reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Hej, ja od paru dni siedze w domu, najpierw nie mialam czasu bo musialam po tygodniu ogarnac sie z praniem i sprzataniem, a potem dostalam zapalenia ucha. Jakos checi nie bylo coby siedziec przed kompem, bo kluje mnie strasznie to ucho. wczoraj bylam u lekarki, dala antybiotyk, masci i cos przeciwbolowego. Poniewaz wczoraj wialo i moj pracy za duzo na plazy nie mial postanowilam chlopakow wyslac razem na plaze, rozlozyli sobie namiot i zrobili cos jak camping. Maciek zachwycony, zawsze to cos nowego i jakas odmiana byc tylko z tatkiem. A ja sobie w spokoju w domu chorowalam. Dzis juz zostal w domku, steskniony za swoimi klockami:-)
Oddychajcie dziewczynki ile mozecie bo pod koniec tygodnia znowu upaly. A ja tak chcialabym troche deszczu...i nic!
a jak tam praca kochana??wciaz pracujesz?
ojej to ladnie jak nie urok to....zawsze tak jak na zlosc dopada czlowieka jedno po drugim:-(zdowiej nam tu!!
cos zapowiadali ,ze ma tu u nas padac popoludniu no zobaczymy
agatkaa Wy kiedy na urlop ruszacie??my juz w przyszlym tygodniu do Pl lecimy nie moge sie doczekac:-)
a dzisiaj na obiadek wiecie co zrobilam??!! po polsku schabowe z ziemniaczkami i surowka z czerwonej kapustki pycha Wy kochane jak tam gotujecie po polsku czy wlosku??

reklama
my nigdzie na urlpo w tym roku nie jedziemy bo cienko z pieniedzmi,jesli juz to na 2-3 dni do sarno do mojego tescia bo sam zostal i trzeba zobaczyc jak sobie daje rade.fajnie Wam ze na urlpo jedziecie do kraju,przynajmniej odpoczniecie od tego goraca.
cuciola ja gotuje po wlosku bo moj F. nie przepada za polska kuchnia.jedyne co bardzo lubi to placki z jablkami i nalesniki z marmolada:-D.

Hop hop jest tu kto??
My dzisiaj od 6 rano pobodka a wiec na ryneczek skoczylismy cala rodzinka pospacerowalismy i tak do centrum dotarlismy no i troszke kasy na sconti wydalismy:tak:
agatkadobre to i to zawsze troszke odpoczynku:-)

Hej hej kobietki faktycznie pusto tutaj jak nie wiem:baffled:my wrocilismy z Pl i zaliczylismy jeszcze kilka dni w Ligurii w IT w Pl pozegnalismy sie z nasza babcia a prababcia Fiammi ktora biedna zmarla podczas naszego pobytu w kraju biedna i kochana miala 89 lat:-(poza tym pobyt dosyc udany i pogoda nawet dopisala !!
no ale co u WAS??Gdzie sie podziewaja wszystkie piszcie jak tam wakacjeHOP HOP:eek:

WItajcie dziewczyny! :)
Daaaaawno mnie tu nie bylo, ojej, dlugo za dlugo!
Uwierzycie, ze dopiero teraz mam czas taki "do wynudzenia sie"?
dry.gif

Mamy w domu malego diabelka, tak samo mocno kochany, jak i absorbujacy
yes2.gif

Nie pisalam, bo niestety jetesmy tu sami (moi byli miesiac a i tak szybko minelo...) i jestem z malym 24h na dobe
Jak nie ja, to po poludniu jest maz, ale i tak wtedy biegam jak z moczem by cos zjesc, posprzatac...

Ogolnie jest u nas wszystko ok, maly rosnie jak na drozdzach i rozrabia na akord, jest sliny nieslychanie, jestesmy dumni z niego
yes2.gif

Caly czas pod konrola lekarzy, robimy tzw follow up, ale nasze malenstwo "wylizuje sie" z wszelkich oznak wczesniactwa
yes2.gif

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i Wasze "robaczki"
biggrin.gif

Kurczak ale ten czas mi przelecial
shocked.gif

Witam sie i ja.ja dopiero przed godzina wrocilam do domu bo bylam jednak na kilkudniowwym urlopie i to tez dosc smutnym bo w nocy ferragosto zmarla moja babcia,miala 99 lat a ja nie moglam byc na jej pogrzebie bo zmarla w szpitalu a u mnie takie pogrzeby organizuja w ciagu 3 dni i nie mialam nawet jak i czym pojechac do diomu na pogrzeb:-:)-:)-:)-:)-(.

No ale najwarzniejsze ze powrocilyscie dzoiewczyny do zycia bo myslalam ze watek naprawde umrze:-).
Ivi ciesze sie ze maly giulio rosnie jak n a drozdzach,nim sie obejzysz a dogoni rowiesnikow.
Cuciola przykro mi z powodu babci,wiem jak sie czujesz i co przezywasz bo i ja ten sam etap przechodze:-(.

Reszta dziewczyn meldowac sie na apelu...................:-d:-d

reklama
Do góry