reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

zyta przyjazn istnieje ja mam taka przyjaciolke od serca z ktora przez jakis czas mieszkalam tutaj w Rzymie wiele razem przeszlysmy nie raz sie klocilysmy ale zawsze sie godzilysmy i po sprawie teraz ona mieszka na Sardegni slyszymy sie tylko przez tel czasem dlugo sie nie slyszymy ale jak sie slyszymy to tyle mamy sobie do powiedzenia ze nie wiemy ktora ma mowic pierwsza a i sekrety oczywiscie sobie mowimy nasza przyjazn trwa juz chyba 12 lat i mam nadzieje ze na zawsze i ze nie dlugo sie zobaczymy bo naprawde za soba tesknimy.

Szkoda ze Twoj maz musial wyjechac znowu a kiedy wroci?

Ja bylam u tesciowej na torcie i przyjechala ciotka mojego m ta co wam pisalam ze dla zartow ciaga np za wlosy i normalnie Lorenzo sie jej boi siedzial u mnie na kolanach a jak juz zszedl to wogole nie codzil w jej strone i jak go wolala to zaczynal plakac a ona sie dziwila co on taki nerwowy? normalnie mialam ochote jej powiedziec :wściekła/y: ale sie powstrzymalam na szczescie nic glupiego dzisiaj nie zrobila po godzinie w kuchni zapytalam po cichu Lorenzo czy idziemy do domu? on oczywiscie chcial isc i nawet jak go namawiali mowil ze chce isc z mama;-):-D teraz siedzimy i bawimy sie klockami relaksujemy sie po wizycie na kawce;-):-D a za oknem ciagle leje:wściekła/y:

reklama
matko co za pogoda! przed chwilą było tak czarno ze zapowiedzialam swojemu ze zycze sobie byc odwieziona do pracy bo nie usmiecha mi sie brykac przez deszcz pioruny i co tam jeszcze bedzie do pracy. O dziwo zaakceptowal:tak:My caly dzien mamy posiedzenie w domu, przed chwilą włąsnie skonczylismy ogladac film "Il mostro" z Begninim( moj maz przechodzi zafascynowanie tym aktorem i sila rzeczy tez jestem zmuszana do ogladania z nim jego filmow ale nie zaluje bo lubie tego aktora:))) Macko wlasnie skonczyl czytac kolejna ksiazeczke, jestem w szoku jak mu niezle idzie:-)
Za chwile musze cos zaczac na kolacyjke szykowac.

ptynia brawo Macko nie dlugo bedzie mowil perfekt po wlosku:-) szok jaki dzieci maja chlonny umysl no i checi do nauki tez sie licza zdolniacha te Twoj synek mozesz byc dumna i juz nigdy nie watp w niego:-)

a ja jestem jakas nerwowa na wieczor,kazda *******a mnie drazni:-D.do tego wszystkiego jakos dziwnie w brzuchu mnie kluje,nie mam pojecia co to moze byc:confused:.zyta widze zes zalozyla nowy watek,z jakiej to okazji?

luczka napewno watpic nie bede bo on po tych paru miesiacach nauki mowi lepiej niz jego tatus po tylu letnich sezonach:-D, szkola jak szkola ale i koledzy duzo daja( tu jednak trzeba przesiewac nowo nabyta wiedze od kolegow), bajki po wlsoku, nawet reklamy w telewizji. ALe najbardziej czekam na to, ze jak kiedys pojedziemy do Polski w odwietki to on z pewnoscia bedzie wolal po wlosku mowic, a ja bede z niego strasznie dumna:-D
agatka no jak to z jakiej okazji zalozyla, z okazji kolejnej forumki ciezaroweczki, i bardzo dobrze, bo sie pewnikiem znajda i dla nieciazowych porady, z ktorych bede pewnie w razie potrzeby chetni korzystala. Brava zyta!
My juz po szybkiej kolacji, wszystkim wam zycze spokojnej nocki. Do poczytania jutro!!

luczka napewno watpic nie bede bo on po tych paru miesiacach nauki mowi lepiej niz jego tatus po tylu letnich sezonach:-D, szkola jak szkola ale i koledzy duzo daja( tu jednak trzeba przesiewac nowo nabyta wiedze od kolegow), bajki po wlsoku, nawet reklamy w telewizji. ALe najbardziej czekam na to, ze jak kiedys pojedziemy do Polski w odwietki to on z pewnoscia bedzie wolal po wlosku mowic, a ja bede z niego strasznie dumna:-D
agatka no jak to z jakiej okazji zalozyla, z okazji kolejnej forumki ciezaroweczki, i bardzo dobrze, bo sie pewnikiem znajda i dla nieciazowych porady, z ktorych bede pewnie w razie potrzeby chetni korzystala. Brava zyta!
My juz po szybkiej kolacji, wszystkim wam zycze spokojnej nocki. Do poczytania jutro!!

piynia i tak powinno byc masz prawo byc dumna ze swojego synusia my tu ciotki forumowe zawsze w niego wierzylysmy :tak: i zaraz Wam powie tak jak pisala kiedys Anika "mamo tak sie nie mowi" na bank bedzie was poprawial:-D
agatka kup se meliske;-):-D nie denerwuj sie a to klucie to napewno od tego ze sie macica poszerza nie nakrecaj sie bedzie dobrze:tak:

A ja z dzieckiem ewakulowalam sie do salonu i czeka mnie nocka na niezbyt wygodnej kanapie bo meza wzielo na calego mysle ze to grypa moze choc troche uchronimy sie od zarazkow:dry: Do jutra dziewczyny.

dzien dobry,

Melduje sie mpo mega urodzinowym weekendzie. w tym roku na szczescie udalo nam sie skumuloac imprezki urodzinowe Matiego w jedne weekend. w sobote byla rodzinka a w niedziele znajomi z dziecmi. Mma pieczenia tortow na jakis czas serdecznie dosc. u mnie w domu zawsze sie pielko ..wiec jakos nienaturalnie dla mnie jest zamawiac w cukierni...a ze skromnie musze pèrzyznac torciki smakuja...to pieke sama. Nie sa moze takie udekorowane i kolorowe jak te kupowane ...ale sa smaczne. W tym roku tort biszkoptowy z przekladnaka wisniowo czekoladowa

Dziewczyny zdrowka ...

sicil...super ,ze sie odezwalas...Trzymajcie sie dzielnie i przekaz kroliczkowy ze ma przybierac na wadze ile wlezie ( szkoda ze ja nie moge miec takeigo rpzyzwolenia)

Agatka...to zapewne macica wiec wszystkow normie tak jak pisza dziewczyny

Kosmitko ...hmmmmmmm czyzby to juz? czy zameldujesz nam sie tu za chwilke

U mnie dzisiaj od rana sloneczko..wiec i Wam zycze milego slonecznego tygodnia. Ja spadam..troche popracowac (pomagam troche moim kolegom biurowym...juz sie motaja w dwojke z obowiazakmi ..ale niech sie przyzwyczajaja ...od 30 czerwca musze sobie radzic sami ....poradzic poradza...ale akurat zaczal sie pracowity okres wiec pocztki trudne...ale w zasadzie ...delikatnie mowiac wali mnie...przepraszam..ze taka ordynarna jestem...ale mam nadal niesmak. Jednak moim glownym zajeciem w pracy przez bnastepne 1.5 miesiaca jest szperanie w necie w poszukiwaniu jakis nowych ofert. A tak swoja droga ...tu chyba nikt nie pracuje ..jest 8.15 i nadal jestem sama w biurze :-))))
Ja pozniej wyjde o 17 a oni beda siedziec do 18 jak nie dluzej heheh. ale kto wczesnie wstaje ten....ma wiecej wolnego popoludniu hihih

Aaaaaa...zpaomnialam bapisac....wczoraj udalo nam sie przetestowac rower. Zrobilismy sobie z Mateuszem wycieczke do parku...wsiadl do fotelika bez sperzeciwow..ale musielismy sprytnie najpierw usunac z pola widzenia triciclo bo pewnie by wybral triciclo.

Ostatnia edycja:
strega jestem jestem, cos mlodemu sie jednak za bardzo nie spieszy, ale mi to jak na razie pasuje :-)

trzymam nadal kciuki za nowa fajna prace!
a te torty zamawiane to jak dla mnie super efektownie wygladaja, ale mi osobiscie nie smakuja, mam wrazenie, ze jem sam cukier, nawet moje dzieciaki slodyczo-lubne zwykle dziubna i zostawiaja, takze na pewno warto samemu zrobic :-)
powodzenia z rowerkiem, a jaki macie?

reklama
powodzenia z rowerkiem, a jaki macie?

a moj V na pocieszke ...za stracona ..prace... kupil mi takiego eliosa....takze jak zalegne w domu od lipca ..to bedziemy z Matim smigac na rowerze a mamy gdzie

20110726192258.jpg

do tego moi rodzice sprezentowali Mateuszowi fotelik..wiec mamay caly zestaw

classic_asset_50162856.jpg

Swietowaliscie tez w weekend?

Do góry