reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

strega aaaaa, a ja myslalam, ze to Mati cwiczy na nowym rowerku ;-)
a my tez przywiezlismy tu nasze rowery, ale w sumie malo jezdzilismy tak cala rodzina, raczej na zamianke, bo najpierw Antos jezdzil na 4ech wiec wolno, potem Mikolaj zaczal jezdzic na swoim i juz nie chcial w foteliku, teraz moj brzuch ;-) a za chwile to male bedzie jeszcze za male na fotelik...

zycze fajnych wypraw!!! :-)

a my imprezowalismy tylko w piatek w domku i w przedszkolu, z wiekszej imprezy zrezygnowalismy, z roznych wzgledow ;-)

a ja zdazylam od rana ponarzekac na pogode, a tu slonce wyszlo :-)
jejku jak mi sie nie chce pracowac, a wymyslilam kolejna poprawke do mojego super programu i znow mam duzo pracy, chyba nigdy tego nie skoncze :-(

Ostatnia edycja:
reklama
nie nie ...Mateusz jeszcze nie umie pedalowac....wozi sie na swoim triciclo czasem. w zeslzym roku nie dostawal do pedalow ..w tym dostaje ..ale narazie nie zakumal jak sie pedaluje. Pocwiczymy...bo dotychczas pogoda nie za bardzo pozwalal

sicilpol brava swietna wiadomosc,milo sie czyta,a jeszcze fajnie bo z samego rana i poniedzialek,wiec ciesze sie razem z wami.A Julio niech spi i rosnie,to jest bardzo wskazane.Ha a jak wyjdziecie ze szpitala moze mu sie odmieni i bedzie ciekawy swiata,wiec na sen nie bedzie tracil czasu...Chociaz lepiej jak dzieci spia tyle ile powinni...Dalej kibicujemy i tzymamy &&&&&

agatka13 juz kiedys wspominalysmy o takim watku,wiec jakos akurat wczoraj to zrobilam,fajnie zebysmy wpisywaly tam wszystko co sie dotyczy tego tematu,wtedy jak beda dochodzily nowe forumki z zapytaniem wiec bedzie to w jednym miejscu a my nie bedziemy sie powtarzaly,ale takze moze cos nowego,ciekawego sie dowiemy przez przypadek.

Acha chyba ktoras z was pisala o szpitalach?taka dloga lista nie pamietam o co juz chodzilo moze warto by bylo ja w tym temacie powtorzyc?
strega no rowerek cudo...
@kosmitka hm,tak sobie mysle i w sumie jeszcze zimno wiec Alex moze zaczekac,chociaz niezbyt dlogo,bo w sumie pora na niego juz jest,a my ciotki czekamy...
Ja juz po porodzie bylam w tym tygodniu co ty,mialam miec na 20lipca przyszla na swiat 12 dni wczesniej...
eve916
gdzie jestes??????
anika73,anja35 pewnie spia,acha i Ptynia tez?e nie za pozno pewnie dziewczyny cos waznego maja do zrobienia...

u nas pogoda do bani,mialam napisac inaczej,ale sie w jezyk ugryzlam...
agatka13 melduj sie nam ja sie czujesz????
Ptynia to gratulacje dla Macka i jego rodzicow!!!no widzisz macie zdolne dziecko wiec mozecie sie decydowac na drugie,terz trzymam &&&&&& za was...a tak w sekrecie wam powiem,to ja zaczynam wiercic dzore mojemu M,no i warto by bylo odwiedzic lekarza,moze tak w wakacje cos zaczniemy...
:-p;-)

czesc dziewczyny....u mnie pada i przestaje a mnie oprocz bolu w boku boli glowa strasznie...
zyta nie spie tylko zanim odwioze mala do przedszkola porozgladam sie w pracy to sie 9.30 zacznie...
strega rower super,udanych wycieczek,ale tylko w weekendy,bo mam nadzieje,od lipca znajdziesz nowa super prace,za co trz<ymam oczywiscie kciuki...
sicilpol,super wiadomosci,najwazniejsze ze giulio przybiera na wadze i obedzie sie bez operacji...niech teraz spi a w domku szaleje cobyscie mieli czas wynagrodzony...usciski...
luczka mam nadzieje,ze przeprowadzka da skutek i na chorym tatusiu sie skonczy...juz dosc tych chorob..
ptynia gratulacje dal macka...polak potrafi...:-)
anika a ty gdzie...
kosmitka,widze zameldowana ok!twoj maz i od nas ma zakaz chorowania,teraz nie czas na niego:-)
a doradzicie co kupic 3 letniemu chlopcu na urodziny...?chiara ma zaproszenie do chlopca z przedszkola...stawiam bardziej na zabawki niz ubranka,ale ja wiem...ja najchetniej bym klocki lego kupila,co wy na to ja sie na chlopiecych zabawkach nie znam a wy niektore dopiero co po imprezach,strega kosmitka?
agatka to kucie to pewnie macica,nic sie nie martw,ja na poczatku mialam bole jak na okres...
milego dnia wszystkim...

No jak mnie zaraz cos trafi, spisalam sie do kazdej osobno i szlag trafil cala wiadomosc.!@#$%^&*()_:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No i kurde nie powtorze wszystkiego bo zapomnialam co pisalam:((
Jeszcze raz dzien dobry wszystkim. Poranek dosc zajety ale juz jestem i bede sledzic pilnie dzisiaj forum, przynajmniej do poludnia.
strega rower super i super pomysl z wycieczkami, ja sie z Mackiem najezdzilam, pewnie by chcial i teraz jeszcze byc wozonym, ale to juz nie na moje nogi i nie na moj rower. Musi sie leniwiec sam przyzwyczaic do pedalowania:)
sil super ze z maluszkiem twoim jest coraz lepiej, on jak sobie spi gdy jestescie to z pewnoscia czuje wasza obecnosc i czuje sie bezpiecznie i spokojnie, dlatego moze sobie pozwolic na spokojny sen. Oby tak dalej. Masz racje ze sie nie spieszysz z wychodzeniem, najwazniejsze, zeby wszystko bylo dobrze i zeby Julcio byl zdrowy i szczesliwy w dniu wyjscia.
Agatka jak dzisiaj sie czujesz, jak mdlosci i bole?

sil nie mozesz myslec i trwożyć się na myśl o poniedzialku,poniedzialkach. Może trzeb by zacząć raczej myśleć w ten sposób, że poniedzialek rozpoczyna nowy tydzień, to kolejny nowy dzień. Na logikę biorąc, większość rzeczy w szpitalu zaczyna się od poniedzialku, to nastepująca kolej rzeczy po weekendzie. Oszalejesz kobieto jak zaczniesz tak do tego podchodzić. skup się na malutkim i nie zastanawiaj się "o raju dziś poniedziałek, czy coś się złego wydarzy??", tylko raczej :" ok, mamy poniedziałęk, początek kolejnego tygodnia, dobrego tygodnia, gdzie mój synej jest coraz starszy silniejszy dzielniejszy piekniejszy i zdrowszy. NIe znaczy ze musisz przestać sie w ogole przejmowac, od teraz zawsze w mniejszym lub wiekszym stopniu bedzie ci przypisane martwienie sie o maluszka, bo to TWOJE dziecko TWOJ syn, tylko ze musisz do tego podchodzić z lekkim dystansem. Przeciez wszyscy chcemy coby Julcio mial mamę zdrową na ciele i umyśle:-DGłowa do góry.

ptynia, kosmitka, macie racje, w sumie to szczescie moje, ze dni mam tak wypelnione, ze takze i poniedzialki poki co koncza sie szybko ;-)

anja ja Ci polecam Lego 5640 Stacja benzynowa moim zdaniem idealne dla trzylatka
anja jak szukasz jeszcze prezentow to faktycznie podpisuje sie obiema rekami pod stacja z lego, Maciek ją miał uwielbial(ale on lego kocha bezgranicznie juz od dawna), mial jeszcze dodatkowo warsztat samochodowy, jest jeszcze myjnia, i z cars 2 wloski dom luigi. Poza tym z tego co pamietam MAciek tez bardzo lubil znikopisy wszelkiego rodzaju. Teraz sa juz takie wypasione i roznymi dodatkami itp. Poszperaj w necie coby sobie pomyslow troche nabrac i mozesz ruszac dzielnie do dzialu zabawek:-)

reklama
ptynia, kosmitka, macie racje, w sumie to szczescie moje, ze dni mam tak wypelnione, ze takze i poniedzialki poki co koncza sie szybko ;-)
i bardzo dobrze ze masz dzionki przepełnione. Po Prostu pozwól aby życie toczyło się swoim biegiem, dni mijały za dniami, jeszcze chwile i bedziemy tu cieszyc sie kazdym nowym kroczkiem, pierwszym słowem Waszego synka.:tak:
A tak w ogóle to ja się dzis tak aktywnie udzielam, a tu jakoś pustawo, Anika pewnie katalogi wertuje, a gdzie agatka, eve, pinky, luczka gdzie wy?

Do góry