakom gardla podcinalam z rana.dobrze ze mam zadaszenie to nam na glowy nie padalo.we dwie ze szwagierka raz dwa sie uwinelysmy z kurakami.
oo widze ze stosujecie polska metode zabijania moja tesciowa to jakos tam glowe ukreca:baffled:ja nie dalabym rady nawet patrzec nie moge jak to robia:baffled:
kroliki tez macie??
a Wy na wsi mieszkacie??

nie,ja mieszczuch jestem ale mamy dzialke za miastem i tam mamy kury.krolikow nie mam.widzisz ja tam nie nadaje sie do pocinania gardel,to robi moja szwagierka-ona ma zimna krew i jej to nie rusza,ja tylko trzymalam jak ona podcinala gardla i pozniej skubalam z pior a reszta sie ona zajela.dzisiaj zabilam tylko 3 bo jeszcze musza urosnac.jakje zwarzylam po wypatroszeniu to nie maja jeszcze 2 kilo.a w tych piorach to sie wydawaly jakos wielkie,chudziny jak z oswiecimia.

reklama
Witajcie dziewczyny! Teraz naprawdę wątek mam we Włoszech można powiedzieć tętni życiem bo wcześniej nas było bardzo mało...a ja dopiero teraz piszę po bardzo dłuuuuugiej przerwie. Pozdrawiam Was wszystkie bez wyjątku...i do szybkiego nawiązania znajomości:-)

Hej hej kochana:-)
Fajnie ze i Ty jestes z nami opowiadaj co tam u Ciebie??!!
agatkaale sie nasmialam z tego Oswiecimia biedne chudzinki:happy2:
Dziewczynki jakie macie plany na weekend??

Do góry