reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
aj sie zapedzilam,sorki jakos nie popatrzylam,ze to juz 18:rofl2:ja tez prasuje poczytalam o tej piaskolinie musze jejkupic bo ona uwielbia piach to bedzie jak znalazl...zimno u nas jak cos...

Uff, męczący dzień miałąm, wpadłam na chwilkę się zrelaksować:) eve koniecznie wstaw fotkę tarasu i kwiatów, ja jestem "naoczna", zobaczę-zapamiętam-kupię, po nazwach mogą mi wcisnąć czasem nie wiadomo co. Więc fotkę pliiiis!! To samo agatka, też jestem ciekawa tych kaktusów.
Anika Maciek ma się dobrze, w czwartek mają wycieczkę i już się na nią cieszy i niecierpliwi, wcześniej jak mieli się do teatru wybrać to w szloch wpadał, więc jest raczej tendencja na plus:) Poza tym rozmawia coraz więcej, a ja muszę coraz częściej zaglądać do słownika, hmm, może i lepiej bo i ja się przy okazji czegoś nauczę;-) Też się nie mogę doczekać wakacji, ciepełka, słonka, plaży, morza, pięknych zachodów słońca...ech rozmarzyłam się:sorry:
Co do ciastoliny, piaskoliny, to macie rację, super zabawa, Firma Play Doh jest chyba najlepsza i najbezpieczniejsza i tej dziedziny produktów. WIem co mówię bo w Polsce mielismy sklep papierniczo-zabawkowy i między innymi mielismy i różne zestawy ciastoliny. Maciek osobiście przetestował,dobrze ćwiczy rączki u dzieciaczków, akcesoriów nie należy wyrzucać bo kolory można dokupić oddzielnie. Fakt trzeba pamiętać o zamykaniu tego bo po jakimś czasie wysycha i niestety nie nadaje się do niczego, tak jak zostało to już wyżej napisane:-)

ptynia ja juz fotki wstawilam moich kaktusow:-).mam jeszcze jeden bardzo orginalny tylko musze go uratowac.spadl mi z drugiego pietra i donica sie polamala ale kwiatek na tym nie ucierpial:szok:.to taki typ ze jabys go nie wsadzila do ziemi czy glowa do gory czy na odwrot lub po prostu polozyla w don icy to za kazdym razem sie zakorzeni.zadna cholera go nie dobije:-D,ajak jakas odnoga sie popsuje czy zgnije to ciacg ja nozyczkami i dalej zyje.jutro wrzuce fotke.

zapomnialam wam napisac ze wczoraj moja kurka usiadla na jajkach i za miesiac beda kurczaczki:-).ma ich 7 pod soba.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny!

widzę że mi tutaj, jako przyszłej matce zafundowałyście kurs zabawkowy hehehehe.... podobno wiele dzieci i tak największy ubaw ma z przedmiotów codziennego użytku :) widzę po pokojach dzieci moich znajomych i rodziny, że choć półki pękają w szwach to i tak albo wołają "mama nudzi mi sięęęęę" albo taką wyczekaną długo zabawką potrafią zabawić się jeden raz, dwa a potem ląduje gdzieś na stosie..... bo chyba dla dzieciaków to nawazniejszy pomysł na zabawę, albo kto się z nimi bawi....wot, rozwiązanie problemu :)

ciepłe pozdrowienia!!!!

zgodze sie z toba pecora nera.jesli chodzi o zabawki to najlepsze te ,ktore zabronione:-).a najlepsza zabawa to w kuchennych szafkach i garnki.przerabialam to na sobie bedac dzieckiem.moim ulubionym miejscem do zabaw to byla kuchnia.lalki,misie i inne mnie nie interesowaly tylko garnki.pecora zrob sobie suwaczek to bedzie nam latwiej orientowac sie ile juz masz tygodni za soba a ile jeszcze przed:-)

dzien dobry kochane...
przestalo padac,wyszlo nawet slonce,wiec jakas nadzieja jest ze dzis nie bedziemy musieli siedziec cale popoludnie w chalupce....
na 19.00 mam dentyste,no zobaczymy jak ten moj zab bedzie mi pasowal..
a co poza tym??giulio jeszcze spi wiec wezme sie za robote,wpadne potem...

reklama
Buon di!!
ja juz operatywna, dzieciatko do szkoly przygotowane, nakarmione potem papi go odprowadza, a ja juz w papierach i przed bb;-). Pogoda ot taka sobie, na razie nie pada, i jak u Aniki slonko przebija, ciekawe jak dlugo, jutro mam riposo wiec pewnie bedzie padalo:cool2:tradycyjnie.
Ogladala ktoras z was film na rai 1 wczoraj i w niedziele, kurcze mnie sie bardzo podoba, intrygujacy i juz sie nie moge doczekac nastepnego odcinka, wytrwalam dzielnie do konca, bo zazwyczaj usypiam w trakcie.
Na razie dziewuszki, milego dnia

Do góry