reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

strega moj Lorenzo ma 16 zebow a ten kalendarz jak dla mnie jak z ksiezyca:-D pierwsze mu wyszly dwie gorne jedynki w 6 mz potem dolne jedynki nastepnie gorne dwojki potem dluuugggo nic az zaczely wychodzic wszystkie naraz teraz brakuja mu kly a wdlug kalendarza powinien miec i gorne piatki , pediatra mowi ze wszystko w normie
cucciola nie martw sie wyjda zeby widzialas kogos bez zebow?:-D tzn jakies dziecko? juz ci kiedys pisalam ze jeden z synkow mojej siostry tez pozno zabkowal po roczku a potem bez objawowo wyszly jeden za drugim
kochana pocieszylas mnie troszke;-)ojj zeby jej tez tak wyszly szybciutko!!biedaczyna nameczyla sie wystarczajaco przy tych kolkach:no:

reklama
Hmmm... no to Lorenzo jest oryginalny ...bo z tego co wiem wiekszosci dzieciom najpierw ida dolne jedynki, ale jak widac bardzo indywidulana sprawa...
a piateki sa zawsze ostatanie

Pamiętaj jednak, że kolejność zębów, które pojawią się u twojego maluszka może być troszkę inna. Nie jest to jednak nic niepokojącego. Tak po prostu zdecydowała natura.
Kalendarz ząbkowania dziecka - Małe dziecko - Moje dziecko - Wieszjak.pl

moim zdaniem zabki to jest indywidualna sprawa w mojej rodzinie wychodzily pozno ja pierwszy zabek dostalam po ukonczeniu 1 roku zycia i chyba tak tez bedzie u Fiammi,naszczescie w rodzinie mamy silne i zdrowe zeby oby takie miala mala!!!no i co do kolejnosci to chyba tez roznie bywa;-)
babeczki odzywajcie sie co u Was??!!ok wymieniam nieobecne:anika,ptynia,zyta,kosmitka,anja,pinky,agatka,nowe kobitki no i nie wiem czy jeszcze o kims zapomnialam:szok:opowiadajcie co tam u Was!!!

a no wlasnie na Tv Polonia widzialam ze msza swieta byla a to Boze Cialo
strega​a Ty jestes na Fb??
cucciola ja jestem Fb:-) i chyba cie widzialam w znajomych kosmitki;-) masz zdjecie kotka w bucie?
strega j tez myslalam ze dolne jedynki wychodza pierwsze
laugh.gif
ale jak widac to inwidualne

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny...
u nas bez zmian...mam troche zajec w pracy wiec rzadziej pisze ale czytam...jak jest co :-D:-D
cucciola ty sie przestan martwic tymi zebami...jak wyjda to beda...kazde dziecko ma wlasny tryb rozwoju...jednemu wyjad wczesniej zeby jednemu pozniej ,jedno chodzi pozniej drugie dzybciej...najwazniejsze ze jest zdrowe...fakt,ze sie nameczy i tu jej szkoda,ale przeciez nie przyspieszysz tego...ja tam nie patrze na kalendarze i takie tam bo bym w psychiatryku wyladowala...najwazniejsze ze dzrowa ta twoja fiammi:-)
luczka mojej malej tez najpierw wyszly gorne jedynki jak miala 8 mies.a potem jak sie posypaly to jeden za drugim ale bylo bez wiekszych problemow ani temperatury ciut tylko marudzenia...wiesz co do tego lotniska to jak ci sie przyczepiali do tego aparatu to ja bym ich chyba tam zabila wlasnymi rekami...nosz trzeba byc tumanem zeby nie widziec co to jest i ze sciagac nie moga wymagac...a ty widze zimna krew zachowalas...ja jak wylatuje z katowic to zawsze mysle ze cos moze sie wydarzyc...a w mieszkaniu na lato macie sprzety czy musisz wszystko zwozic?w sesie talerze garnki i takie tam...ten twoj lorenzo to ma wyglad aniolka taki slodziutki...
pozdrawiam was wszystkie...

Ostatnia edycja:
strega ciekawa jestem co to za terapia na komary, bo mnie strasznie zjadaja, ze co nie gryza jak sie bierze to cos, o co chodzi?
u nas nawet nie jest zle w tym roku z tymi komarami, bo chyba okolice popryskali, w tamtym roku to byla masakra...ale mimo wszystko mi jeden na jakis czas wystarczy...

Podobno ta roslina nadaje skorze0 krwi jakis taki charakterystyczny zapach niewyczuwalny dla nosa ludzkiego i to odgania komarzyska. ta roslina nazywa sie rosmarino salvatico albo Rhododendron tomentosum

http://blog.greenme.it/naturomania/ledum-palustrem-il-rimedio-omeopatico-contro-le-zanzare/#more-699

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry