reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Dzieki dziewczynki za info:-)
ja mam wlasnie taka lekka spacerowke to powinno byc szybko i sprawnie no i chyba lecimy wizzairem bo ja do Poznania lece
anjaco do tego mleka to faktycznie przesada:cool:
no i co do Polski to tez sie kilka razy w kraju na lotnisku spotkalam z nieprzyjemnymi sytuacjami hmm
:confused:

reklama
Ja tez latam przewaznie Wizzirem za wozek sie nie placi do 2 lat i tak tu z Rzymu Fiumicino do Polski nigdy nie mialam problemow dziecko przejezdza w wozku wszyscy pomagaja itd tak w Gdansku koszmar anija ja tez musialam wziac dziecko na rece zlozyc wozek sama moze raz mi pomogli go wrzucic go na tasme ale rozlozyc musialam juz go sama z dzieckiem na rekach i jeszcze Lorenzo mial aparat ortopedyczny w ktorym trzymanie go w tym bylo strasznie nie wygodnie, do aparatu tez sie przyczepiali oczywiscie nigdy bym mu tego tam nie zdjela na szczescie odpuscili:wściekła/y: ja mleka nie probowalam ale moja siostra tak i to z dwoch butelek:szok::-D
kosmitka wlasnie dlatego malo co uzywalam moj wozek na pompowanych kolach na rzecz parasolki ale powiem Ci ze w Warszawie inwalidzi tez nie maja prosto bo te podziemia przy palacu kultury tez nie sa wyposazone w windy i musielismy wozek znosic zeby sie dostac na przystanek przy Dworcu Centralnym

kosmitka na tutejsze chodniki;-) to tylko pompowane kola wlasnie dlatego moj pierwszy wozek byl z duzymi pompowanymi kolami ale do komunikacji miejskiej to tylko parasolka.

dzien dobry,

buuuuuuuu jakie pustki ..tak wiec popisze troche w eter a pozniej moze ktos mnie poczyta

Dwa dni temu zaczelam przeprowadzac u Mateigo kuracje homeopatyczna prtzeciwko komarom... Jak to sie mowi lepiej pozno niz wcale ..a.le jak narazie z marnym skutkiem ., bo wczoraj w zlobku jakas bestia go ugryzal w ramie i dzisiaj cale spuchniete..takw iwec gentalyn beta poszeld w ruch.
Jakby ktoras interesowalo to ten specyfik nazywa sie Ledum Palustrum CH5 ...kupuje sie w jakis parafarmacia. Polecila mi to znajoma ..mowi ze u jej corki podzialalao w tamtym roku ..weic stwierdzilam, ze sprobuje tez zastosowac u Mateigo..bidule tak gryza komary i pozniej puchnie strasznie.

Aaaaa. na dokladke ..ida kolejne 5tki ..wczoraj wieczorem tsrasznie marudzil..i wodze ze lewa gorna piatka juz sie przebija a prawa cale dzislo spuchniete....na szcescie to juz ostatanie zeby

Milego dnia wszystkim!!!

Ostatnia edycja:
no bo to zebole bola jak ich jeszcze nie widac...a te trzonowce to juz paodobno najbardziej. Mati byl dosc szybki w zebach..pierwszych ..bo w wieku 4 miesiacy wyszly mu juz 2 jedynki dolne....ale pozniej przystopowal...i teraz ma 18 i powoli powoli finishuje

KALENDARZ ZĄBKOWANIA DZIECKA!! - Smyki.pl hmm w sumie patrzac na kalendarz to jest mega punktylany ...jak w schemacie hehe

W sumei bardzo duzo dzieci..ma pierwsze zeby dopiero na urodzinki pierwsze albo niewiel po nich...takze agatka don't worry....

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki:-)
my jak zwykle z samego rana na spacer bo borsuk spal do pozna
stregau nas to samo cos ugryzlo Fiammi w stopke taka ma opuchnieta jak banie tez gentalyn uzywam ,mi sie wydaje,ze to nie zwykly komar ale tafano juz od 3 dni napuchniete:-(
agatkato i u nas 0 zebow juz gorka jak nie wiem i opuchniete dziaselka a zeba jak nie bylo tak i nie ma:nerd:

stregau nas to samo cos ugryzlo Fiammi w stopke taka ma opuchnieta jak banie tez

o lkurcze nie wiedzialam,ze te konskie muszynska gryza ludzi tez.....ale zerknelam wlasnie do wiwki i jak byk pisze In caso di punture si ricorre all'uso di prodotti specifici per il trattamento delle punture da insetti quali antistaminici e, in caso di infiammazioni più gravi e prolungate, all'uso di prodotti corticosteroidi combinati con antibiotici.

o lkurcze nie wiedzialam,ze te konskie muszynska gryza ludzi tez.....ale zerknelam wlasnie do wiwki i jak byk pisze In caso di punture si ricorre all'uso di prodotti specifici per il trattamento delle punture da insetti quali antistaminici e, in caso di infiammazioni più gravi e prolungate, all'uso di prodotti corticosteroidi combinati con antibiotici.
faktycznie pediatra kazala poczekac jak nie przejdzie da jakis antybiotyk:-(okropienstwo mnie kiedys jak ugryzla to miesiac mialam spuchnieta noge:baffled:

reklama
strega moj Lorenzo ma 16 zebow a ten kalendarz jak dla mnie jak z ksiezyca:-D pierwsze mu wyszly dwie gorne jedynki w 6 mz potem dolne jedynki nastepnie gorne dwojki potem dluuugggo nic az zaczely wychodzic wszystkie naraz teraz brakuja mu kly a wdlug kalendarza powinien miec i gorne piatki , pediatra mowi ze wszystko w normie
cucciola nie martw sie wyjda zeby widzialas kogos bez zebow?:-D tzn jakies dziecko? juz ci kiedys pisalam ze jeden z synkow mojej siostry tez pozno zabkowal po roczku a potem bez objawowo wyszly jeden za drugim

Do góry