reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

anja ,no wlasnie,wszystko musi miec rece i nogi..
w moim przypadku najwiecej gadania bedzie jak ludziska zobacza camera da letto..
bo we wloskiej tradycji camera da letto musi byc najwiekszym i najladniejszym pomieszczeniem w domu,a po co?po to aby wejsc do niej 2 razy dziennie..
no ale wlocha tego nie wytlumaczysz...dzieci mecza sie w pokoikach 2x3 a sypialnie maja 4x5...
ja zdecydowalam ze zrobie na przekor wloskiej tradycji..moj m. na poczatku troche sie zastanawial,ale szybko przyznal mi racje,ze dzieci ucza sie w pokoju,bawia i spia a my tylko spimy..

reklama
to dla mnie glupota z tymi sypialniami...ja tez mam mniejsza sypialnie od pokoju chiary,ale jak do niej maja przychodzic kolezanki ma sie bawic i uczyc to jej bardziej potrzebna przestrzen ja do mojej sypialni nie mam zamiaru nikogo zapraszac;-)dobrze,ze masz okno w lazience ja sobie tez nie wyobrazam bez,nasi znajomi kupili mieszkanie z oknem w lazience na klatke schodowa,ale sie ubawilam...teraz narzekaja jak otworza okno po wyjscciu z toalety jak po klatce laza ludzie...wbrew pozorom trzeba patrzec na wszystko przy kupnie mieszkania...ja trzecia sypialnie mam taka mala,ze jak moja tesciowa ja zobaczyla,to stwierdzila,ze taka ciasna,choc meble bez problemu sie zmiescily...ale ma moze 2,5x3,5 niestety za ciasna dla niej...

Ostatnia edycja:
witam popoludniowa pora.
kupilam sbie na merkato 3 staniki:-D bo w moje obecne cycki po prostu przestaly sie miescic i zrobily sie za ciasne.co do &to ostatnia mialam 27 marca i z kalkulatorow termin wychodzi bardziej na sam poczatek stycznia,nieliczne pokazuja koniec grudnia.zobaczymy...

agatka to ty jestes w ciazy 5 tyg+4....kalkulaory pokazuja w sylwestra(najlepiej 2 minuty przed polnoca) lub na 1 stycznia...ja mialam termin na 5 stycznia a urodzilam 2 ...
co do lekarza to i tak za wczesnie..tak od 7 -8 tygodnia,wczesniej lekarze mowia ze za wczesnie...ale w miedzyczasie idzz zrob badanie krwi na ciaze,w ten sposob bedziesz miala prawo robic juz pierwsze badania krwi na ciaze bezplatnie,chyba ze juz teraz masz jakas essenzione...

zyta,w moim bloku(w tym co mieszkam teraz)na 40 mieszkan okolo 15 ma okno w lazience na klatke...koszmar,to juz lepiej nie miec w ogole...(wedlug mnie)
a co do wielkosci mieszkan to zalezy tez co kto ma na mysli..dla mojego taty 80 mq to duze mieszkanie,a dla mojej szwagierki to mniej niz kawalerka(ma ponadd 350 mq mieszkania)
wedlug mnie to nie takie male,ale napewno nie duze...powiedzmy ze takie 100 mq byloby moim malutkim marzeniem,no ale u nas nie ma szans..trzeba dac za takie ze 300 tyseuro...

czeeeeesc, ale mnie moje chlopaki przegonily po parku, oj takie wyprawy to juz nie na 39 tydzien ;-)

anika co do sypialni to sie z Toba zupelnie zgadzam, jakas dziwna moda, my tez mamy tutaj bez sensu duza, a pokoj dzieci maly, i chcielismy zamienic, tyle, ze mamy wielkie stare szafy, ktore nie wiem jak oni w ogole tu wniesli, pewnie porozkrecane, i nie da sie za bardzo ich przestawic, takze w koncu nasza sypialnia jest w polowie sypialnia a w polowie bawialnia ;-)

a okno na klatke to pierwsze slysze, masakra
my mamy tutaj okno w lazience na zewnatz i strasznie mi sie to podoba :-)
zyta ja dlatego, jak cos kupie to juz nie ogladam innych rzeczy ;-)
anja mi z Antosiem to saczyly sie wody pol dnia, po troszku, a w szpitalu przebili mi pecherz, zeby przyspieszyc porod, a z Mikolajem, to dopiero podczas porodu te wody odeszly
agatka no to sylwestrowe bejbi nam sie szykuje :-)

Ostatnia edycja:
jestem i ja:-)

kosmitka wlasnie melduj sie tu nam codziennie rano:-D a jak juz bedziesz rodzis to wysylaj szybko esemesa na moj numer bo my tu chyba barzdiej niz ty czekamy na Twoj porod;-):-D
anika my mamy mieszkanie starego budownictwa wielkiiii przedpokoj a kuchnia i lazienka malutkie trzeba by bylo kiedys mury poprzestawiac jak sie tu wprowadzalismy to nie bylo za bardzo funduszy moze kiedys to zrobimy sypialnie tez mamy malutka kiedys tu mieszkala taka babcia ktora sypialnie miala gdzie my mamy salon bo wiekszy nie wyobrazam sobie tego bo tak jak mowisz do sypialni chodzi sie tylko spac ,okno w lazience dla mnie to podstawa ,a patrzylas na takie szafy narozne (cabina armadio angolare) mi sie podoba takie rozwiazanie Librerie per camerette » Cabina armadio angolare | Marzorati

Z tym liczeniem terminu porodu to nie zawsze tak jest ze licza od ostatniego okresu tzn przewaznie tak jest ja mialam okres tak co 27-28 dni ale liczyli mi wedlug pierwszego usg bo lorenzo wedlug ich obliczen byl mniejszy o tydzien i do konca zwracali na to uwage a jak lezalam w szpitalu przed porodem to kazdy liczyl inaczej codziennie na obchodzie podawalam date ostatniego okresu kazdy wyciagal kalkulator i kazdemu wychodzilo co innego:-D i jeszcze odejmowali ten tydzien wedlug usg.
anija ja tez balam sie ze wody odejda mi na ulicy albo na lozku i zamocze materac i dobze ze sie tak nie stalo bo mialam wielowodzie przebili mi pecherz na porodowce i wody bylo duuuuuzo polozna byla cala mokra i ja tez normalnie jezioro:szok::-D
agatka a wymiotujesz czy tylko cie mdli?
zyta pisz my Ci pomozemy zakopac dola;-) glowa do gory.

reklama
ja bardziej obstawiam za Bozym Narodzeniem:-),fajnie by bylo w swieta urodzic.
luczka jak na razie nie wymiotowalam tylko mnie muli okrutnie.jesli chodzi o lekarza to ja mam esenzione bo jestem zarejestrowana jako bezrobotna i za zadne badania ani leki nie place nic.

Ostatnia edycja:
Do góry